Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A
Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och 
dom rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss.
Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Bälinge IF - Rimbo If omg.10 Div 2 N.S
2017-06-26 08:28
Efter lite midsommarfirande väntade igår en riktigt viktig match  innan uppehållet borta mot Bälinge.
En match där vi känner oss riktigt revansch sugna efter förlust i 1 a omgången mot dem samt att det är en match som talar om vem som sitter i förarsätet under uppehållet. Tyvärr orkar vi inte riktigt nå upp till den nivån vi vill ligga på utan åker hem med väldigt besvikna miner efter en förlust med 2-1 efter 1-1 till vilan.
Tränarna har verkligen försökt att ge alla som är med de bästa möjligheterna till denna match med extra tidig samling och lite längre med boll innan match eftersom vi har några som varit i från en stund.
Det lyckas inte till 100 % men en god tanke va det !!!
Detta kommer att bli en väldigt jämn match där lagen turas om att ha ett litet övertag och det är små marginaler som avgör denna tillställning.
Efter en jämn matchinledning där lagen känner på varandra börjar vi efter ca kvarten få ett visst övertag på Bälinge. Vi kommer fram fint några gånger på kanterna och Ullis och Mickis är verkligen ett hot mot bortaförsvaret. Under denna period dominerar vi oxå mittfältet med fina spelytor för EmmaLi. Innan vi tar ledningen har Mickis varit framme och hotat mot Bälinges mycket duktige sista utpost Sofie Q. Vi tar ledningen efter att Ullis mycket vackert rundat sin försvarare och med ett riktigt fint inspel når Mickis som distinkt trycker in bollen i maskorna. Firma Ullis o Mickis har levererat igen!! Känns som vi efter målet blir lite passiva och tappar lite av koncentrationen som man ibland lätt kan göra efter ett ledningsmål. Bälinge får ganska så snart ett grepp på oss och börjar hota oss i sista tredjedelen. Strax innan vilan får de en frispark, som de slår in mycket fint och den styrs i stolpen. På returen är vi inte tillräckligt snabba utan de får raka in kvitteringen. Strax efteråt får Bälinge en frispark i ett mycket bra läge. Den lyckas de dock inte förvalta. Vi går till vilan med ett oavgjort resultat. Spelmässigt rättvist. Chansmässigt har vi dock ett litet övertag.
Det känns dock lite håglöst i omklädningsrummet. Alla vet hur viktig denna match är och den sena kvitteringen har nog satt sig lite i våra huvuden !!!
Dock kommer vi ut väldigt bra och trycker ner Bälinge de första 5-10 min. Under denna period borde vi kanske fått utdelning. För efter detta blir vi återigen passiva och laget börjar bli långt. Bälinge vinner oxå de flesta närkamper och kommer mera rätt i sitt positionsspel. Det skapas dock inte några målchanser att tala om. Vi sticker upp efter ca kvarten på kanten genom Ullis som återigen rundar sin försvarare. Hennes inspel når vi tyvärr inte, men hon blir kapad precis i passnings ögonblicket. Hör smällen ända ut till bänken. Domaren väljer dock att inte döma straff och kanske matchen avgörs här inom loppet av några min. För bara ett par min. senare misslyckas vi i en rensning och Catta försöker rensa bort bollen efter detta ,men får olyckligtvis en liten touch på en motståndarspelare. Förstår från min position att nu blåser han nog straff. Och det gör han oxå. Jag säger inget om straffen. Men känns f...jligt surt när han släppt den på Ullis bara någon min. innan. De gör som brev på posten mål på den oxå . Emma i målet är dock på den men orkar inte riktigt hålla emot. Det återstår dock fortfarande väldigt mycket speltid och vi har tid på oss att kvittera. Men vet inte, känns som detta tar väldigt hårt på oss och vi tappar huvudet i vårat spel. Vi försöker att spela långt mest hela tiden och idag håller det inte alls. Bälinge vinner dessa långa bollar och vi vinner ingen mark eftersom vi inte hinner flytta upp laget tillräckligt för att hota på deras planhalva. Bälinge utmanövrerar oss och har faktiskt mest boll på våran planhalva. De skapar dock inte klara målchanser, men de har oss ändå i ett fast grepp som vi har riktigt svårt att ta oss ur. Men vi kommer tillbaka på slutet med en sista kraftansträngning. Sista 5 min. börjar vi hitta spelytor genom mittfältet och får bollen på kanten till Ullis som ett par gånger kommer förbi sin försvarare och levererar riktigt vassa inspel. Den sista chansen med sekunder kvar är riktigt vass, Ullis kommer ner i fin yta i straffområdet och  har en fri Rimbospelare som kan lägga in bollen i öppet mål. Hon ser oxå detta men deras målvakt läser av detta inspel och får ut ett ben som hindrar detta inspel. Hon räddar en kvittering där och direkt efter blåser domarn av matchen . (Hörde efteråt av deras målis Sofie, att hon halkade när hon fick ut benet) Extra suuuurt !!!.
Dock kanske Bälinge vinner rättvist om man inte är blå. Vet inte men tycker att 0 poäng mot Bälinge inte är rätt styrkeförhållande lagen emellan !!. Marginaler och kyla avgör dessa 2 kamper !!!
Nu går vi till vilan som 2 a och 4 pinnar efter. Marginaler till misstag minskar till hösten !!!
Nu skall vi visa vad vi är gjorda av !!!!!

