SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och de rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss. Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Sandvikens IF - Rimbo IF Div.1 N.S 24/10-2021
2021-10-24 19:45

Nyss hemkommen från en lång dag i fotbollens tecken . Det blev en tuff och intensiv batalj mellan Rödvästarna och Blåvästarna på den nyanläggda konstgräsmattan på Jernvallen . En match som innehöll det mesta fina kombinationer, hårda närkamper med tufft spel som dagens domare i mitt tycke behärskar på ett ypperligt sätt . 2 lag som inte gav vika en tum om herraväldet på den gröna ytan . Tråkigt bara att ett lag skall förlora en sådna här intensiv kamp . Rödvästarna drar till slut det längsta strået med ett riktigt tjusigt seger mål när 5 min återstår till 90 . Efter en mållös första halvlek där vi har en del problem i början men där vi hittar in fint i den avgjörs allt i den andra akten . Först gör Sandviken 1-0 på en tilltrasslad situation efter frispark och vi genast kvitterat efter avspark genom Ullis, så står matchen och väger in i det sista . Till slut trots en slutforcering från di Blåe står Rödvästarna som segrare med 2-1  . Klart det känns surt att förlora ,men insatsen av di Blåe är av högsta rang och tycker verkligen vi förtjänar 1 poäng . Kan inte mera än vara stolt över lagets insats och vi alla vet att vi va j...ligt bra idag !!!!

Ullis blev utsedd till våran bästa i dag. 

 

Laget : Amanda , Berra (K) , Ebba.N , Norrman , Ebba.L ,Emmali , Kajsa, Agnes.A , Ullis, Rizzo , Catta 

Avb: Tuva (63) , Alicia (87) , Ida , Emma.L 

 

Mål : Ullis 

 

Rimbo IF - Selångers SK Div.1 N.S 17/10 -2021
2021-10-17 08:28

I går tog vi emot Selångers Sk i Hemmaborgen IP Arkadien . Våran sista hemma match  på naturgräset för i år. Sista hemma matchen kommer Norrtälje få njuta av di Blåe. Den matchen kommer att spelas på konstgräset på Sportcentrum . Den här matchen är otroligt viktig för den fortsatta kampen om Div.1 platser nästa år. Selånger låg innan matchen i position ,då de va 2 poäng före oss. En 6 poängs match där vi verkligen har kniven på strupen . Ögnar en del på uppvärmningen och får en god känsla inombords. Snabbt spel på den inte alltför bästa av ytan som vi så här sent på hösten kan erbjuda. Överlapp och spel på få tillslag med precision får mig att le inombords . Snacket inne i omklädningsrummet känns även det avslappnat men fokuserat !! 

Vi är redo för uppgiften . DET KÄNNER VI !! 

Tycker vi rakt igenom första halvlek har ett övertag i spelet . Selånger har dock 1 spelare som känns riktigt farlig och henne har vi problem med några gånger . Dock löser vi problemet ju längre halvleken lider . Efter en jämn halvtimme så känns det som vi börjar vinna mer och mer mark sista kvarten . Vi är väldigt nära att komma till men den där sista lilla precisionen i avgörande lägen saknas . Vi löser det väldigt bra på den övriga ytan men när vi skall till i sista tredjedelen så fattas det lite för att komma till avgörande lägen .  Vi får ett mål bortdömt i sista minuten av halvleken. Emmali med en perfekt frispark som Kajsa med en klack i brösthöjd förlänger och Rizzo är där och trycker in bollen från nära håll . Vi hinner jubla innan domarns pipa för offside ljuder . Känns just och då helt galet . Men både Ad och domare är helt överrens . Köper givetvis deras stensäkra förklaring . Men va ju tvungen att fråga  !!!

Oavgjort till paus . Känns väl rättvist då vi haft mera boll och Selåger skapat ett par skapliga lägen . Känns ändå att det är vi som har ett mentalt övertag . 

