Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A
Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och 
dom rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss.
Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Referat: Gimo IF FK - Rimbo IF
Dam Div.2 N.S Omg. 17 Gimo - Rimbo IF
2017-09-17 08:35
I går bar kosan till Gimo och återigen en klurig bortamatch mot Gimo som slåss för sin existens i de nedre delarna av tabellen. En otroligt viktig match för bägge lagen. För oss att hänga på i toppen av tabellen och bevara chansen till div.1 spel inför sista omgången. Gimo som just nu ligger på nedfllyttningsplats , men med bara 1 pinne upp till säker mark.  Vi vet oxå att Gimo stärkt upp truppen med en rutinerad  spelare. 

Matchen börjar något trevande där lagen känner på varandra på den slippriga, men fina gräsyta som Idrottsgården i Gimo bjuder på idag.  Känns dock som att det är vi som är lite i förarsätet och hotar mera i sista tredjedelen. Efter ett fint kombinationsspel efter ca kvarten får Möller ett fint skottläge strax utanför straffområdet. Vi vet att hon har en tung bössa och det visar hon. Ett stenhårt lågt skott som deras keeper inte klarar av att hålla, vips så är målsprutan Mickis där och tar hand om returen. Måljubel 1- 0 otroligt viktigt. Nu är vi inne i en bra period och för spelet med ackurates. 2-0 några min. senare är ett riktig vackert anfall. Där till sist EmmaLi sticker in bollen med fin känsla till Mickis.Fri med deras keeper rundar hon denna och lägger kyligt in 2an. Precis den starten vi ville ha på matchen. 
Nu vacklar Gimo ett tag och har det svårt att freda sin kasse för ytterligare påhälsning.  Efter dryga halvtimmen är det dax för firma EmmaLi och Möller att presentera sig. Som vanligt en stenhård hörna som Möller tajmar sååå perfekt och måljingel igen  på Idrottsgården och återigen är det bortalaget som scooorar. Efter 3an så går vi ner lite i intensitet och Gimo får mera och säga till om. De skapar ett fint reduceringsläge strax innan vilan. Men vi lyckas freda oss där. Viktigt att gå till vilan med nollan intakt.
Andra halvlek är inte mycket att skriva hem om. Vi bevakar mest ledningen och det är en halvlek som blir väldigt ryckig i spelet.Med väldigt lite ordnat spel från bägge lagen. Gimo har ett visst grepp , dock utan att skapa några jättegiftiga lägen.Bägge lagen skapar dock ett par lägen var  att  göra mål . 
När domarns pipa ljuder känns det dock sköönt att vi gjort vårat igen.
Aldrig fel med ett fyrfaldigt leve efter matchen !!!
Dagens dominant på planen är helt klart Möller som äger arenan idag.
Vill oxå framhålla Mickis första halva, hon är grym just nu !!!
Amanda i kassen gör ett par riktigt avgörande ingripanden idag och förtjänar med ackurates rosor idag .
När vi summerar Lördagens resultat.
Så har vi nu allt i våra händer !!!
En seger mot svåra Forsby och div.1 platsen skulle vara säkrad.
Nu taggar vi ordentligt i veckan !! 
Med bra träningar , mycket vila och rätt kost !!! 
Så går vi ut till den match  vi sett framemot hela året.
Vi gör det med glädje, fokus och en otrolig vilja !!!
Det är receptet för Victory  !!!!!!


Referat: Rimbo IF - Tierps IF
Rimbo IF - Tierps IF Omg. 16 Div . 2 N.S
2017-09-10 06:52
I går tog vi emot Tierps IF hemma på Arkadien . En match där kraven på 3 poäng är höga, även den loklala tidningen har i veckan skrivit att bottenlaget Tierp skall väl lätt avklaras. Vi vet att dessa matcher kan vara oerhört svåra och tränarna trycker oxå på mycket bra saker i omklädningrummet före match.

