Rimbo Idrottsförening
Ishockey
U15 Rimbo/Hallsta
 
Tömning och röjning av 03 lagets hockeybod
2017-10-10 06:44

Hej Alla

Tänkte ta tag i och tömma våran hockeybod nere på Arkadien.

Därför skulle jag vilja att alla som har grejor där hämtar dom, övrig materiel som ingen känner att dom äger kommer att kastas eller bäras upp till ungdomsförrådet.

Jag kommer att vara nere vid Arkadien imorgon Onsdag 11/10 vid 18.15 tiden och röja lite, sen kommer jag vara på fotbollsmöte mellan 19.00-21.00, då kommer boden fortfarande att stå öppen, vilket innebär att man kan komma när som helst mellan 18.15-21.00 och hämta sina prylar.

Har man nyckel kan man ju såklkart hämta grejorna redan innan, men jag vill ju såklart också ha tillbaka alla nycklar tillslut, så att vi kan lämna dom vidare till RIF för annan användning.

Vet man någon annan i sin omgivning som har nyckel, får man gärna fånga in även denna till mig.

Har man grejor i boden och inte har möjlighet att komma ner (senast) imorgon kväll, så meddela gärna mig, för vi måste inte lämna in nycklarna än, det är bara jag som inte vill dra ut på jobbet, så att säga.

MVH

Stefan N

RIF/HIK 03 laget läggs ner
2017-09-25 20:34

Hej Alla

Beslutet är fattat, många månaders försök till att få till ett samarbete och fortsätta driva ett U15 lag är över, och för oss "i gamla RIK/HIK 03" så blev resultatet dystert, om även inte helt oväntat, att laget läggs ner med omedelbar verkan.

Den enda möjliga lösningen för ett U15 lag är om Roslagen hockey hittar en lösning på ledare frågan, och vill driva ett U15 match lag vidare med spelare från RIF/NIK/HIK i årskullarna 02-04, men i skrivandets stund finns ingen sådan lösning på plats.

För alla spelare födda 03-04 finns en möjlighet att ansluta till NIK U14 lag, då jag pratat med ansvarig tränare Marcus Ek kring detta och han välkomnar fler spelare till truppen. Dock får man ta personlig kontakt med honom (070-8141307) och skicka kontaktuppgifter och person nummer etc, om man vill bli "överskriven" till NIK som ju är första steget, och ett tips är att inte vänta för länge då serierna drar igång snart och övergången tar ofta upp till en vecka.

NIK U14 deltar både i Upplands och Stockholm serien även detta år, så match tillfällen kommer säkert att finnas för alla spelare över tid.

Vi har hela tiden fört en nära dialog med RIF hockeys styrelse, så dom är helt med på att detta är enda sättet för "er spelare" att kunna ha en chans att fortsätta med hockeyn på hygglig när ort, och kommer inte att sätta några "käppar i hjulen" för övergången till NIK, eller någon annan förening om det skulle vara aktuellt.

Dom drabbade blir tyvärr våra 02:or, som endast har alternativen att ansluta till Roslagen hockey J18 träningsgruppen, eller söka efter en annan förening som det ser ut idag, då ju ingen tagit på sig driften av ett U15 lag. Känns jätte tråkigt att inte hitta en lösning som kan ge alla spelare en möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans, men ibland får man bara "inse fakta" och släppa taget.

Tommy, Richard, Johan och jag vill passa på och tacka alla för dessa år. Tycker vi gjort ett ganska bra jobb tillsammans (spelare/ledare och föräldrar) efter förutsättningarna, och önskar lycka till med hockey spelandet för framtiden.

Jocke och jag kommer att ansluta till NIK U14, så det vore jätte kul om flera hoppar på den utmaningen och vandrar vidare "delvis" tillsammans mot nya mål.

MVH

Stefan N

Isvård i Arkadien
2017-09-18 13:52

Hej Alla

Denna veckan är det isvård på Arkadiens is mer eller mindre hela vecka, vilket gör att vi inte fått några ispass planerade.

Därför hänvisar vi till NIK 03/04/05 ispass i veckan (Tisdag, Torsdag och Lördag tror jag det var), som ni hittar på deras hemsidas kalender.

För övrigt finns inte något 100% spikat ännu kring U15 samarbetet med NIK, mer än att det blir ett samarbete, men jag förutsätter att alla detaljer faller på plats denna veckan då serierna snart börjar.

Dock så uppmanar jag alla att inte sitta och vänta på att detta ska ske, utan alla behöver inse att hockey säsongen har dragit igång, och matcherna börjar senast i mitten av Oktober, så det är full fart nu...

MVH

Stefan N

Ispass på Fredag den 15/9 i Norrtälje
2017-09-14 08:53

Hej

Vi kommer pga lite olika saker att inte köra vårt egna planerade ispass i Arkadien på Fredag den 15/9, utan åker in till Norrtälje och deltar på NIK 03/04/05 ispass, som är samma tid som vårat var planerat.