 

Bra miljö i omklädningsrummet och alla verkar på gott humör och disskusionerna flödar i gruppen 

 

Det övertag spelmässigt som vi jobbat oss till i 1a halvlek betalar sig nu i andra . Ketchup effekten !!!

Efter en något tveksam start , så dominerar vi nu tillställningen fullständigt . Vi har hittat vägar framåt och offensiven blir till slut för stark för Selånger som börjar vackla och till slut så knockar vi dem totalt !! Vi tar även udden av deras försök till offensivt spel !! Ledningsmålet kommer tidigt efter en snabb omställning där Ullis har tagit till sig tränarnas direktiv i pausen och trycker sig förbi sin försvarare i precis rätt läge. Fri från kanten, men keepern är på den , Berra är där innan Ullis hinner på bollen när den är på väg att rulla över mållinjen . Helt klart vilt hemma jubel bland Spelare , ledare och för dagen en rekord stor publik i den strålande höstsolen . Nu är det de Blåe som äntligen får njuta av att ha makten i Hemma borgen . Egentligen är det väl aldrig något snack om saken , men man är ändå lite orolig för 1-0 är en skör ledning . Kajsa är återigen på spelhumör och klackar fram Rizzo som är så nära att ge oss en trygg 2-0 ledning , men deras utmärkta keeper står för en strålande fotparad . Men utdelningen kommer och sista kvarten blir en klang och jubel föreställning från di Blåe med 2-0 på straff Emmali , 3-0 ,Rizzo som efter Berras friläges skott i stolpen rakar in returen . Inhoppande Tuva får smälla dit 4-0 då återigen Kajsa tråcklat fram bollen till Tuva !! Så j.....la skönt att få bevisa för oss själva och våra följare hur bra vi kan vara !!! . Känner en sådan otrolig värme och glädje inombords och få skrika ut ett fyrfaldigt över våran vackra idrottsarena . 

En otrolig styrka att kunna hitta en sådan här nivå när allvaret står och grinar oss i ansiktet . Det bevisar vad jag ser och känner , att gruppen är otroligt homogen !!!

 

I dag hyllar vi laginsatsen med massor av Röda rosor , måste dock få framhålla Ebba Nilssons insats idag efter att ha kommit tillbaka från en korsbands skada ,så har hon med tålamod , hopp och förtvivlan jobbat sig tillbaka och presterar något som jag iaf inte kunnat förutse. Vilken insats , kan inte annat än känna en stolthet och glädje för Ebba !!!!

 

Nu suger vi på det här över helgen och sätter nya mål nästa vecka inför retur mötet mot topplaget Sandviken !!!

 

Laget : Amanda , Berra (K) , Ebba.L , Millan , Norrman , Ebba.N , Emmali , Kajsa, Agnes.A , Ullis , Rizzo 

Avb: Jullan (60) , Tuva (79) , Kokken (79) , Catta (85) , Emma.L (85) , Tilde , Olle 

 

Målen : Berra , Emmali , Rizzo , Tuva 

 

 

 

 

Div.1 N.S Rimbo IF - GUSK LÖr 9/10-2021
2021-10-10 18:20

Vi gästades av serieledarna GUSK i Hemmaborgen under Lördagen . En match som till slut slutar med en bekväm bortaseger med 0-3 . Vi är dock med i matchen egentligen under hela tillställningen men helt klart är bortasegern klar och tydlig . 