Trots detta och en bra uppvärmning innan match  har vi det väldigt svårt med ett högt pressande Tierp i början av matchen. Vi känns lite tagna på sängen av detta och har svårt att hittta ett eget spel. Vi är lite sena i våra beslut och det gör att vi hamnar i tidsbrist och Tierp vinner mycket boll högt upp. Matchupptakten blir väldigt ryckig , då bollen ett otal gånger hamnar utanför sidlinjen. Den har svårt att få någon slags karaktär tack vare detta. Likt förra veckans match har motståndarna mera boll än vi. Trots detta skapar de inga chanser att tala om. När vi väl får igång lite spel är det vi som hotar motståndarmålet och Mickis får första chansen, där hon med sin snabbhet hinner före deras keeper i en duell i straffområdet, dock har hon en mycket svår vinkel när hon skall rulla in bollen och den tar i inner stolpen och ut. Returen hinner en Gimo spelare slå till hörna. Ingen utdelning på denna dock. Nästa hörna några min. senare resulterar dock. EmmaLis precisa hörna perfekt i boxen tajmas perfekt av Möller med pannan. Måljubel !!! 1-0 på tavlan efter ca 15 min. Trots ledningsmålet är vi inte riktigt nöjda med spelet. Vi fortsätter att kännas lite avvaktande och ger Tierp tid att behandla boll. Dock skapar vi farligheter framåt och vi är väldigt nära 2-0  ,när Mickis sliter sig loss från sina bevakare och rundar deras keeper, dock hinner en motståndarback få dit benet och styra den till hörna innan Mickis skall lägga in 2an. Strax efter får Tierp sin enda riktigt klara målchans i 1a halvlek. En frispark strax utanför straffområdet. Den förvaltar de snyggt och helt plötsligt har vi 1-1 på tavlan !!. Tycker att detta blir en liten väckarklocka för oss och vi börjar ta i lite mera i närkampsspelet och med lite tidigare beslut. Vi skapar nu oxå ett litet tryck mot motståndarmålet. Våra hörnor är livsfarliga och ett antal gånger är de nära att resultera, dock bara nära. Vi gör dock 2-1 innan vilan. Ett riktigt snyggt mål , där vi efter ett fint passnings spel ända från mittfältet når Rizzo som skarvar den läckert till Mickis,hon friställs med deras keeper. Ett klockrent avslut och 2-1 på måltavlan. En halvlek där vi önskar oss lite mer bollinnehav för att det skall kännas riktigt bekvämt. Dock en rättvis ledning, då det är vi som skapar de farliga chanserna.
Efter ett bra snack i omklädningsrummet kommer vi till andra halvan mera bestämda och överens om en bättre halvlek !!
Nu är vi mera på tårna redan från början och förlägger mycket mera spel på motståndarplanhalvan. Ullis har kommit in direkt efter paus och med sin snabbhet är hon ett ständigt hot mot motståndarmålet. Innan vi smäller dit 3:an har vi haft några riktigt vassa lägen att scoora. 3-1 är ett riktigt klassmål !!!
Ullis löper sig loss på v.kanten och levererar ett stenhårt pass inåt, Mickis löpning är helt perfekt i den ytan och nätmaskorna får påhälsning efter att firma Ullis o Mickis levererat igen (De hittar varandra i sömnen).  Efter målet känns det ganska bekvämt, dock har Tierp en liten period i 2:a där de är ett litet hot, men vi kommer ur den med ett perfekt försvarsspel. Till slut vinner vi matchen helt rättvist och sätter punkt med 4-1 när ett par min. återstår. Efter en snygg djupledsboll ställs Rizzo fri. Inget misstag denna gång utan efter en snygg rundning av keepern lägger hon in nådastöten i öppen kasse. 
4-1 speglar matchen chansmässigt men i själva spelet på planen kan vi höja oss ett snäpp. 
Dock gör vi det igen med ett stabilt försvarsspel och återigen mera bestämda i våra avslut på mål.
Det finns inga lätta matcher !!! Det är alltid 2 lag som gör upp om det. Vi visar återigen enorm lagmoral.
Mycket stolt över det!!!!!
Extra rosor idag till firma Mickis o Ullis, ett jättehot mot alla motståndare !!
Backlinjen ,återigen en mycket stabil insats, där Catta sticker ut idag.Referat: IFK Västerås FK - Rimbo IF
Omg. 15 Div.2 N.S IFK Västerås - Rimbo IF
2017-09-03 20:08
Tidig morgon och färd med Bempas buss till Västerås och en på förhand svår borta match  mot IFK Västerås  på Solid Park Arena (Konstgräs). Efter en väldigt trög start ordnar vi till det riktigt ordentligt med  att äntligen få utdelning i målskyttet och kan vända hemåt med en härlig 6-1 seger i bagaget efter några riktigt fina mål oxå.