Dagens bäste Rimbospelare är i mitt tycke helt solklart Sofie på mitten , som sliter enormt matchen igenom  med ibland riktigt långa  maxlöpningar för att hjälpa laget i försvar och anfall. Har oxå ett par riktigt läckra passningar som gör att vi kan hota framåt.
Vill oxå ge Ullis beröm för de fina genombrytningar hon har på sin kant. Fortsätt såå ..
Till slut vill jag oxå ge Emma i målet en enorm eloge för sitt mogna målvaktspel som 17 åring. Ett stort tack till dig som visar detta mod (kurage) och ställer upp för Rimbo IF i dessa matcher.
En stor bukett med ROSOR !! till dig.

Rimbo IF- Gimo IF Fk Div.2 N.S omg.8
2017-06-10 22:49
I dagens hemmamatch på Ip Arkadiens gröna matta tog vi emot Gimo. Efter en lite darrig första halvlek och riktig bra första 20 min. i andra vinner vi till slut ganska bekvämt med 3-1 efter att gått till vilan med ett sent ledningsmål.

Vi börjar dock matchen mycket inspirerande och känns riktigt vassa framåt, men den första anstormningen lyckas Gimo hålla emot. Efter ca kvarten tappar vi en del i vårat spel och Gimo tillåts vinna väldigt mycket boll i fifty fifty situationer. Lite som matchen mot Tierp tappar vi initiativet efter en bra start. Gimo är väl med i spelet halvleken ut. Trots det är det vi som skapar de bästa lägena. Halvleken ser ut att sluta mållöst ,men i sista minuten får vi ett jätteläge där Mickis till slut lyckas trycka in ledningsbollen efter att Rizzo bröstat fram den i slottet. Känns väldigt skönt att gå till vilan med den ledningen. Utan att imponera spelmässigt är det vi som skapat de klart vassaste chanserna, så ledningen känns motiverad i mitt tycke.
Tycker att tränarna trycker på rätt saker i pausen, på ett lugnt och konkret sätt.
Efter några trevande min. i inledningen av andra skapar vi ett enormt tryck mot motståndarmålet. Vi gör 20 min. som är riktigt bra och skulle väl ha satt några baljor till förutom de 2 vi gör under denna period. 
2-0 är mycket helt och hållet Berras förtjänst, då hon kommer fram enormt fint från sin ytterbacksplats (Precis det som vi pratat väldigt mycket om). Hon avancerar mycket snyggt in i straffområdet och slår en kalas macka till Mickis som trycker in trasan i tomt nät. 3-0 kommer en stund senare när Ullis får göra sitt första div.2 mål i sin andra match. En långboll där hon utnyttjar sin snabbhet och fri med deras utmärkte keeper hittar hon en fin vinkel och bollen går stolpe in. Vi har nu ytterligare bud på minst 2-3 kassar till, men deras keeper står för ett par fantastiska parader. När det är ca 20 kvar slarvar vi lite onödigt och vips står det 3-1 på tavlan och Gimo får lite vittring. Men vi tar nu fram fighterhjärtat och håller vårat mål borta för ytterligare påhälsning. Till slut vinner vi matchen mycket säkert och är huvudet högre än Gimo i dagens match. 
Det är såå härligt att höra ett fyrfaldigt efter matchen på våran hemmaarena. Ljuv musik i öronen.
I dag vill jag framhålla Mickis som för tillfället är hungrig som en tiger därute.
Anica fortsätter att med sitt hårda slit på mitten och är som en terrier !!!
Vill oxå framhålla Berras utmärkta backspel (förutom en liten fadäs) så går hon från klarhet till klarhet.
Tack Tjejer för 3 fina hemmapoäng.
Nu fortsätter vi att stenhårt fokusera på framtida utmaningar.
Vill oxå tacka tränarstaben för ett excellent jobb. Stolt över er boys!!!