Vi gör en riktigt bra första halvlek trots att GUSK tar en tidig ledning på deras första hörna . Vi jobbar frenetiskt precis som man måste göra mot ett sådant här högkalibrigt motstånd . De har självklart mycket boll men vi ligger så fint i position och har en bestämdhet i vårat tryck på de Gula så de inte får jobba i lugn och ro . När vi går till vilan känner jag mig tillfreds med tjejernas insats . Så här skall vi agera mot alla motståndare .  Hoppas vi gör en liknande andra halvlek och fortsätter störa dem 

 

Efter ett par trevande minuter så börjar vi vinna lite mark och känner att här börjar det hända grejor . Vi börjar smånagga på riktigt fina kvitteringslägen . Men just då slappnar vi av lite och GUSK får ett övertag i ett fint omställnngsläge. Vi hamnar lite lite fel och vips blir vi straffade och de pangar in 2-0 och nu blir det klart genast lättare för GUSK spelarna att andas fritt därute . Trots att de gör 3-0 snygg chip över en utrusande Amanda i kassen så ger vi oss inte utan har ett par riktigt feta reduseringslägen  (Ullis fri från sin kant och Tuva ensam mot en utrusande motståndar keeper ) . Skulle vi ha gjort mål där så hade det känts riktigt riktigt bra . Men trots en 3-0 förlust så är jag j...ligt nöjd med tjejernas uppoffrande spel och bevisligen stör vi dem en del samt att vi fick en del beröm av den förövrigt mycket utmärkta domartrio och motståndare !!! m

Tycker att dagens Extra rosor tilldelas Kajsa för ett enormt krigande om bollinnehav och uppoffrande spel mot några av deras giganter samt till Ebba.L som går från klarhet till klarhet (Enkelt och klokt)

 

Laget : Amanda (K) , Ebba.L , Millan , Jullan , Ebba.N , Emma.L , Kajsa, Agnes.A , Tuva , Ullis , Rizzo 

Avb: Kokk (70) , Tilde (80) , Jass (80) , Alicia (85) , Tove (85) , Berra , Olle

 

Mål : Tyvärr inga 

Div.1 N.S Rimbo IF - Vaksala SK 3/10 -2021
2021-10-04 07:13

Nu är hösten här . Det märktes verkligen igår när vi tog emot Vaksala SK i hemma borgen IP Arkadien. Riktigt byiga höstvindar samt att gräsmattan börjar bli lite slipprig . Matchen i höstrusket slutar till slut oavgjord 1-1 . Där vi haft en hyfsad trygg 1-0 ledning till vilan . Men som så många gånger förr denna säsong tappar vi greppet i 2a och till slut kliver vi av arenan med ett i mina ögon sett ett rättvist 1-1 resultat . 

Även fast Vaksala vinner en del boll i 1a så känner jag mig trygg på min plats på bänken . Vi har ett övertag på dem . Det känner jag i ryggraden . Efter ett riktigt fint anfall gör vi 1-0 . Rizzo får en fin djupledsboll och fri med deras keeper lirar hon snyggt till en anstormande Ullis som enkelt kan placera in bollen i nätmaskorna. 1-0 och nu känns det ännu tryggare. Tycker vi håller greppet till vilan trots att vi kanske skulle kunna prestera ännu bättre. Men vi leder med 1-0 och borde känna oss starka . 

Men den uppfattningen jag får i omkl.rummet så är vi inte nöjda utan hittar en massa fel som vi behöver förbättra till andra halvan . Va fasiken vi leder ju och har greppet !!! Ok klart vi kan prestera bättre . Vet inte om det är kravbilden på oss själva som liter drar ner oss i andra eller om det är den byiga motvinden . 