Vi börjar dock matchen väldigt trevande och Västerås har ett bastant grepp om bollinnehavet första 10 min. Skall sägas att vi halvleken igenom har stora problem på mittplanen, där vi oftast inte hittar rätt i positionsspelet. Västerås har mycket boll och är väldigt rörliga med ett fint passningsspel. De kommer dock inte till målchanser i sista tredjedelen. Där vinner vi kampen. Vi arbetar oss in mer och mer i matchen utan att glänsa på något sätt. Vi är dock giftiga på fasta situationer och på våra omställningar.
1- 0 gör vi mycket snyggt på en hörna. EmmaLi slår en perfekt hörna som Möller tajmar resolut och bollen sitter i maskorna otagbart för deras keeper. Rizzo kommer in när ca 10 min återstår av halvleken och ganska så genast, får vi efter en fin vändning av oss, en boll i perfekt läge för henne.  Rizzo får den i löpet och smeker bollen över deras mötande keeper. Mycket snyggt mål . Men minuten efter 2 -0 slarvar vi lite i en duell och med en liten fel tajming så faller en motståndare precis vid straffområdsgränsen och domaren pekar obevekligt på straffpunkten. Amanda är nära att ta straffen men rår inte riktigt på den. 2-1 ett faktum strax innan vilan.
Vi har haft en del problem med positionsspelet och bollkontrollen under 1a halvan av matchen. Vi gör ett par små justeringar i början av andra halvleken som idag slår sig väldigt ,väldigt bra . För i andra halvleken kör vi över våra motståndare som nu inte hänger med i de för dagen (rödas) framfart. Nu gör vi det mesta rätt och vinner boll och har en härlig bollkontroll. Vi fortsätter att ha riktigt giftiga hörnor leverat från Emmalis mycket känsliga högerdoja. Vid 3-1 målet tajmar Rizzo med en perfekt löpning vid första stolpen Emmalis hörna och skarvar in den snyggt med knoppen !!
4:an kommer bara några min. senare efter att en mycket pigg Ullis ,som älskar de stora spelytorna idag.Hon drar sig från högerkanten inåt och låter sin vänsterbössa tala. Jaa detta va kanske inte den hårdaste kanonen,men den letar sig in under deras keeper. Vi fortsätter att spela tålmodigt och med bra rörelse får vi Västerås att lämna fina spelytor till oss. Stekhete Rizzo gör även 5-1  i boxen efter ett fint inspel snett inåt bakåt från Tilde, som taget ur skolboken. Ketchupeffekten för Rizzo idag!!! Ullis spär på till 6-1 efter ett snyggt spel som Ebba avslutar med en perfekt macka till Ullis. Dagens match har 2 ansikten. En halvdassig 1:a halvlek (Dock med 2 mål) och en fantastisk 2:a halvlek , där vi verkligen levererar (Både spelmässigt och målmässigt). Kul att se inhopparna visa tränarna, att här finns det konkurrens om platserna. 
Vill idag berömma hela laget för andra halvlek med ett extra plus för hela backlinjen som inte vacklar i 1:a halvleken och givetvis hattrickskytten Rizzo och Ullis ,som med sina kantlöpningar ständigt är ett orosmoment för motståndarna .  Avbytarnas  klockrena inhopp värmer oxå mitt hjärta !!

TACK TJEJER !!! För att vi fick gapa ut ett fyrfaldigt leve i dag !!!
Referat: FC Djursholm - Rimbo IF
Omg 12 Div .2 M.S Djursholm - Rimbo IF
2017-08-13 07:35
I går var vi till Djursholms Ip För match mot Djursholm. Ett lag vi vann mot hemma med 3-0 , dock har de efter en dålig start på serien spelat upp sig väsentligt och slagit ett par av topplagen i serien, så lite oros känsla i magen var det inför denna uppgift.  Men idag visar tjejerna att vi är ett topplag i serien. Vi vinner klart med 3-0 och visar mycket av vårat kunnande därute idag trots att lagledarn inte hade koll på att matchen spelas på gräsmatta (Dock en av de bästa vi lirat på). Fina planer härute i Djursholm. 

