Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och 
dom rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss.
Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Omg.6 Div.1 N.S Bele/Barkaby - Rimbo IF
2018-05-20 08:27
 I går gästade vi Veddesta Vallens gräsyta för bortamatch mot Bele/Barkaby. Tyvärr får vi lämna ett soldränkt Stockholm tomhänta denna gång. Vi förlorar matchen med 1-4 efter underläge 1-2 till paus.
För er som inte va där talar ju siffrorna för att Rimbo Dam skulle varit chanslösa!!!  Men med facit i hand har vi all förbannade otur som finns!! Så känner iaf mitt Rimbo hjärta. Vi får Amanda i målet skadad efter 10 min. Olivia hoppar in i kassen. En jätte eloge på det sättet hon gör det !!! Julia får sig en smäll på knäet i en duell i mitten av första halvlek. Visar sig att hon är tvungen att avbryta matchen senare !!! En riktig krigare av riktigt ståål är hon som biter ihop såå länge det någonsin går !!! En domartrio som vinkar offside där min morsa hade sett att det inte var det (Där hade undertecknad kunnat åkt på en avvisning!!) .Berövar oss i mitt tycke på 2 solklara straffar !!! Vi skapar chanser som i normala fall skall ge mål jingel. 
Ja det är lätt att skylla på allt detta !!! Men det är ju självklart bara en del av sanningen det där med all otur som vi känner drabbar oss. 
TUR FÖRTJÄNAR MAN !!! Det är bara vi som kan påverka att få tillbaka den. Vi måste tro på det vi gör och jobba tillsammans som ett lag. Då menar jag ALLA (även de som just för dagen inte är med i startelvan eller inte är med i truppen) !!! och få till en skärpa och fokus på träningarna och inte ge vika för alla motgångar. VI GÖR DENNA RESA TILLSAMMANS TJEJER !!!!
Under perioder i matcherna spelar vi gudomlig fotboll men vi är väldigt sköra när vi åker på lite motgångar och hamnar då i en del djupa dalar under matcherna. 

Vi börjar denna underbara dag för fotboll på ett strålande sätt. Vi ligger rätt i positioner och gör rätt saker. Vi känns starka i dag. Vi har ett litet grepp på motståndarna även fast det inte skapas något i chansväg. Den första målchansen får B/B. Ett inspel där dock Amanda kommer ut fint och avvärjer till hörna. Tyvärr gör hon sig illa i samband med räddning och är tvungen att lämna över målvaktströjan till Olivia. Efter en del palaver med bytet så lägger domarn genast till 4 min. Bra av honom att vara tydlig där !! Olivia gör genast en fin räddning på hörnan. Känns oxå som att vi inte påverkas på planen av målvaktsbytet utan fortsätter att ligga väldigt fint i position och ha ett övertag . Vi skapar oxå farligheter framåt. Vi gör i mitt tycke väldigt fina 40 min. Där vi får Bele spelarna ur balans och deras tränare är inte så nöjd på sidan !!
Vi tar i mitt tycke oxå rättvist ledningen i 40e min. Vi har gjort ett antal kassar i år tror dock det här är den vackraste av dem (Hacke va helt lyrisk). Efter att vi spelat en underbar fotboll avslutar EmmaLi med ett direktskott som är otagbart för deras keeper (Som för övrigt är mycket bra för dagen). Efter att Julia oxå legat ett bra tag med sin knäskada blir det dock ca 6 min. tillägg på halvleken och den blir ödes stigen för oss. Vi tappar det mentala övertaget här. Vi hamnar i ett par situationer där vi kunnat gjort det klart mycket bättre och blir genast straffade med 2 bollar i det egna nätet. Känns tungt att avsluta såå och gå till vilan med detta hängande som ett ok över axlarna.

Tränar duon gör ett par ändringar till andra som skall stärka våran offensiv och efter ett bra snack så känner jag dock att vi har skakat av oss motgångarna när vi stegar ut efter paus.

Dock måste det ha påverkat oss för våran start av andra halvlek är under all kritik. Vi är helt energilösa och vi tar otroligt mycket konstiga beslut och kommer helt fel i pressen och bollbehandling och beslut är på flickfotbollsnivå. Vi klarar att hålla i mot i ca 10 min. innan den väntade nådastöten kommer. De drämmer in 3-1 på en frispark bakom Olivia i kassen. Nu gör vi dock något som jag är otroligt stolt över. I stället för att gräva ner oss så börjar vi helt plötsligt att vara som hungriga vargar därute.  Vi jobbar stenhårt och sätter nu under en 20 min. period en enorm press på motståndarna. Skriver in 2 an ett par gånger i mitt block. Men som jag skrev i början så spelar det ingen roll för bollen skall bara inte in i deras nät. Missar vi inte själva så blir vi bortblåsta på ett par horribla felbedömningar !!! klart att vi till inte slut orkar när vi inte får med oss något av detta !! JOO TJEJER !! DET FÅR VI!!!!!! Tänk på den här perioden under veckan. Det är så här Rimbo Dam skall agera på en fotbollsplan. Tillsammans och bestämt !!!!!
De gör till slut 4-1 och matchen är definitivt avgjord. Vi fortsätter dock att försöka hitta ytterligare reducering utan att lyckas. Domarn har även lagt till mycket tid i andra. Han blåser av efter dryga 94 min. 

