Rimbo Idrottsförening
Ishockey
U15 Rimbo
 
Isvård i Arkadien
2017-09-18 13:52

Hej Alla

Denna veckan är det isvård på Arkadiens is mer eller mindre hela vecka, vilket gör att vi inte fått några ispass planerade.

Därför hänvisar vi till NIK 03/04/05 ispass i veckan (Tisdag, Torsdag och Lördag tror jag det var), som ni hittar på deras hemsidas kalender.

För övrigt finns inte något 100% spikat ännu kring U15 samarbetet med NIK, mer än att det blir ett samarbete, men jag förutsätter att alla detaljer faller på plats denna veckan då serierna snart börjar.

Dock så uppmanar jag alla att inte sitta och vänta på att detta ska ske, utan alla behöver inse att hockey säsongen har dragit igång, och matcherna börjar senast i mitten av Oktober, så det är full fart nu...

MVH

Stefan N

Ispass på Fredag den 15/9 i Norrtälje
2017-09-14 08:53

Hej

Vi kommer pga lite olika saker att inte köra vårt egna planerade ispass i Arkadien på Fredag den 15/9, utan åker in till Norrtälje och deltar på NIK 03/04/05 ispass, som är samma tid som vårat var planerat.

MVH

Stefan N

Samarbete med NIK kring U15
2017-08-30 09:36

Hej Alla

Vi har allt sedan säsongen slutade för några månader sedan, letat någon form av samarbete för att även fortsättningsvis kunna erbjuda våra hockey grabbar ett sätt att kunna spela hockey tillsammans.

Det har inte varit speciellt lätt och alternativen har ju redan från början inte varit så många, då det inte haglar med lag i vår närhet.

Så nu då sommaren passerat, och hockey säsongen sakta men säkert drar igång, har vi i alla fall kommit till en ”lösning”. Bra heller dålig får man ha en egen åsikt om, men i mina ögon en under förutsättningarna väldigt bra lösning, som ändå gör att alla spelare får en chans att fortsätta spela hockey, dels tillsammans och också i hygglig närhet.

Det beslut som vi fattat är att tillsammans med NIK bilda ett match lag och en träningsgrupp för U15 (03) kommande säsong, om det blir spel som NIK, NIK/RIF eller Roslagenhockey är i dags läget inte klart, men för mig personligen spelar det mindre roll vad det är för märke på tröjan. Detta blir en ”förhandling” mellan klubbarna som ni säkert förstår.

Som alla säkert kan förstå har ju inte vårt förhandlingsläge, med 5-7 spelare, varit så gynnsamt, men NIK har verkligen engagerat sig i detta fullt ut, och vill också få detta att funka.

NIK har ju också haft ont om 03:or, där av lade dom ner sitt 03 lag för några år sedan, men har pga flera anledningar nu beslutat sig att testa igen, och där passade också ett samarbete med oss in väldigt bra.

All formalia för U15 och våra spelare återstår att lösa mellan klubbarna, dvs vilken klubb man står skriven för, vem man betalar spelare avgift för, vart matcher och träningar i stort bedrivs och kostnader relaterade till detta.

Det som är klart är att vi för U15 laget kommer att ha en viss form av ”uttagning”, dvs man behöver träna för att få spela, man behöver vara mogen för spel i U15 serien för att spela, men samtidigt kommer det alltid finnas något lag att spela matcher med, om det skulle vara så att man inte just denna veckan spelar med U15 laget så har ju NIK också ett U13 lag.

Detta är något som är lite nytt för oss från RIF håll, som ju alltid bedrivit en ”alla får vara med inställning” kring våra lag, vilket vi står för. Men samtidigt börjar det börjar bli dags att inse att grabbarna blir äldre, och tävlingsmomentet blir ofrånkomligt viktigare framförallt i match situationer.

Vi kommer fortsätta att bedriva viss del av träningarna i Arkadien även framöver, antagligen som ”vår lilla RIF träningsgrupp”, där vi fortsätter fokusera på sådana saker som vi just kan göra i liten grupp, och där grabbarnas inställning till träning kommer att bli ännu viktigare för att behålla farten på träningarna. Kraften, energin och inställningen måste komma huvudsakligen inifrån spelarna, vilket verkligen har varit fallet ännu så länge, där det varit riktigt kul att vara på is igen, måste jag säga.

Hoppas alla som tänkt spela hockey i år kan komma igång, och i alla fall träna någon gång varje vecka.