Tierp - Rimbo Omg.7 Div 2 N.S 6/6-17
2017-06-06 20:46
Sveriges Nationaldag firade vi in med en tripp med Bempas buss till Tierp och match på deras konstgräsmatta, då deras ordinarie matcharena Vegavallen ej är duglig för spel.
Vi anländer till ett regnigt Tierp med Ebbas skönsång i mikrofonen , jaaa det va kanske att ta i....
Dock så kommer så småningom det fina vädret och matchen spelas i strålande solsken och hetta.
Vi firar in Nationaldagen med 3 viktiga poäng efter ett hårt jobb för dessa poäng. 
Matchen slutar med en skön 4-2 seger till oss efter ledning till paus med 2-1.

Vi börjar matchen strålande med 2 snabba mål . efter 3 min. får Mickis en fin boll från EmmaLi. Mickis rundar sin back och kommer fri, dock från en halvdålig vinkel, trots det lyckas hon passera deras keeper med ett hårt och distinkt skott. Några min. senare är Firma EmmaLi , Mickis framme igen. Denna gång slår EmmaLi en mycket fin macka med härlig känsla i djupled och Mickis rycker sig fri. Från slottet gör hon inget misstag och det står 2-0 på tavlan redan efter 7 min. Efter detta kommer Tierp mer och mer in i matchen och vi får svårt att hitta något eget spel. Resten av halvleken har Tierp oroligt mycket boll och vi får jaga en del. De har dock svårt att komma till några riktigt farliga lägen. De har en nick på en frispark som går strax utanför. Vi har svårt att få fast bollen på deras planhalva, dock när vi kommer känns vi farligare än motståndarna. Tierp lyckas dock reducera efter ca 30 min. En lång boll som vi missbedömer lite friställer en Tierp spelare, fri med Amanda gör hon inte något misstag. Efter detta händer inte så mycket, dock fortsätter Tierp att ha mest boll. Vi går till vilan med denna ledning som dock inte känns trygg på något vis.
Den andra delen av matchen gör vi det helt klart mycket bättre. Vi får fast på motståndarna klart mycket bättre och lägger det mesta av spelet på rätt planhalva, Tierps. Vi kommer oxå till några riktigt vassa chanser. Minns bäst Rizzos friläge , där deras keeper kommer ut väldigt fint och lyckas förhindra ett baklängesmål.  3:an kommer dock efter 65 min. EmmaLi trycker in bollen lågt från distans i målisens vänstra hörn, Skottet kommer strax utanför straffområdet. Men Tierp vägrar ge sig och direkt efter vårat mål skapar de en hörna som de lyckas att reducera på. Klart att man inte skall få sitta lugnt på bänken.!!! Tycker dock att vi behärskar matchen trots detta debackel. Vi gör en del byten mot slutet och Riki kommer in och tar för sig riktigt bra. Det är oxå hon som står för matchens prestation när hon punkterar matchen några min. före slutet. En härlig genomskärare efter fint Rimbospel når Riki, som med en härlig bollbehandling sliter sig fri mot deras keeper,som återigen kommer ut fint. Riki visar dock en enorm kyla när hon smeker bollen över keepern in i nätmaskorna. En enorm glädje och lättnad när vi kan räkna hem 3 ytterligare poäng och är med i slaget om topplaceringarna i serien. 
Vi vinner återigen utan att glänsa spelmässigt, dock visar vi upp ett enormt fighterhjärta för Klubbmärket.
Ett stort tack till alla 15 spelare för en härlig viljeinsats idag. Alla är med och bidrar till denna sköna seger!!!
Tycker att vi har matchens bäste spelare idag i EmmaLi. Har mycket boll och levererar en del magnifika bollar, gör ett snyggt mål samt får ta emot enormt med stryk av motståndarna(reser sig varje gång och skakar av sig det). Stort!!!
Anica med sitt krigarhjärta får hon hela Rimbo med sig !!!!!
Vill även framhålla My:s säkra backspel, kul och se att hon även kommer med en del i offensiven.
Något som  även fastnar i mitt hjärta är Julia. Kommer hem efter 1 veckas stenhårt slit i Portugal och beachfotbolls champions leauge. Slutkörd och borta från familjen , tar hon med sig ena dottern och är med och bidrar till denna triumf. Stort i  min värld 