Kanske Bele vinner rättvist till slut men vi visar att Rimbo skall tas på allvar för alla lag. För när vi får ihop detta går inget lag säkert !!!!

Stora rosbuketten : i dag till EmmaLi som under vissa perioder visar kämpatakter som om det va det sista hon gjorde på en fotbollsplan och vilket måål !! Jaa jisses !!!

Dagens Envisaste : Julia som trots ett instabilt knä biter ihop och gör allt för att suga ut så många minuter som möjligt av sin kropp. Vilken fighter och lagspelare !!!

Dagens positiva : Att se unga Tilde återigen visa att hon absolut konkurrerar om en startplats i Div.1. Hon är en fröjd att skåda på fotbollsplanen.  Att få se Tuva född 02 starta för första gången i div.1 . Visar inga nerver alls utan tar för sig som det va vilken match som helst .

Dagens Hero : Olivia som får förtroendet på ena ytterbacken idag blir helt plötsligt utan tvekan blir målvakt när Amanda är tvungen att avbryta.

Laget: Amanda, Olivia, Julia, Malin , Janne, Anica (K), Catta, Mickis, EmmaLi, Ullis, Tuva
Bänk : Ebba in (11) , Rizzo in (46), Tilde in (46) , Tove in (75)

Mål : EmmaLi

Nu följer några riktigt viktiga veckor. Se nu till att göra allt vi kan för att förbereda oss på bästa sätt till det !!! . Vi skall hitta tillbaka till turen . Nu gör vi det som krävs !!!!!!
Vi är jäävligt bra !!!!Referat: Gustafs GoIF - Rimbo IF
Omg.4 Div 1 N.S Gustafs GOIF - Rimbo IF
2018-05-06 09:19
I går var det dags för årets första långresa med Bempas buss. Efter en lite sen avgång(smått beräknad) rullar vi mot Dalarna och bortamötet mot Gustafs. Ett lag som vi mött några gånger under årens gång. Så man känner sig väldigt väl omhändertagen av Lasse när vi i ett strålande solsken anländer till Morbyvallen. Magnus har ordnat pasta sallad till dagens resa. Den intas med god aptit. Ett stort tack till City catering. Smakade kalas :-)
Vi gör idag en mycket fin insats och vinner denna ibland tuffa batalj med 5-2 efter att ha haft ledningen till paus med 3-2. Efter en jämn första halvlek jobbar vi sönder Gustafs som inte orkar stå emot till slut.
Tittar man chans mässigt hade vi kunnat gjort några mål till. Men 5 framåt i Div.1 är i mitt tycke inte illa pinkat !!!
Det är såå mycket skönare med en lång bussresa hem efter en seger och få avnjuta segermåltid på Lappens är pricken över i:et. Ett stort tack till hela truppen som gör detta verkligt idag. En för alla alla för en. Mycket klokt Larsson :-)

