Fotboll Dam A
Referat: Rimbo IF - Norrby SK
Rimbo - Norrby Sk Omg.11 Div 2 N.S
2017-08-06 19:41, Fotboll Dam A
Har precis sett de Oranije ta hem Dam Em guldet efter en fantastisk final mot Danmark. Nederländerna har under hela mästerskapet spelat en fantastisk fin fotboll . Tack för underhållningen.

Nu till gårdagen !!! I går va det dax för seriespel igen efter sommarvilan på Ip Arkadien. Vi  mötte Norrby Sk i Div.2 i omg.11 i div.2 N.S. Det var en match som vi vinner med 1-0. Om man ser till siffrorna så var detta en jämn tillställningen. Men i verkligheten va denna match en kavalkad av missade målchanser från hemmalaget. Det jag kommer att ta med mig från denna match är seger och  3 poäng, men framförallt  så här dagen efter, den frenesi vi anfaller motståndaren med och skapar chans på chans och inte ger oss i det. Utan vi gör verkligen in i det sista allt för att få in flera bollar än det 1-0 målet vi gör.
Det är ribbor, miss från nära håll och en motståndar keeper som står i vägen och räddar bollar som hon ibland inte har en aning om.

Norrby är med hyfsat i 1 a halvlek och kommer till några kontringar och får någon hörna, Det är det de skapar på hela matchen. Innan vi gör 1-0 efter ett snyggt inspel från Mickis där Ullis styr in bollen till lednig efter ca 25 min. har vi skapat ett antal hörnor och målchanser. Innan halvleken når sitt slut har jag skrivit mål minst 2 gånger i mitt papper. Men bollen skall visst inte in i målet i dag.
Andra halvlek blir som den första med den skillnaden att vi trycker på ännu mera och att nu försöker Norrby bara försvara sitt 1-0 underläge. Det man är lite orolig för är att det skall komma en kontring från deras sida när vi inte lyckas få in de rejäla chanser vi skapar. Men vårat försvar ställs aldrig på prov. De förlupna bollar som kommer in på våran planhalva tar de hand om med en beundransvärd koncentration.
Segern är aldrig i fara och vi vinner matchen och tar 3 poäng och det är det vikitga. Vi borde dock ha gjort ett antal kassar till , men vi vinner och hänger på i den stenhårda toppstriden.
Extra beröm till mittbacksparet Julia och Malin som trots att de inte är så involverade i spelet håller de full fokus matchen igenom.