Den andra halvleken startar med en riktigt fet kvitteringsmöjlighet för Vaksala. Här tycker jag vi står upp stort och lyckas få bort bolluslingen när det som bäst behövs och sedan har vi turen att de på returen inte lyckas trycka in bollen . Hinner tänka att nu kanske vi äntligen har Fru Fortuna med oss . Men ack , ack så fel jag skulle ha x 2 .  Bara några min .senare får vi en hörna. Helt otroligt att vi inte lyckas få in bollen . Men likt deras läge strax innan så skall bollen inte in helt enkelt . Nu börjar även Vaksala hitta ytor mellan våran backlinje och mittfält . Det börjar osa katt nere hos Amanda i kassen som dock gör ett antal klassräddningare samt att backlinjen vinner mycket boll i eget straffområde. Ett avgörande ögonblick kommer när kvarten återstår . Vaksala kommer runt på vänsterkanten och ett inspel där både hemmaspelare samt borta forwards är inblandade så limmar till sist Amanda i kassen bollen . Men vad händer . Domarn går in och dömer något som jag inte uppfattar först. Han har hittat en indirekt frispark till bortalaget. Ett hemspel . Helt otroligt har aldrig varit med om ett sådant här domslut . Fattar ff inte !! . Klart de gör mål oxå . En pet och vi har 50/50 läge i vårat rus mot boll . Men neej bollen är i nätmaskorna . Inte det första konstiga domslut vi får på oss i år. Neej där får vi absolut inget med oss ,tvärtemot !!! .

Efter ett snack tillsammans tycker jag vi höjer oss och matchen böljar sista kvarten och när domarens signal ljuder så segnar många av våra spelare ner av trötthet och besvikelse . Ingen katastrof att tappa poäng men vi hade så gärna äntligen fått ta 3 poäng i hemmaborgen och skapa oss ett fint läge inför slutspurten !!!

Vi har våran helt klart bästa lagdel i de bakre leden idag med ett starkt mittbackslås (Millan och Norrman) samt våran sista utpost Amanda som jag fortsatt måste imponeras av !!!

Laget : Amanda.A , Berra (K) , Ebba.L , Norrman , Millan , EmmaLi , Agnes.A , Kajsa , Tuva, Ullis ,Rizzo 

Avb: Tilde (60) , Emma.L (82) , Janne (87) , Martina , Ida , Ebba.N 

 

Mål : Ullis 

Div. 3 Tierps IF - Rimbo IF 2
2021-09-22 07:24

Vid midnatt rullade bussen in på IP Arkadien med 3 härliga poäng i bagaget efter att vi med en riktig vilje insats bragt Tierps IF på ryggen med 2-1 efter underläge med 0-1 till vilan . Detta betyder att Div.3 laget spelar en helt avgörande seriefinal mot Gimo IF FK på Lördag . Vid vinst vinner laget serien. En av de stora hjältarna i kvällen drabbning är självklart Jennifer som i vanliga fall har lagt skorna på hyllan för ett antal år sen , men när vi saknar en målvakt så famnns det ingen tvekan i hennes röst när hon tackade jag . Våran kanslist har ett hjärta av guld. Tyvärr så höll det inte hela vägen utan en knäskada stoppade hjälten i 53e min . 

En regnig sen vardagskväll i Tierp . Neej vägrar åker härifrån utan 3 poäng  (citat Jullan ) då man tillsammans med Kokk och Bea anlänt directly från jobb på Sjukan . Moa.E kommer precis till pipan för matchstart . Inte de allra bästa förberedningar inför en Seriematch som gäller så mycket för våra tjejer . 

Första halvlek går inte klart , men dock till hemmalaget som lyckas nagla fast oss när vi vill rulla boll . De är hetare och vinner som oftast andra boll . Det tar rättmätigt ledningen efter dryga 30 min . Ett snyggt inspel in i boxen som inte ens utmärkte Jennifer kan mäkta med att hålla borta från nätmaskorna . Tycker vi kommer tillbaka sista 10 av halvleken och börjar skapa lite lägen . Vi avslutar halvleken med 2 st ribbträffar från Tilde och Moa.E inom en kort period. Skall oxå sägas att vi haft 2 fina lägen som smiter strax utanför Kokk och Bea varsit . En halvlek som går på poäng till Hemmalaget men om jag sammanfattar chanserna så är det dock vi som haft de hetaste . Är lite imponerad av Tierp som med hög press ligger så rätt att vi knappt får några spelytor . 