Tycker mig se ett bestämt Rimbo lag som äntrar planen redan under matchens uppvärmning. Det visar sig oxå redan i matchens inledning. Mickis som varit stekhet i veckan , är framme och hotar redan i 2a minuten. Oturlig åker hon på en smäll på fotleden och blir liggande. Ser riktigt illa ut. Hacke tar sig på den svettiga pannan och undertecknad kommer på att byteslapparna ligger kvar i omklädningsrummet. Blev en jogging tur !! Men Mickis är av hårt virke och efter lite assistans är hon redo för spel igen. Det smäller en del under halvleken. Tycker väl att domarn har en del problem att hänga med i bland. Vi blir ganska hårt drabbade (EmmaLi blir manglad ligger ett par minuter. Julia får väldigt mycket stryk och ligger ett par gånger och Mickis får oxå smaka på Dala tjejernas hårda tag ett par gånger. Vi tar dock ledningen efter ett riktigt klassmål på Nick av Möller i 15 e min. Ett läckert hårt inlägg tajmar Möller perfekt med huvudet. En nick verkligen som tagen ur en skolbok!!! Efter målet tar Gustafs över och har en bra period i matchen. Deras kvittering kommer strax efter 20. Vi gör ett litet misstag i en duell på högerkanten och de får möjlighet till ett inspel snett inåt bakåt i boxen. Kvitteringen är ett faktum. Första halvlek är väldigt jämn. Gustafs har något mer boll dock är det vi som hotar mest framåt. Deras utmärkte Amerikanska import gör ett par strålande räddningar som förhindrar oss att ta ledningen. Vi får dock utdelning i 35e. Mickis är stark och på rätt ställe och rakar in en retur som deras keeper inte klarar att hålla. Glädje i Rimbo lägret såklart. Nu försöker vi hålla denna ledning till paus. Men i 45e kvitterar de efter en trasslig situation i vårat eget straffområde. Där hade vi kanske kunnat göra det lite bättre!! Tungt men domarn har lagt till minst 4 min. pga alla skador. Vi jobbar framåt för att kanske kunna återta kommandot. En härlig crossboll når Möller som blir bryskt kapad i straffområdet och domarn pekar på straffpunkten. För dagen förträfflige och på ett härligt spelhumör varande EmmaLi stegar fram och trycker in straffen i ena hörnet helt otagbart för målisen. Vilt jubel och en viktig ledning till paus. En halvlek som spelmässigt något gått till hemmalaget men där vi har skapat målchanserna. Främst genom hypersnabbe duon Ullis och Mickis .
Så ledningen känns för mig helt rättvis.

Under pausen händer det något konstigt. Vi sitter kvar ute. Är en hyfsad lång transportsträcka till omkl.rummen. Samt skönt att njuta av ett strålande solsken. Vi börjar dock fundera på vad det är som händer. Domartrion och Gustafs dröjer. Efter dryga kvartens paus lommar domartrion och Gustafs spelarna i sakta mak till avspark. Alla står redo för avspark när det börjar hojtas om att Gustafs inte har någon målvakt ute till starten av halvleken. Efter en del palaver där vi oxå är med och diskuterar kommer vi fram till att Gustafs måste sätta in en utespelare i mål . Men detta byte drar oxå ut på tiden. Finns visst inga målvaktshandskar eller reserv tröja till keepern. På med västen och ut på planen. Helt plötsligt ser vi ordinarie målvakt komma gående med en Gustafs ledare och skall ställa sig i kassen igen. Dock kommer det fram att hon ev. brutit lillfingret. Inte bara vi som blivit drabbade under den första holmgången,. (Halvleken).
De får snällt ställa sin utespelare i kassen !!!

Vi tar genast ett bastant grepp om händelserna och testar deras reserv keeper i några riktigt vassa anfall. hon visar sig dock vara riktigt bra och står för ett par riktigt fina parader. Vi önskar flera bollar till Ullis på kanten. Hon har ett solklart övertag på sin ytterback. De kommer oxå men inte i den mån vi önskar. Hon måste dock ha fått en del för senare i halvleken visar Ullis på lite kramptendenser. Vi har ett stadigt tag om händelserna nu och manglar musten ur Gustafs spelarna. Jullan och Malin vinner helt klart kampen på mitten. Anica och Möller suger musten och lusten ur de riktigt giftiga 2 Gustafs anfallarna. EmmaLi har hittat en fin yta som vi utnyttjar gång efter annan. Mickis och Ullis är ett ständigt hot mot motståndarmålet. Dock blir man lite orolig när vi inte får hål på dem. Gustafs är på gång ett par gånger att komma till något giftigt. Men vi spelar ett utmärkt försvarsspel över hela planen . Detta gör det svårt för motståndarna att komma till farligheter framför Amanda i kassen. Till slut orkar inte Gustafs hålla emot Mickis. Efter att ha bränt ett par riktigt heta chanser får hon till slut utdelning. Hon vänder bort sin mittback och med en patenterad tå paj skickar hon in bollen i maskorna. Nu känns det som vi kan andas ut och att vi skall kunna bärga hem poängen till Roslagen. Vi fortsätter att stressa de smått uppgivna motståndarspelarna. Vi gör oxå 5-2 efter att Mickis snurrat upp deras keeper och kyligt lagt in bollen mot anstormande motståndarförsvarare. Vete tusan om jag sett henne bättre trots lite problem med en fotled och lite smällar i huvudet. Matte (pappa) en trogen supporter. Det är krut i denna Dam :-)
Efter återigen ett antal övertidsminuter blåser domarn i sin pipa för fulltid. Vi står som segrare helt klart rättvist till slut efter en hård batalj !! Ett fyrfaldigt leve för en Rimbo seger över Dala skogarna känns helt underbar !!

Måste idag få börja med ett stort beröm till Coach teamets insats. Ett par riktigt fina genidrag och ett lugn som smittar av sig på hela truppen. Imponerad av de diskussioner vi för under matchens gång. I dag är ni värda en stor bukett med de finaste rosor.

