Fotboll Dam A
Referat: Rimbo IF - Gamla Upsala SK
Div. 1 N.S Omg.14 Rimbo IF - GUSK Lör 3/8-19
2019-08-04 08:33, Fotboll Dam A
Omstart av serien efter uppehåll och en riktigt tuff uppgift för di blåe hemma mot serie 2an GUSK. Motståndet visar sig till slut vara övermäktigt då GUSK tjejerna återvänder till Uppsala med 3 pinnar i bagaget. Matchen slutar 0-2 efter underläge till vilan med 0-1.
Vi har våra chanser i matchen framförallt i första halvlek då vi med lite bättre flyt i avsluten borde fått vara med i målprotokollet. Som helhet är detta en riktigt bra div.1 match där vi verkligen bjuder upp till dans och har de Gultröjade i gungning, är helt klart nöjd med våran insats i dag. Ett helt klart fall framåt om man ser på vad vi presterar på planen. Kan inte säga att GUSK vinner orättvist de är lite vassare än oss i sista tredjedelen och skapar väl oxå några fler heta chanser än vad vi gör.

En super fin matta bjuder IP Arkadien på idag så lagen har alla möjligheter till fin fotboll. Matchen börjar lite trevande med GUSK som det bollförande laget. Vi ligger dock riktigt bra i position och det ser riktigt fokuserat ut från di blåe. Matchen är jämn och lagen försöker få herraväldet på den gröna ytan. Bortalaget börjar klämma åt oss lite sakta och har ett knappt synligt grepp på oss. Efter ca 10 min. får de en chans att ta ledningen men en riktigt bra Amanda i kassen kommer ut riktigt bra och avvärjer skottet. I och med det lilla övertag som bortalaget har skapar de oxå ett antal hörnor första delen av halvleken. De styr vi dock resolut bort med ett bra försvarsspel i boxen.  Under den här fina perioden för GUSK tar de ledningen i 14:e matchminuten. Vi tappar boll lite oturligt och de får en spelvändning där vi kommer lite fel i kommunikationen hinner en GUSK lirare få en tå på bollen och den rullar lite retligt in i nätmaskorna. Inte orättvist att de tar ledningen men lite oturligt hur målet går till. Vi skakar av oss detta och ser på mina spelare att detta inte ruckar oss nämnvärt. sista 20-25 av halvleken blir våran bästa del under matchen. Vi rullar upp serietvåan ett anatal gånger och borde ha fått utdelning. Vi skapar under en kort tid 5 hörnor och 2 st frilägen som med flyt borde resulterat i mål jingel . Vi har dem i brygga men tyvärr knyter vi inte ihop det men detta lovar gott. Vi går till vilan med  ett uddamålsunderläge som i mitt blåe hjärta borde barit minst oavgjord. Tyvärr ser det inte bra ut för våran store målskytt Mickis som nödgas utgå med en fot som i dags läget inte håller för fotboll.

Halvtidssnacket positivt med känslan av att vi har dem i säcken !!!

Andra halvlek börjar lite som första med ett skenbart GUSK övertag då de har mera boll än vad vi har. De får återigen utdelning i början av halvleken . Deras 2-0 mål efter ca 10 min. är ett riktigt vackert fotbollsmål som börjar redan i deras backlinje. De äger bollen tålmodigt och får oss att gå bort oss . Ett mål som jag brukar säga efter Skolboken. De rullar och rullar vi kommer inte åt dem sedan ett instick i precis rätt läge och ett snyggt avslut och 0-2 på tavlan. Nu är det en riktig uppförsbacke för oss och GUSK får det där mentala övertaget som de länge väntat på. Det märks på deras agerande där ute . De blir riktigt sturska och känns oslagbara. Vi trummar dock på och ger inte upp fast vi har ett berg att bestiga. Trots att vi inte får det trycket som vi har i andra delen av första är vi inte ofarliga. Vi har våra lägen även i denna halvlek dock inte lika solklara som i första halvlek. Tycker även att domaren i dagens match har en del konstiga bedömningar. Ger sig bla in i diskussion med Hacke om regeltolkning om tröjdragning. Vi kanske skall ha straff när Kajsas frispark träffar armen mycket tydligt på en GUSK försvarare i muren . Hade det varit spel på högre nivå hade det säkert dömts straff där. Dock påverkar inte hen utgången av matchen men känns som nivån är väldigt ojämn. Håller självklart med Hacke när ett flertal tydliga tröjdragningar inte beivras med en ostskiva. Skall oxå sägas att GUSK har ett rungande ribbskott mot slutet av matchen så de är väl närmast ytterligare utdelning. Som helhet ska inte GUSK be om ursäkt för segern. De vinner nog i mitt tycke rättvist till slut men denna gång är vi och naggar ett topplag i hälarna. Det hoppas jag att vi tar med oss till de super viktiga matcher som väntar i höst. För slaget om att få behålla div.1 platsen kan bli en strid med kniven mot strupen !!!!!
 I dag vill jag berömma hela laget för ett verkligt värmande sätt  ge sig an denna svåra uppgift.
Topparna i dagens fight är Millan som är en njutning att skåda  även Rizzo som håller mycket hög klass synd bara att hon inte får utdelning. Amanda i kassen gör trots sjukdom en riktigt bra insats i kassen.
Nu gäller det att få ett antal fina träningsveckor framöver för det krävs det där lilla extra som vi visar i dag för att utöka poängskörden !!!

Laget : Amanda , Anica (K) , Rizzo , Malin , Sofie , Mickis , Kajsa , My , Julia , Millan , Sarah
Avb : Riki (46) Ebba.N (80) , Tove
Målen : Tomhänta idag