MVH

Stefan N

Samarbete med NIK kring U15
2017-08-30 09:36

Hej Alla

Vi har allt sedan säsongen slutade för några månader sedan, letat någon form av samarbete för att även fortsättningsvis kunna erbjuda våra hockey grabbar ett sätt att kunna spela hockey tillsammans.

Det har inte varit speciellt lätt och alternativen har ju redan från början inte varit så många, då det inte haglar med lag i vår närhet.

Så nu då sommaren passerat, och hockey säsongen sakta men säkert drar igång, har vi i alla fall kommit till en ”lösning”. Bra heller dålig får man ha en egen åsikt om, men i mina ögon en under förutsättningarna väldigt bra lösning, som ändå gör att alla spelare får en chans att fortsätta spela hockey, dels tillsammans och också i hygglig närhet.

Det beslut som vi fattat är att tillsammans med NIK bilda ett match lag och en träningsgrupp för U15 (03) kommande säsong, om det blir spel som NIK, NIK/RIF eller Roslagenhockey är i dags läget inte klart, men för mig personligen spelar det mindre roll vad det är för märke på tröjan. Detta blir en ”förhandling” mellan klubbarna som ni säkert förstår.

Som alla säkert kan förstå har ju inte vårt förhandlingsläge, med 5-7 spelare, varit så gynnsamt, men NIK har verkligen engagerat sig i detta fullt ut, och vill också få detta att funka.

NIK har ju också haft ont om 03:or, där av lade dom ner sitt 03 lag för några år sedan, men har pga flera anledningar nu beslutat sig att testa igen, och där passade också ett samarbete med oss in väldigt bra.

All formalia för U15 och våra spelare återstår att lösa mellan klubbarna, dvs vilken klubb man står skriven för, vem man betalar spelare avgift för, vart matcher och träningar i stort bedrivs och kostnader relaterade till detta.

Det som är klart är att vi för U15 laget kommer att ha en viss form av ”uttagning”, dvs man behöver träna för att få spela, man behöver vara mogen för spel i U15 serien för att spela, men samtidigt kommer det alltid finnas något lag att spela matcher med, om det skulle vara så att man inte just denna veckan spelar med U15 laget så har ju NIK också ett U13 lag.

Detta är något som är lite nytt för oss från RIF håll, som ju alltid bedrivit en ”alla får vara med inställning” kring våra lag, vilket vi står för. Men samtidigt börjar det börjar bli dags att inse att grabbarna blir äldre, och tävlingsmomentet blir ofrånkomligt viktigare framförallt i match situationer.

Vi kommer fortsätta att bedriva viss del av träningarna i Arkadien även framöver, antagligen som ”vår lilla RIF träningsgrupp”, där vi fortsätter fokusera på sådana saker som vi just kan göra i liten grupp, och där grabbarnas inställning till träning kommer att bli ännu viktigare för att behålla farten på träningarna. Kraften, energin och inställningen måste komma huvudsakligen inifrån spelarna, vilket verkligen har varit fallet ännu så länge, där det varit riktigt kul att vara på is igen, måste jag säga.

Hoppas alla som tänkt spela hockey i år kan komma igång, och i alla fall träna någon gång varje vecka.

En grund tanke i samarbetet är att bedriva minst en träning i veckan i Arkadien, och övriga i Norrtälje tillsammans med NIK. Om vi lyckas få till en fast träning för hela laget i Rimbo, återstår att se.

Detta kommer såklart inte lösas över en natt, så just nu fortsätter vi med våra egna träningar och bjuder in NIK till dom, och vi är inbjudna att delta på deras träningar, dock via anmälan till mig först. Jag önskar fortfarande att man svarar på dom kallelser som går ut på träningar, då det underlättar att planera träningar då man vet hur många som kommer.

NIK U15 är det laget som går in i serie lottningen kommande helg, och vårat RIF U15 stryks.

NIK kommer (som det ser ut) att ta huvudansvaret för match coachning och tränings upplägg, jag och ev andra från RIF organisationen sköter det som händer i Arkadien och är behjälpliga vid träningar i Norrtälje. Men som sagt allt detta är bara på planerings stadiet ännu så länge.

Mer info kommer så fort som jag vet mer.

Tveka inte att kontakta mig eller Johan om ni har några specifika frågor kring detta.

Med vänlig hälsning

Stefan N /Johan D

Spelade matcher
Sön 12/3 14:00
Lör 18/2 18:45
9 - 1  
Tor 16/2 19:30
2 - 0  
Lör 11/2 11:00
6 - 2  
Tor 9/2 19:30
7 - 2  
Tor 2/2 19:30
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 14/02 20:44 
Ishockeysektionen, 31/01 12:17 
Ishockeysektionen, 02/01 09:10 
Ishockeysektionen, 24/12 13:34 
Nyheter från föreningen
Hem, 05/12 12:38 
Hem, 21/11 16:09 
Hem, 03/10 12:45 
Hem, 22/09 14:29