Som jag skrev i början är denna segern en frukt av ett lagarbete (En för alla alla för en). Där alla bidrar med sitt yppersta för att vinna denna batalj. En stor bukett till hela truppen och ledare som var där .

Det var många som va riktigt riktigt bra idag 
EmmaLi som är magnifik idag . Ett kanon jobb med en härlig pondus driver hon på. En klok fotbollsspelare när hon är på topp .
Mickis Har jag aldrig sett bättre. Ett ständigt hot framåt (En enorm energi och vilja att vara först och att bollen skall in till varje pris)
Möller och Anica. Vilket mittbackspar De är som Berlinmuren . Möllers huvudspel i bägge straffområden är ett härligt vapen 
Julia som städar av motståndarna på mitten med ett enormt arbete och vilja och timing som är en fröjd för ögat.
Vill även framhålla våran (nya) ytterback Janne som verkligen spelar med ett härligt självförtroende för tillfället och har en grymt känslig fot och härlig blick för spelet.

Dagens snackis 1 i bussen :  EmmaLis diving (Enligt Max ) solklar straff enligt EmmaLi. Njaa kanske inte enligt den stora skaran . 
Dagens snackis 2 i Bussen : Vilken diskmaskin som är bäst. Den man lägger i korg för bestick eller den man lägger ner bestick . 
Dessa diskussioner fördes självklart med en stor portion humor.

Efter en liten trudelutt med Rimbo sången av Ebba ankom en trött skara till IP Arkadien efter en lång dag som för oss var väldigt lyckad. 
Nu skall vi nästa helg ta emot Gefle hemma för första gången på Gräsets yta på fina Ip Arkadien.
Nu laddar vi batterierna och förhoppningsvis visa publiken det bästa av det bästa av våra krigare :-)
Jossan och Fredde skall prova något nytt under matchen. Loppis !!! Skall bli väldigt intressant att se utfallet av detta. Kom till Arkadien på Lördag för att få njuta av fin fotboll och samtidigt kanske fynda eller sälja något !!!!!

Målskyttar: Mickis 3, Möller 1, EmmaLi 1

Laget : Amanda, Anica (K), Möller, Janne, Catta, Julia, Malin, Ullis, Moa.E, EmmaLi, Mickis.
Bänk : Ebba (72) Tilde (86) My (89) Selma (89)

Referat: Rimbo IF - Sandvikens IF
Omg.3 Div 1 N.S Rimbo IF - Sandvikens IF
2018-04-29 07:49
Ett perfekt fotbollsväder hälsar bägge lagen och publiken välkomna till dagens match på Mullevallen. 
Tyvärr är vi inte riktigt där idag utan Sandviken ligger steget före i det mesta i dagens match och vinner den säkert med 5-2 efter en ledning till vilan med 2-0. Vi har svårt att få grepp på motståndarna som har ett lite högre tempo i sig än våra blåa krigare. Trots att vi är lite på efterkälken så skapar vi dock rejält med målchanser för att kunna skaka om dem.

Efter ett bra snack innan match känns det som om vi skall vara förberedda vad som komma skall. Men på något sätt är vi ängsliga i början och har väldigt svårt att få tag på de flyfotade Sandviken spelarna. De kommer fram gång efter annan och vi har svårt att freda oss i våran box. Innan Sandviken tar ledningen har de verkligen varit framme och hotat oss i våran sista tredjedel ett antal gånger. Det är väl logiskt att ledningsmålet kommer. Lite synd bara att vi gör ett felbeslut precis innan målet. De straffar oss genast och 1-0 på tavlan efter ca kvarten. Absolut inte orättvist. Vi försöker att hämta krafter för att ta emot motståndarna på ett bättre sett. Framförallt få stopp på de 3 fantastiska amerikanskor de har i laget. Tycker att vi kommer in lite bättre och bättre. Vi börjar t.o.m skapa fina kvitteringslägen. Främst genom EmmaLis känsliga fot. Hon hittar ett par riktigt fina crossbollar som skär som smör genom Sandviken försvaret. Vi är oxå där genom hyperfarlige Mickis men deras målis klar det ena fint och den andra slinter i väl lite långt i mottaget. I stället för kvittering utökar motståndarna till 2-0 efter dryga halvtimmen. En fint slagen djupledsboll som det blir en kamp om i straffområdet. En svår situation där vi olyckligt lobbar bollen över Amanda i kassen och hon kan bara se bollen gå i egen kasse. Vi ger oss inte för det utan är fortfarande med i matchen trots att vi inte gör någon utav våra allra bästa matcher. Sandviken har ett par lägen att utöka sin ledning b.l.a ett fri läge som de drar precis utanför stolpen. Vi har oxå ett par riktigt fina lägen att reducera. Franförallt genom Mickis som är den av våra attack spelare som känns hetast för dagen . Ett friläge som dock är lite svårt där hon tvingas till ett snabbt beslut att försöka lobba över deras utrusande keeper. Touchen blir lite för hård och bollen går över ribban.
en 2 målsledning till halvtidsvilan känns i mitt tycke rättvis. Kan dock ha varit 2-4 eller 3-5 för bägge lagen producerar chanser framåt. 