Efter,  att vi som Hacke kommer fram till mig och säger efter årets klart bästa uppvärmning, startar vi oxå matchen strålande. Efter ett klassanfall redan i 1:a min. slås bollen in i straffområdet där Mickis likt Zlatan med en klack styr med sig bollen och trycker snyggt in bollen lågt i maskorna bakom deras utmärkte keeper, som under matchen står för ett antal strålande parader. Vi tar verkligen hemmalaget på sängen med denna inledning. Ett riktigt klassmål !!!!
Efter målet är det Djursholm som äger mycket boll ett tag. Ett vält spelande lag är detta vi möter. Lite oroligt känns det under denna period när vi inte får riktigt grepp på dem. Dock kommer de inte längre än till andra tredjedelen, för vi har idag ett mycket väl fungerande försvarsspel. Framför allt Berra får en del tryck på sig på sin kant, men det klarar hon av mycket bra och med ett väldigt bra understöd. Efter ca kvarten får vi mer och mer grepp på dem och nu börjar det kännas hyfsat bekvämt på bänken.
Vi rullar på riktigt bra och har oxå 2 gyllene lägen att utöka ledningen genom Mickis som är stekhet i boxen. Med lite otur och en bra keeper lyckas vi dock inte utöka ledningen till vilan. En i stora delar bra halvlek av oss, där vi spelar med en väldigt hög koncentration.
Den andra halvan av matchen dominerar vi stort redan från start. Djursholm sätter inte press på oss , så vi får rulla boll i lugn och ro nere från backlinjen. Efter ett bra snack i halvtid hittar vi fina spelytor och är  ett ständigt hot mot motståndarna som har det väldigt svårt nu, vi skapar nu ett antal målchanser där deras målis gör ett antal fina ingripanden. Men vi får till slut hål på dem igen, återigen efter ett väldigt fint anfall där Ullis med sin snabbhet kommer runt på v-kanten. En stenhård macka in i boxen där Mickis löpt strålande, hon har dock en försvarare på sig som trycker in bollen åt oss stenhårt i egna kassen. Inte mycket att göra för henne ,för det va en sådan situation när sådant händer. Efter 2-0 målet har vi en liten svacka , där vi bjuder Djursholm på spelytor i våran sista tredjedel, men de skapar endast 1 riktig målchans och ett par hörnor i matchen. Detta under denna korta period. Vi hittar dock tillbaka ganska så snart till spelet igen. Vi har under matchen väldigt många hörnor och till slut får vi utdelning på EmmaLis fina hörnor. Denna gång slår hon hörnan lite med backspinn  och Julia tajmar nicken perfekt i boxen. Såå kul att se Julias glädje efter sitt första mål i Rimbo tröjan. Vi gör ytterligare ett nickmål innan matchen slutar, tyvärr blir Jannes snygga nick bortdömt för offside.
Vi vinner matchen med 3-0 efter en gedigen insats och är huvudet högre än välspelande Djursholm idag.
Hela laget förtjänar beröm idag , alla gör sitt idag,verkligen en lagseger där våra centrala spelare visar klass idag. Vill dock framhäva Mickis klassmål till 1-0 som extra krydda på moset idag.
Skall oxå ge tränarduon ett omnämnande idag för ett imponerande sätt att ta hand om laget!!!!


Referat: Rimbo IF - Norrby SK
Rimbo - Norrby Sk Omg.11 Div 2 N.S
2017-08-06 19:41
Har precis sett de Oranije ta hem Dam Em guldet efter en fantastisk final mot Danmark. Nederländerna har under hela mästerskapet spelat en fantastisk fin fotboll . Tack för underhållningen.

Nu till gårdagen !!! I går va det dax för seriespel igen efter sommarvilan på Ip Arkadien. Vi  mötte Norrby Sk i Div.2 i omg.11 i div.2 N.S. Det var en match som vi vinner med 1-0. Om man ser till siffrorna så var detta en jämn tillställningen. Men i verkligheten va denna match en kavalkad av missade målchanser från hemmalaget. Det jag kommer att ta med mig från denna match är seger och  3 poäng, men framförallt  så här dagen efter, den frenesi vi anfaller motståndaren med och skapar chans på chans och inte ger oss i det. Utan vi gör verkligen in i det sista allt för att få in flera bollar än det 1-0 målet vi gör.
Det är ribbor, miss från nära håll och en motståndar keeper som står i vägen och räddar bollar som hon ibland inte har en aning om.

Norrby är med hyfsat i 1 a halvlek och kommer till några kontringar och får någon hörna, Det är det de skapar på hela matchen. Innan vi gör 1-0 efter ett snyggt inspel från Mickis där Ullis styr in bollen till lednig efter ca 25 min. har vi skapat ett antal hörnor och målchanser. Innan halvleken når sitt slut har jag skrivit mål minst 2 gånger i mitt papper. Men bollen skall visst inte in i målet i dag.
Andra halvlek blir som den första med den skillnaden att vi trycker på ännu mera och att nu försöker Norrby bara försvara sitt 1-0 underläge. Det man är lite orolig för är att det skall komma en kontring från deras sida när vi inte lyckas få in de rejäla chanser vi skapar. Men vårat försvar ställs aldrig på prov. De förlupna bollar som kommer in på våran planhalva tar de hand om med en beundransvärd koncentration. 
Segern är aldrig i fara och vi vinner matchen och tar 3 poäng och det är det vikitga. Vi borde dock ha gjort ett antal kassar till , men vi vinner och hänger på i den stenhårda toppstriden.
Extra beröm till mittbacksparet Julia och Malin som trots att de inte är så involverade i spelet håller de full fokus matchen igenom.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/9 18:00
4 - 2  
Lör 16/9 12:00
0 - 3  
Sön 10/9 11:30
4 - 0  
Lör 9/9 16:00
4 - 1  
Sön 3/9 12:00
1 - 6  
Ons 30/8 19:00
6 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 09/08 12:44 
Fotbollssektionen, 03/07 14:02 
Fotbollssektionen, 21/04 12:44 
Fotbollssektionen, 21/04 12:39 
Fotbollssektionen, 05/04 11:00 
Fotbollssektionen, 05/02 18:45 
Nyheter från föreningen