Fotboll Dam A
Referat: Sandvikens IF - Rimbo IF
Omgång 14 Dam Div..1 N.S Sandvikens IF - Rimbo IF
2018-08-12 21:25, Fotboll Dam A
Söndag och bortamatch mot Sandvikens IF. På förhand en riktig tuff match, de ligger med i toppen av tabelllen och vi förlorade stort mot dem hemma på Mulle.  Bempa styr bussen mot Sandviken med ett glatt gäng. Efter dryga 2 timmar anländer vi till Vm arenan (Namnet uppkommit för att det spelades vm matcher där 1958 då Sverige arrangerade Fotbolls VM.) Efter lite letande hittar vi till omklädningsrummet och installerar oss och förbereder oss för match. Jaa en underbar match blir det för Rimbo IF Damfotboll. Vi lyckas efter 90 min stå som vinnare med 3-1 efter att vi under perioder presterat en fantastisk laginsats och tagit udden av våra motståndare med ett högt presspel.

Tycker att vi redan från början känns riktigt fokuserade inför dagens uppgift och tar ett grepp på motståndarna ganska omgående.  Vi vinner mycket boll och stressar Sandvikenspelarna till en del misstag i deras uppspel.  Sandviken är dock farliga när de får tillfälle att komma upp i våran första tredjedel. De har ett par riktigt farliga toppspelare som vi måste se upp med. Innan vi tar ledningen har lagen skapat en varsin halvhyfsad målchans. Vårat ledningsmål strax innan kvarten kommer efter att vi stressat motståndarförsvaret till en svår bakåtpassning till deras keeper.  Hon får svårt att hantera bollen och Rizzo hugger som en kobra !! Hon vinner bollen i duell med målisen och kan enkelt rulla in 1-0 i öppen kasse.  Vilt Rimbo Jubel !! . Vi fortsätter att trumma på och vi vinner 2a bollar med en formidabel press på våra motståndare. Vi jobbar ideligen stenhårt på dem och spelar en frejdig fotboll med ett härligt självförtroende. Vi gör rakt igenom en halvlek där man från sidan är full av beundran av sitt lags sätt att spela fotboll. Vi går till vilan med en 1-0 ledning som kunnat vara större. Helt klart Rimbos halvlek.

I pausen manar Hacke på sina trupper att fortsätta med det härliga jobb vi presterat  !!!

Känns dock lite oroligt direkt i starten då vi kommer lite fel i någon situation. Men vi blixtrar till med 2 snabba mål av Ullis. Det första efter ett inspel som Rizzo styr vidare mot bortre där Ullis påpassligt är först och trycker in 2-0 . Bara ett par minuter senare stressar Rizzo motståndarförsvaret till ett misstag och spelar in bollen till en anstormande Ullis som hinner före en utrusande målvakt och styr in bollen i maskorna. Helt otroligt 3-0 på tavlan efter dryga 5 min. in i andra. nu gäller det att fokusera och inte tappa vårat grepp på dem. Vi går ner oss lite och det känns lite oroligt ett tag. Sandviken försöker med en kraftansträngning att komma tillbaka in i matchen genom att flytta upp spelare i banan . Vi blir lite försiktigare och de har en 10-15 min. period där de får ett litet grepp på oss  dock utan att skapa några jätteheta lägen. Tycker att Amanda i kassen spelar med ett bra fokus idag och har ett bra samspel med spelarna framför sig. Vi ska väl ha en straff när Mickis blir dragen i armen innanför straffområdet, men tyvärr blundar domaren för denna situation. Jaa han kanske inte såg den !!.hmm.  Efter en hörna där bollen går lite flipper i luften rensar My undan bollen på mållinjen (Tror vi ) viftar däremot ad för mål och Sandviken reducerar med ca kvarten kvar. Shit !! 1-3 och 15 min. kvar att spela. Nervöst igen !!!  Men vi hanterar situationen mycket väl och har väl någon chans att utöka ledningen innan domarens pipa för fulltid ljuder. I mitt tycke en helt klart rättvis seger för våra underbara, fantastiska TJEJER !! Ett fyrfaldigt leve  som ekar över Sandviken. Underbar känsla. Vi fortsätter sången i omklädningsrummet och även ja må de leva för Super Coach Hacke ekar i Sandviken.

Har svårt att peka ut enskilda spelare idag när hela laget verkligen tillsammans jobbar stenhårt för denna seger. Vi gör det enormt bra som lag i dag.
Mickis som sliter stenhårt och vinner tillbaka mycket boll i sitt defensiva jobb.
EmmaLi och Kajsa som gör det tillsammans som man får rysningar i kroppen
Amanda som gör en mycket gedigen insats längst bak.
Rizzo som stressar motståndarna med ett enormt jobb och Ullis som petar in ett par avgörande kassar.
Men återigen min största beundran till hela laget  !!!
Är även full av beundran hur  Hacke och Krille dirigerar sina adepeter !!!!

Dagens Lag : Amanda, Anica, My, Malin, Janne, Mickis, Catta, EmmaLi, Kajsa, Ullis, Rizzo