I pausen bestämmer sig coach Hacke för att ändra en del. 2 byten in med Ebba och Tilde. Övergång till 4 4 2 med Anica som mittback och Julia blir ensam defensiv mittfältare.

Vi börjar oxå halvleken optimistiskt med boll på Sandvikens planhalva och ett par instick som skulöle kunnat bli farliga. Men våran optimism grusas ganska så omgående. Deras Amerikanskor avgör tillställningen med 2 snabba mål innan 55 min gått. 2 djupledsbollar där vi inte har en chans att hänga med dessa monster  (som jag känner det). Nu hängs det det en del med huvudet på många håll i Rimbolägret. Dock har vi en tjej med (K) på bröstet som nu visar stolthet. Anica börjar mana på laget och tillsammans med utmärkte Julia börjar de få ordning på styrkorna och får fram något ur tjejerna som får en att hoppas att vi skall komma från matchen med hedern i behåll . Mickis fortsätter att vara stekhet och skapar ett antal lägen att reducera innan vi äntligen får utdelning efter ca 65. Ullis som annars varit ganska anonym i matchen blixtrar till helt plötsligt och vinner en kamp situation och vi får äntligen utdelning. På något konstigt sätt känns det som om vi inte är helt borta ändå. En strimma av hopp tänds.
Vi är ytterst nära att reducera ytterligare genom Ullis bara några min. senare. Men deras målis gör en strålande enhands räddning . Mickis är oxå framme och hotar men tyvärr blir det som det kan bli. När vi inte får dit bollen kommer det en kalldusch bakåt. Sandviken avgör matchen med att sätta dit femettan på ett kyligt sätt. Gud va bra dessa amerikanskor är !!!
Dock fortsätter vi att producera målchanser och blir oxå rättmätigt tilldömda en straff. Hacke dirigerar Tilde att ta den. Ett modigt men klokt beslut visar det sig. Tilde visar enorm kyla trots sin ringa ålder. Snygg straff och 2-5 på tavlan. Vi har en riktig vass chans till ytterligare reducering. Men en strålande fotparad av deras keeper hindrar Mickis att göra mål i dagens match . 
Sandviken vinner helt klart matchen rättvist. Vi faller dock med flaggan i topp. Vi kämpar och får t.o.m använda oss av spelare som int är helt kuranta för spel för att ta oss igenom matchen på slutet. Emmali skulle vi ha behövt byta med halvtimmen kvar men vi har inget att sätta in . Hon gör det verkligen heroiskt som kämpar sig igenom matchen. Det finns en del positivt att ta med sig trots förlusten. Vi skapar fortfarande väldigt mycket framåt och den dagen vi sätter dem . Så kan en sådan här match sluta hur som haver.
Nu gäller det att ladda batterierna till nästa helgs resa till Dalarna och mötet mot Gustafs.

Dagens Rimbospelare : Julia som jobbar kopiöst på mitten. Mickis stekhet fortfarande. Ett ständigt hot mot motståndar backlinjen. 
Dagens inhopp : Mullevallen häpnade säkert över att Josefin Bauer stod på planen. Dock bara 1 min.
Dagens härförare : Anica som lyfter laget när vi har det som svårast !!

Dagens målskyttar : Ullis , Tilde

Laget: Amanda, Jossan, Malin,My, Janne, Julia, Anica (K), EmmaLi, Ullis, Mickis, Rizzo
            Olivia (in 1) Tilde (46) Ebba (46) Ek (86)     

/Kram

Referat: Gamla Upsala SK - Rimbo IF
Omg.2 Div.1 N.S GUSK- Rimbo IF Lör 21/4-18
2018-04-22 10:01
I går var vi och gästade Uppsala för möte mot GUSK på Lötens IP. Ett GUSK som jag har svårt att komma ihåg när vi slog i en tävlingsmatch senast. Ett GUSK som säkert är tokladdade efter den näsliga 0-6 förlusten borta mot Bollstanäs i deras premiär. Ett GUSK som tar emot oss på Lötens IP med toksvåra fotbollsförhållanden. En kraftig Nordvästlig vind som gör det väldigt svårbemästrat därute. Vi lyckas dock bemästra allt detta och får lämna Uppsala med 3 sköna poäng efter en väldigt svängig match som vi lyckas vinna med 4-3 efter en ledning till paus med 3-2.   