En grund tanke i samarbetet är att bedriva minst en träning i veckan i Arkadien, och övriga i Norrtälje tillsammans med NIK. Om vi lyckas få till en fast träning för hela laget i Rimbo, återstår att se.

Detta kommer såklart inte lösas över en natt, så just nu fortsätter vi med våra egna träningar och bjuder in NIK till dom, och vi är inbjudna att delta på deras träningar, dock via anmälan till mig först. Jag önskar fortfarande att man svarar på dom kallelser som går ut på träningar, då det underlättar att planera träningar då man vet hur många som kommer.

NIK U15 är det laget som går in i serie lottningen kommande helg, och vårat RIF U15 stryks.

NIK kommer (som det ser ut) att ta huvudansvaret för match coachning och tränings upplägg, jag och ev andra från RIF organisationen sköter det som händer i Arkadien och är behjälpliga vid träningar i Norrtälje. Men som sagt allt detta är bara på planerings stadiet ännu så länge.

Mer info kommer så fort som jag vet mer.

Tveka inte att kontakta mig eller Johan om ni har några specifika frågor kring detta.

Med vänlig hälsning

Stefan N /Johan D

RIF/HIK U15 söker spelare
2017-08-11 12:23

Ví i RIF/HIK U15 är ett lite lag med ambitionerna att bli bättre hockey spelare och att man ska ha kul när man sysslar med idrott. Tyvärr trots våra fina förutsättnigar nere på Arkadiens idrottsplats, där vi har riklig tillgång på istider, och andra tränings möjligheter, börjar spelare truppen nu bli tunn, och vi söker därför spelare i huvudsakligen åldeskullarna 03/04, men även 02.or och yngre finns redan idag i truppen och är inget hinder beroende på kunskapsnivå och ambition.

Så är du en spelare som saknar klubb tillhörighet eller ditt lag har precis lagts ner, eller kanske slutat för något år sedan och nu vill börja spela hockey igen, så är du välkommen ner på våra "öppna träningar" under Augusti och September (se is schemat/kalender för RIF/HIK U15).

Har man idag någon form av lag tillhörighet, skall man alltid informera nuvarande lag/klubb om att man tänker åka ner på våra öppna träningar, och varför man tänker göra detta, då vi inte vill råka ut för att någon tycker att vi försöker "locka" spelare till klubben.

Tyvärr så kräver vi att man har spelat hockey ett antal år, då vi inte idag vid 13-14 års ålder kan hantera nybörjare i truppen, utan då hänvisas man till hockeyskolan.


MVH

Stefan N

Säsongsupptakt RIF/HIK U15
2017-08-11 12:10

Hej Alla


Tyvärr så har vi inte koll riktigt på vad som händer med vårat lag ännu, men vi känner ingen brådska just nu.

Ett lag RIF/HIK U15 är anmält och vi tänkte från och med nästa vecka börja köra lite ispass i Arkadien, dels för att få igång benen lite igen efter sommaren och dels ge möjlighet för eventuella nya och gamla spelare att ansluta och för hoppningsvis vilja spela hockey med oss den kommande säsongen.

Vi kommer i det snaraste fortsätta med dom diskussioner som vi haft med diverse klubbar före sommaren om att försöka få till någon typ av samarbet, men som sagt tyvärr finns det ingen klar lösning i dax datum.

Framåt mitten av September måste vi ju senast fatta någon form av beslut om vi har ett lag eller inte, men vi ger inte upp ännu.

Därför hoppas vi många är "is sugna" och kommer ner på dom is pass som ligger i kalendern och på is schemat, och sprid gärna ordet till vänner och bekanta, i fall det finns spelare som inte har något lag som dom tillhör, men som vill fortsätta med ishockeyn.

Som alltid måste man alltid kontakta sin nuvarande förening om man vill komma och träna med oss, men det brukar inte vara några problem.


MVH

Stefan N

Spelade matcher
Sön 12/3 14:00
Lör 18/2 18:45
9 - 1  
Tor 16/2 19:30
2 - 0  
Lör 11/2 11:00
6 - 2  
Tor 9/2 19:30
7 - 2  
Tor 2/2 19:30
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 08/09 18:52 
Ishockeysektionen, 24/07 20:26 
Ishockeysektionen, 01/06 13:57 
Ishockeysektionen, 29/05 22:01 
Ishockeysektionen, 30/03 21:29 
Nyheter från föreningen