Halvtidssnacket i strilande regn men uppmaning om bättre rörelse och mera precisa passningar och hitta spelytor . 

Det som händer Jennifer i 53e min. påverkar oss självklart. Skade avbrott på dryga 5 min. och lite osäkerhet vem som skall hoppa in i kassen . Nästa hjälte Jass klär på sig Målvaktströjan och det visar sig senare med hållen nolla . Efter bytet är vi riktigt illa ute några min . innan vi återhämtar oss mentalt och kopplar på vinnarskallarna . På något sätt mobiliserar laget ny kraft och ledda med Jullans bestämdhet så reser sig laget mot höjder och är som tigrar med brinnande ögon . Tierp får svårare och svårare att freda sitt mål då vi naglar fast dem som oftast på deras planhalva . Kokken signalerar problem med ett knä inte långt efter Jennifers skada . Men när hon känner efter och går vid sidan känns det bättre. Jag vill in säger hon till tränarna . Efter lite betänketid så plockar vi in henne igen . Hon springer in skall till bortre kant men under tiden hittar hon en fri yta mellan deras mittbackar efter en smörmacka och denna gång gör hon inget misstag utan kvitteringen är ett faktum . Vi har slitit ont för den och nästan känts hopplöst . Nu startar en vild jakt på ett segermål för att få chansen att få spela Seriefinal . Efter en hörna så vet e tusan hur Tierp lyckas freda sitt mål, då bollen dansar på deras mållinje . Till slut så kliver våra unga talanger Alicia och Martina in i handlingen i en avgörande roll . I det strilande regent och med en AD som koncentrerar sig mest på att hålla koll på våran bänk (pinsamt) gör det här som nu sker mig så enormt glad . Alicia vinner med en järnvilja kampen med ett par motståndare och med ett stenhårt inspel från högerkanten in i boxen där vi ständigt har löpande Rimbo spelare . Smack mellan målis och målområde förbi Kokken men Martina kommer bakom och bara smäller in ledningsmålet . Allt det här man vill se sker inom loppet av några sekunder . Ett underbart fotbollsmål . Ser Tobbe och Pata le i kapp och konstatera , Precis det vi tränat på . 2 super nöjda tränare bara myser . 

Vi har inga större problem att hålla undan matchen ut !! Domarn blåser av efter 8 min . övertid och vilt jubel och ett härligt fyrfaldigt rungar ut över Tierp från våra Blåa krigare . Krigare och hjältar är de garanterat denna sena Höst kväll . En sån här match vill man inte missa om man har starkt hjärta . Den har det mesta och slutar i kväll med en såå värdig segrare i slutändan . 

Hela laget visar en enorm vinnarglöd i den sena höstkvällen . Men kan bara imponeras av Jullans beslutsamhet som sprider sig till resten av våra blåa krigare . Bea som kommer in och rör om med sin rivighet och snabbhet . Trots att hon inte lyckas få dit bollen är hon såå viktig med sitt slit där framme . Till sist måste jag få framhålla våra unga talanger Alicia och Martina som avgör matchen med ett såå vackert mål .  Nu laddar vi batterierna till Lördagens SERIEFINAL !!!

 

Laget : Jempa , Ida (K) , Janne , Jass , Jullan , Ebba.N , Martina , Alicia , Tilde , Emma.L , Kokk 

Avb: Moa.E , Bea , Sara.S 

 

Mål : Kokk , Martina 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/10 14:00
2 - 1  
Lör 16/10 14:00
4 - 0  
Lör 9/10 14:00
0 - 3  
Sön 3/10 14:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 16/10 16:56 
Fotbollssektionen, 12/10 23:53 
Fotbollssektionen, 25/09 22:06 
Fotbollssektionen, 06/09 14:29 
Nyheter från föreningen
Hem, 05/10 08:25 
Hem, 26/03 11:05 
Hem, 26/02 09:59 
Hem, 22/01 08:38