Vi förlorar slantsinglingen och får börja med spel i motvind. Detta gör en så klart lite orolig för det trycket GUSK kan skapa med sina snabba forwards. Känns dock tydligt redan från start att vi ska visa att vi skall vara med och kriga om 3 poäng idag. Trots att de har den kraftiga vinden med sig är det vi som har ett litet grepp om matchen. Vi skapar ganska tidigt ett jätteläge där Mickis sliter sig loss och i ett bra läge smiter dock bollen strax utanför bortre stolpen. Vi fortsätter att ha bra koll på deras farliga uppspel på ett bra sätt med för dagen 2 mycket välspelande mittbackar (Möller och Malin). Känns tryggt att ha dem där bak. Kampen på mitten är jämn,dock vinner GUSK mera första bollar framförallt på målvakternas ut eller insparkar. Efter dryga kvarten gör Emmali ett par fina manövrar och kommer i ett fint skottläge. Ett mål som jag sett henne göra förut. Lågt skott i målvaktens aviga hörn. Jubel !! och ledning  med 1-0. Efter målet får GUSK ner oss lite mera på våran planhalva och kommer hotande nära fina lägen . i 25e får de sin andra hörna. Har hört att de skall vara farliga på fasta situationer. Det visar sig oxå. Efter en stenhårt slagen hörna timar en Gusk spelare nicken perfekt och kvitteringen är ett faktum. Men vi deppar inte ihop utan fortsätter trots den svåra motvinden att skapa lägen framåt. Bägge lagen spelar förövrigt en fotboll som är lik varandra. Man vill ha långa bollar på sina rappa anfallare. Vi lyckas lite bättre och tar ledningen med 2-1 efter dryga halvtimmen. Mickis glödhet för dagen.Sliter sig loss och visar en härlig kyla när hon trycker in ledningsmålet. JUBEL  IGEN !!! som vi dock sätter i halsen ganska så omgående. Vi slappnar av lite i pressen och Gusk får efter ett långt uppspel och spel inåt i banan trycka in kvitteringen. Där va vi inte riktigt med. Men vi skakar av oss detta och återtar ledning ett par minuter senare. Ullis får en perfekt löpboll där hon kan utnyttja sin snabbhet. Trots att första touchen blir lite väl lång hinner hon dit före deras utrusande keeper och petar förbi denne in i kassen . Vilt jubel igen !! GUSK får en fin kvitteringschans i sista minuten före vilan. En frispark precis utanför vårat straffområde. Skottet tar dock i överliggaren. Vi går till vilan efter en väldigt stormig halvlek både på arenan och på spelplanen. Väldiga spelytor finns för bägge lagen. Tycker dock att vi leder rättvist och är sjukt nöjd med våran prestation i dessa svåra förhållanden.

Snacket i paus är att vi skall försöka lugna oss lite och försöka hålla bollen i laget och avväga de gångerna vi skall gå till motattack. Värdera lägena bättre. Vi gör oxå ett byte i paus. Sarah (spc) in och Rizzo får kliva av.

Våran start i andra är inte av det bästa märket. Vi är illa ute i början men lyckas komma ur deras grepp utan påhälsning. Vi jobbar oss in och börjar hitta rätt igen och utnyttja medvinden. Vi hugger farligt ett par gånger utan att få utdelning. Vi skapar dock några hörnor. Vi får oxå visa att vi är vassa på fasta situationer. I 57e slår Janne en fin hörna som går över alla till bortre där Möller hittat en perfekt position. Hon trycker nicken rutinerat i ett svårt läge in i smeten där måltjuven Mickis får bollen på sig och in i nät. Härligt och vilt jubel igen. Efter målet blir det ganska så lugnt med farligheter åt bägge håll. Vi försöker avvakta och hålla i boll mera och Gusk tjejerna mattas av lite. Det skall dock bli match av denna tillställning igen. För när kvarten är kvar har vi ett par olyckliga minuter. Mickis skadad och utburen på bår. Fotleden får sig en törn när hon fläker sig och täcker ett skott. Vi blir tvungna att byta och gå ifrån det bytet som är tänkt från början. Innan vi hinner organisera oss ,så kommer de fram på högerkanten. Med ett långt inspel som inte Amanda i målet hinner helt ut på tar bollen på Ebbas huvud och dimper ner till en Gusk spelare som direkt drar till och man ser till sitt förtret att bollen går in i mål. Nu känns det jobbigt. Vi ställer in oss på att försvara ledningen nu. Jätte trycket som jag känner på mig skall komma uteblir dock.  Vi håller ifrån oss dem med otroligt placeringssäkra Möller och Malin i spetsen. Vi får ett jätteläge att punktera matchen i 90:e. Ullis sliter sig loss efter en långboll. Dock kommer deras keeper ut fint och avvärjer målet. En snygg räddning skall sägas. Vi vänta på slutsignalen som inte vill komma. GUSK får oxå ett ypperligt kvitteringsläge i 4:e övertidsminuten. Efter en frispark strax utanför straffområde som jag tror skall bli det sista som händer blir det dock en hörna. OJ.OJ där dom är som starkast. Det blir oxå hyperfarligt. Bollen far som en flipperkula i våran box och är ett par gånger på mållinjen innan vi får bort bolluslingen med en befriande spark. Domarn blåser av och vilt Rimbo Jubel. Den här segern satt som en smäck. En härlig viljeinsats av alla gör att vi kan få njuta av segerns sötma ända in i kvällens lagfest !!!

