Fotboll Dam A
Referat: Rimbo IF 2 - Enköpings SK UK 2
Omg.14 Div.4 Rimbo IF 2 - Enköping SK UK 2 11/9-2019
2019-09-12 07:35, Fotboll Dam A
I går kväll spelade Div.4 laget hemma på IP Arkadien mot ESK 2. 2:a matchen denna vecka kan vara lite tunga ben eftersom vi matchade laget i Måndags. Vet inte om denna match sitter i ben och hjärnor för den fotboll vi presterar i första halvlek är inte mycket att hänga i julgranen. Andra halvlek är dock återigen en njutning att skåda. Trots att vi inte är riktigt där så leder vi till vilan med 2-1 och matchen slutar till slut med en 6-1 viktoria.

1:a halvlek finns det inte så mycket positivt att nämna förutom att vi gjort 2 mål genom Ullis 1-0 och Tilde 2-1 på straff. Det mest positiva är Emmas agerande i kassen med ett par jätteparader håller hon stången och ser till att vi går till vilan med 2-1. Inte helt rättvist kanske !!!

Halvtidssnacket är att hitta tillbaka till rullet med boll och ett större lugn samt en mycket högre arbetsinsats. Hela laget har kommit fel i sitt presspel. Vi återkommer till Måndagens insats !!!

2:a halvlek är från di Blåe helt annorlunda. Redan från början ser man beslutsamheten i arbetet och hjälpen till varandra när alla tillsammans tar jobbet. Tänk att det kan se så enkelt ut med att lira boll. Vi har en helt annan intensitet över hela den gröna ytan. Nu sitter bollmottagningarna, tempot i passnings spelet är som natt och dag. Vi trycker ner motståndarna på deras planhalva mest hela halvleken. När de tillåts sticka upp agerar Emma stensäkert mellan stolparna. Målen börjar oxå trilla in .  3-1 nickar nyförvärvet från de Norrländska vidderna Julia.E  in mycket snyggt . 1:a matchen i den blåa tröjan och strut direkt. Riktigt kul o extra jubel från läktarna.  En av matchens stora lirare i andra halvlek Tuva sätter dit både 4-1 och 5-1. 5:an är riktigt kylig då hon iskallt avvaktar in  keepern och rundar denne för att lägga in bollen i öppen kasse. Den Tuva som jag väntat på får vi se idag. Ullis får avsluta målskyttet med en patenterare. Hon har slitit sig loss väldigt ofta från sin kant med fina inspel nu trycker hon in den från liten vinkel upp i nättaket med bollen bara. Riktigt snyggt. När den utmärkte domaren blåser av får vi med glädje och stolthet för en riktigt bra andra halvlek med kaptens Tildes ledning vråla ut ett fyrfaldigt över Arkadien !!!

Vill först av allt ge en riktigt stor Rosbukett till hela laget som återigen reser sig i den andra akten. Tänk när det här laget gör en hel match. Då skulle man få gåshud !!!
Emma.R är värt all beröm i kvällens fight. Hon håller oss kvar när vi som bäst behöver det.
Tuva gör en helt fantastiskt andra halvlek. Arbete över stora ytor och ett ständigt hot framåt.
Moa.E gör skillnad när hon flyttas till mitten i andra akten.

Laget : Emma.R , Tilde (K), Emma.R , Ida, Jass, Julia.E , Moa.M , Moa.E, Tuva, Ullis, Frida.
Avb: Mona, Olivia.P
Målen: Tuva 2 , Ullis 2 , Tilde 1 , Julia.E 1