Nu njuter vi i kväll för att sedan ladda om batterierna till helgens drabbningar !!!!!
Presentation av ny tränare
2017-05-29 02:03
Namn: Fredrik Ericsson, 42 år
Moderklubb/senaste klubb: BKV Norrtälje, NFF, Lohärads IF
Position då/nu: Back, mittfält / tränare
Mina bästa fotbollsminnen: Mina bästa fotbollsminnen är alla år jag fått äran att träna både pojkar/flickor och tagit del av deras utveckling.
Varför tog du uppdraget som tränare i Rimbodam: Jag fick frågan och kände mig mogen att ta steget upp på en ny högre nivå som tränare.
Vad är dina starka sidor som tränare: Att få fram det bästa hos varje tränare.
Vad har du för målsättning på kort sikt: Fortsätta att bibehålla den goda verksamheten tillsammans med de andra ledarna.utbilds
Vad har du för målsättning på lång sikt: Att integrera och  utbilda unga spelare till Damverksamheten som är ledande i Roslagen.
Vem / vilka är dina förebilder: Har ingen direkt förebild men tycker att förbundskapten Calle Barling har en bra filosoi,
Omg.1 Svenska cupen Rimbo - BP Tis 23/5
2017-05-24 10:40
I går kväll tog vi emot BP topplag i div.1 Södra Svealand i Svenska cupen på Arkadiens gröna matta. BP visade sig till vara en övermäktig motståndare för oss. De går vinnande ur matchen med klara 5-0 efter ledning till vilan med 1-0. 
Tycker vi är med dem bra större delen av första halvlek. De har mycket boll och det visste vi redan på förhand, att så skulle det vara. Vi ligger dock bra i vårat positionsspel och de har svårt att komma fram till riktiga avslutslägen. Vi har den första riktigt klara målchans i matchen. Mickis sliter sig fri  efter ett fint inspel efter ca 15 min. Men tyvärr går hennes avslut rakt på deras keeper. 1-0 där och det hade gett oss ännu mera självförtroende. BP gör 1-0 strax efteråt på en hörna, där vi lite lättvindigt låter de ta ett skott strax utanför straffområdet, bollen tar på en av våra och dalar in strax under ribban. Kändes lite surt!! Tycker dock att vi fortsatt ligger bra på planen och tar fighten. Mot slutet av halvleken har vi dock lite tur som kommer undan med ytterligare baklängesmål. 
Känns dock optimistiskt i omklädningsrummet under pausen. 
Vi kommer oxå ut och startar bra de första 5-10 min. Vi lägger en del spel på deras planhalva och det känns som vi skulle kunna åstadkomma något. Men på en långboll från dem, där vi kanske borde varit först på får de till slut en hörna. Den chippas lite lätt intill förtsta ytan och där är BP övertagliga och lite enkelt får sätta dit 2:an. Efter detta så går luften ur oss och BP visar sin klass och vi blir lite statister. Målen rullar in i strid ström och matchen slutar till sist med en bekväm BP seger med 5-0.
Inget att säga om. Vi är med dem i 55 min. Sedan orkar vi inte ta det lagjobbet som krävs mot ett sådant högklassigt lag som BP är. Vi visar dock att med en bra dag och lite flyt kan vi mycket väl svara upp mot ett topplag i Div.1 . 
Vi Gratulerar och önskar BP all lycka resten av säsongen !!
Julia tycker jag gör en klockren insats idag blir oxå utsedd till våran bästa spelare
EmmaLi gör det mycket bra framförallt i 1:a halvlek
Berra tycker jag återigen visar vilken klasspelare detta kommer att bli med tiden.
Nu laddar vi batterierna inför helgens möten i Div.2 och Div.3


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/6 16:00
2 - 1  
Tor 22/6 19:15
3 - 1  
Lör 17/6 15:00
2 - 2  
Ons 14/6 19:30
1 - 3  
Sön 11/6 13:00
5 - 2  
Lör 10/6 16:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 21/04 12:44 
Fotbollssektionen, 21/04 12:39 
Fotbollssektionen, 05/04 11:00 
Fotbollssektionen, 05/02 18:45 
Fotbollssektionen, 31/01 10:57 
Fotbollssektionen, 19/01 20:23 
Nyheter från föreningen
Hem, 27/04 17:45 
Hem, 19/01 11:34 
Hem, 10/01 22:06 
Hem, 13/12 19:49 
Hem, 13/12 19:30