Bäst i Rimbo i dag : Möller och Malin gör det imponerande med en bra timing i brytningar och uppspel. Tar oxå resolut bort deras erkänt målfarliga toppforw. En stor bukett till er.
Hetast i dag: Mickis kändes stekhet med sin frenesi i löpningarna där motståndarbackarna säkert var glada när hon oturligt fick lämna planen. 
Dagens positiva överraskning : Janne som återigen visar sina kvaliteer som ytterback. 

Målskyttar : Mickis 2, EmmaLi 1 , Ullis 1

Laget : Amanda, Anica (K) , Rizzo, Malin, EmmaLi, Möller, Janne, Ullis, Ebba, Julia, Mickis 
Bänk : Sarah (in 46) , Olivia (In 73), My, Kokk, Selma
Referat: Rimbo IF - Selånger FK
Div.1 N.S omg.1 Rimbo IF- Selånger FK 14/4-18
2018-04-15 08:26
Seriepremiär hemma på Mulle med ett fantastiskt fotbollsväder. Solen skiner och man kan njuta av fotbollen i kortärmat. NT sporten är på plats och sänder live. Jossan och Sarah har gjort ett hästjobb för att få ihop all planering vid sidan om .  Kenth har varit på plats sedan arla morgon och förberett allt innan match. Dagen till ära i ett helt nytt helblått ställ. Hacke o Krille har gjort de sista finslipningarna under veckans träningar.  Nu kan vi ta emot långväga gästen Selånger FK för årets första batalj i Div.1 N.S. 
Selånger ett ungt lag som de byggt på i ett antal år nu och med en ny rutinerad tränare som tog upp Sundsvall i Elitettan 2015. 
Vet inte om det är rutinen från att spelat div.1 ett tag som fäller avgörande i dagens match. I en jämn fotbollsmatch vinner gästerna till slut med 1-3 efter ledning till vilan med 0-2. När man ser till resultatet kan man säkert tycka att Rimbo va chanslösa. Men i mitt självklart blåa tycke, så kan denna premiär med turen åt vårat håll kunnat slutat precis tvärtom. Men jag är ju självklart blå i hjärtat och ser det från mitt sett att se matchen från bänken.

Premiären börjar väldigt oturligt för oss när gästerna får en straff i 3:e matchminuten. Helt klart rätt dömd. Inga protester !!  Upphovet till denna dåliga start är att vi ligger på säkerhetsavstånd från våra motståndare högre upp på planen. Vi har svårt att komma rätt i vårat presspel i början. De förvaltar straffen säkert och uppförsbacke direkt. Efter målet fortsätter vi ha svårt att hitta rätt och ligger fortsatt på säkerhetsavstånd. Selånger hittar fina ytor mellan backlinje och mittfält. Vi har lite tur att de inte kommer till direkt farliga avslut trots de fina ytor de får. Vi börjar dock med Julia som härförare vinna mer boll på mitten och det börjar se bättre och bättre ut. Matchen jämnar ut sig helt klart. Selånger får dock ett jätteläge att utöka. Ett snyggt instick friställer en Selånger forward. Här gör Amanda en riktigt fin räddning. Hon kommer ut fint och avvärjer påhälsning i kassen. Sista kvarten går till de blåtröjade hemmalaget. Vi börjar nagla fast Selånger som har problem att avvärja våra attacker. Vi har ett par jättefina kvitteringschanser. Dock har vi svårt att förvalta våra jättelägen. Ett friläge på v.kanten efter ett mycket fint spel. Där borde kanske avslutet kommit lite tidigare. Deras keeper hinner ut och förminskar vinkeln att lägga in bollen. Vi har en nick vid bortre ,där man nästan skrivit in kvitteringen, men den slinker precis utanför stolpen. I sista minuten av halvleken ställer Selånger om efter att vi slarvat på offensiv planhalva och blir lite tafatta i presspelet. De visar en bättre effektivitet och 0-2 är ett faktum . Efter avspark så ljuder den utmärkte domarens pipa för halvtid.

