Referat: Rimbo IF - Bollstanäs SK
Omg.11 Rimbo IF - Bollstanäs SK Div. 1 N.S
2018-06-21 08:37, Fotboll Dam A
I går var det dags för det möte som jag  verkligen sett framemot nämligen Bollstanäs Sk hemma på IP Arkadien.
I Bollstanäs har vi Rimbo legenden Tobbe S som en av tränarna , Patrik S som m.v tränare. Denna tränar konstellation var hos oss vid våran förra visit i Div.1. Framförallt har vi oxå våran gamle trotjänare till Keeper Olivia DÄR . Innan jag går till matchen vill jag tacka dessa 3 för vad de betytt för Rimbo IF Dam. Va jättekul att se Olivia igen och se att hon tagit ytterligare kliv i sin målvaktskarriär. En fantastisk keeper !!!
Nu till matchen vi förlorar tyvärr med 2-0 mot seriesuveränen!!! Vi skall dock inte skämmas för våran insats. Utan vi tar lärdom av detta !!! Vi hotar dem verkligen framförallt i första halvlek. En liten dålig start av oss i andra är en stor faktor att matchen slutar som den gör när ett topplag tar ledningen och kan få ett mentalt övertag.  Bollstanäs vinner matchen rättvist till slut !! Men all heder till våra Rimbo damer som bär den blåe tröjan med stolthet och stort hjärta !!!!

Efter en liten loj samling känner jag lite oro innan match hur vi skall kunna tackla detta motstånd !!!
Dock visar tjejerna att de är redo för match mot seriens giganter. Vi börjar visserligen lite trevande och Bollstanäs har ett övertag första 10 min. De skapar ett par hörnor varav en av dem blir farlig men vi rensar undan i sista stund. När vi skakat av oss de inledande minuterna börjar vi mer och mer komma in i det och mäta oss med motståndet. Hacke får oxå luft under vingarna när ca kvarten gått. Ut och manar på tjejerna bara som han kan !!. Nu börjar självförtroendet växa hos de blåa. Vi börjar mer och mer irritera motståndarna och hittar till ett par riktigt fina lägen,där Rizzo har den bästa men skottet blir lite tamt tyvärr. Ju längre halvleken lider desto bättre känsla får jag på bänken . Det blir dock inga mål utan vi går till vilan efter en mållös första halva. 2 lag som spottat in mål på sistone inte vant detta. Men som halvleken gestaltat sig ganska så motiverat. En chansfattig halvlek där vi känns lite starkare och har dem i en liten brygga.

Snacket i vilan är att vi känner oss starka och har ett bra grepp på dem. Nu ska vi ut å vissa stanarna vad vi lantisar kan. Ha ha litet skämt !!. En bra halvlek och fortsätt på denna väg. Inga byten i paus .

Tyvärr är inledningen ganska så bedrövlig från våran sida. Vi kommer snett redan från avspark där vi enkelt skänker bollen till motståndarna som genast ställer om snabbt. Även om det inte blir mål just där präglar detta våra första 5 min. Vi kommer snett och hittar inte pressen och det känns lite energilöst. Straffade blir vi till sist mot ett sådant här motstånd. De tar vara på detta och rullar upp oss på vänsterkanten. Ett inspel i boxen och efter lite flipper hamnar bollen perfekt för en av, jaa kanske seriens bästa spelare som trycker in ledningsmålet för Bollstanäs. Känner mig bestulen på min plats. Det som kändes så bra under vilan gör detta nu mycket mycket svårt. Vi kommer dock in i det igen och är med helt klart bättre igen efter denna kalldusch !! Bollstanäs känns dock lite starkare och har mycket bra kontroll på de 3 musketörerna där framme. Dock skapar de minst 2 st jättelägen till kvittering , men omutliga Olivia som för övrigt blir matchens Bollstanäs spelare hindrar oss att få utdelning. Bollstanäs spikar igen matchen med kvarten kvar. Återigen kommer anfallet på vänsterkanten, denna gång ett inspel in i boxen och en otroligt fin individuell prestation av 1-0 målskytten , där hon snurrar runt och avlossar en bössa som överraskar Amanda i kassen å  det grövligaste. 2-0 på tavlan och en tung uppförsbacke !!!
Vi ger oss dock inte utan fortsätter att kriga framförda av dagens Rimbo GIGANT !!! Kapten Anica som härför sin trupp med en härlig stolthet. Detta kan jag i dag saknade lite från våran tränarduo som i framförallt i andra håller en låg profil. Kanske Hackes röst hade behövts som den 12 e spelaren !!!! Men detta är bara min egen teori !!! Vi kommer inte åt dem riktigt i dag utan Bollstnäs vinner matchen till slut rättvist och visar vilket j...vla bra fotbollslag de är. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen. !!
Vi ska dock vara stolta över våran insats och en vacker dag tar vi dem !!!!

Jätte stora rosbuketten till Anica som jobbar kopiöst över stora ytor idag och inte viker en tum

Vill oxå framhålla mittbacksparets stora lugn känns harmoniskt och tryggt med Frasse och Jullan där.

Dagens tuffaste : Jullan som får en rejäl smäll på svanskotan reser sig och spelar vidare sista 10 på ren o skär vilja. Efter matchen faller hon i hop och tar sig med stöd av våra spealare till omklädningsrummet. Det kallar jag en fotbollshjälte. Inte som spelarna i Fotbolls Vm som faller som flugor efter lite kontakt och ligger och ojar sig i minuter. Du är våran hjälte JULIA !!!!

Nu tar vi midsommar ledigt och laddar batterierna till nästa vecka och kramar ut det bästa av våra kroppar för att nöjda kunna gå till rättmätig vila !!!

Laget : Amanda, Anica (K) , Rizzo, Sarah , Janne, Catta, Ullis, MY , Julia, Frasse, Mickis
Bänken : Tilde (63) Ebba (80) Olivia (80)

Målskyttar : För första gången ingen !!