Halvtids snacket är dock positivt och vi skall gå över till 3 5 2.  Hacke och Krille gjuter mod i tjejerna som trots underläge och ett par riktiga käftsmällar verkar väldigt fokuserade för att vi ska kunna komma i kapp. 

Andra halvlekens första 30 min tycker jag att vi har Selånger i ett fint grepp. Med dagens bästa Rimbospelare Julia i spetsen som gör ett hästjobb därute!! vinner vi väldigt mycket boll och känslan på min plats på bänken är bra. Vi är det bättre laget nu och kommer oxå fram till fina lägen. Men vi får för bövelen inte in bollen. Vi gör nästan allt rätt förutom när det verkligen gäller. Bollen vill inte in i motståndarmålet. Det är som Hacke uttalar sig. Fotbollsguden är inte med oss idag. Vi kämpar och sliter för den blåe tröjan och visar upp ett Rimbo hjärta som man från sidan blir glad av. Ibland räcker det inte och idag är det en sådan dag. Hacke provar att röra om ännu mera i grytan. Tycker dock lite synd att Rizzo blir utbytt när ca 20 återstår. Henne hade jag velat sett mera av i dagens match. Men det finns ju självklart en taktisk anledning för detta byte. Vi flyttar oxå upp Möller från mittbackspositionen . Meningen är att vi spela långt och Möller skall ligga på skarv med sitt fina huvudspel. Vi tar en chansning som självklart kan straffa oss. Vi kommer dock inte åt Selånger och efter forceringen första halvtimmen börjar vi tröttna och  Selånger börjar återigen vinna kampen om andra boll. 3-0 kommer oxå med 5 min. kvar. Ett riktigt snyggt mål. Man ser nästan att detta kommer bli mål när bollen lämnar Selånger spelarens känsliga fot. Ett riktigt snyggt fotbollsmål. Synd att den kommer i egen kasse bara. Vi kämpar dock vidare och får äntligen utdelning i matchens sista minut. Hackes drag ger resultat även om det är för sent så sjuukt viktigt att få spräcka nollan . Amanda slår en lång utspark som Möller skarvar på huvudet. Detta friställer en perfekt löpande vint hund Mickis som blir fri och coolt lobbar över den utrusande Selånger Målisen. Vi blir jätteglada över målet. Åskådarna kanske funderar !!! Men för oss är detta ett tok viktigt mål . Få spräcka nollan i div.1 och att Mickis får göra det.  Strax efter blåser domaren av matchen och premiärförlusten är ett faktum . Trots förlusten som givetvis svider i skinnet kan jag någonstans känna en glädje i själen för det våra tjejer gjort därute idag. Man förlorar på olika sätt. I dag gör vi det med den blåa flaggan i topp. Förutom den passiva starten bevisar vi att vi kan hota dessa div.1 lag. Vi behöver bli lite kyligare i vissa moment. Detta är tränarnas jobb nu att ta fram. Nycklarna finns där. Nu är det bara att hitta vägar att öppna låset !!!. Vilket för övrigt dagens utmärkta domartrio hade svårt med  på Arkadien.  Jaa den kan faktiskt vara lite knepig. En passning till Kansliet att kolla över kanske..

Dagens helt klart bästa Rimbo spelare: Julia som efter en liten trevande start va en härförare på mitten.

Vill även ge beröm till Rizzo som med ett enormt arbete på topp va ett ständigt orosmoment mot deras sista tredjedel. Bara den där sista pricken över i:et som saknades. Ullis som med sin snabbhet kom loss ett flertal gånger på sin kant. Bara den där sista kylan fattades i avsluten. Det kommer. Det är jag säker på.

Dagens jubel : När vi äntligen fick spräcka nollan !!!

dagens startelva : Amanda, Möller, Malin, My ,Catta, Julia,Anica (K), Ullis, Emmali, Mickis, Rizzo.
                                Bänken: Moa (in46) , Tilde (in 71) , Ebba, Tuva , Janne

Målskyttar : Mickis 1 .Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/5 14:00
4 - 1  
Ons 16/5 19:30
3 - 3  
Lör 12/5 13:00
2 - 3  
Ons 9/5 19:00
2 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 25/04 11:48 
Fotbollssektionen, 25/04 11:22 
Fotbollssektionen, 10/04 08:22 
Fotbollssektionen, 06/04 08:50 
Nyheter från föreningen
Hem, 26/04 16:19 
Hem, 27/03 12:10 
Hem, 28/02 14:14