Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och 
dom rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss.
Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Träningshelg Rimbo IF Dam Lör- Sön 23-24/5
2020-05-25 11:30
Denna helg skulle vi ha varit i väg till Norrköping för läger . Men under rådande omständigheter så blev det inget . I stället bestämde vi oss för en träningshelg hemma i Rimbo . 2 träningspass under Lördagen och  Söndagen . 

Lunch kunde vi inta både Lördag och Söndag : Ett stort tack till City Catering för 2 super goda luncher .

Tränarna har nu gått in på mera detaljer i spelet samt börjat nöta på lite fasta situationer. De kunde även utnyttja tiden mellan träningarna till videogranskning samt börja med individuella samtal .

Pass 2 på Lördagen kunde vi genomföra spel 11 mot 11. Från min inblick på den gröna ytan tycker jag kunna mig se att vi börjar hitta ett lite högre tempo i passningsspel och snabbare beslut. 

Sista passet på Söndag använde vi ca 45 min. till smidighets träning med Issa . 

Tycker att fokusen och viljan i gruppen är på hög nivå . Tycker mig även se att gruppen har roligt tillsammans och känns väldigt tighta .

Vill även från oss alla sända ett stort tack till : Thomas .W som hjälper oss med filmandet (Super Thomas ) . 

Lilla Ellie förgyllde våran Söndag med undervisning av hur det är att leka Mamma , Pappa ,barn och nu kan man allt om figurerna i Frost . Visade även upp sina gym kunskaper när hon tillsammans med tjejerna genomförde smidighetsträningen . Underbar Tjej !!! 

Nu kör vi vidare på den linjen som vi bestämt oss för . 
Motivation , koncentration , noggrannhet och Glädje 

VI E RIMBO IF DAMFOTBOLL !!!!
Rimbo IF Damfotboll summering Säsong del 1 2020
2020-05-10 10:03
Niklas Hedström har lämnat som tränare efter personliga skäl och Sarah Lindberg har valt att lämna sin post som Sport Chef . När Niklas bekräftade detta för truppen i Mars så kom det självklart som en chock för spelarna. Sarah gjorde dock ett hästjobb som fick in Tobbe och Pata som efterträdare. Spelarna har tagit detta på ett mycket imponerande sätt . Sarah valde att avgå efter när allt satt sig på plats . Vi har full förståelse för detta då hennes nya uppdrag på Sjukhuset tar väldigt mycket tid . Vi har dock från det vi ser hittat en bra lösning på detta (Tobbe,Patrik och Erkki ) delar på ansvaret År 2020

Under dessa Coronatider gjorde vi ett 2 veckors brake under Påsken . Ett väldigt klokt beslut från tränarduon . För efter detta har truppen känts väldigt harmonisk med en enorm träningsvilja och tycker det lyser i spelarnas ögon. 
Tobbe och Pata är inga duvungar utan de har varit med förr , tycker mig se ett starkt Rimbo Dam ta sig an denna konstiga säsong med en stor tillförsikt . 
Blir enormt glad när jag går på träningarna och ser våra spelarna vara motiverade , lyhörda och ta sig an F.06 -F.07 spelare som vi flyttar upp för uppåt träning med ryggdunkar och undervisning i positionsspel . Vi har just nu en jättebra träningsnärvaro i truppen . 

Vi har även fått in 2 st nyförvärv Stina som med sin blotta närvaro höjer upp kvaliten på träningarna och Issa som både kommer att spela och forma spelarnas smidighet till en annan nivå på den gröna ytan.

Vi tränar just nu 3 gånger i veckan på konstgräset  och under några Lördagar har vi lagt in träningar med stort spel 11 mot 11 . Där går vi igenom detaljer i fotbollens grunder och tränarna delar med sig av sin fotbollsfilosofi .

Det vi självklart alla längtar efter att få börja spela matcher !!! Vi vet inte alls hur vi ligger till emot våra konkurrenter (Men med tröst så är det ju lika för alla). Nu gäller det bara ha tålamod och fortsätta nöta och ta till sig det Tobbe och Patrik förmedlar . 

Forzza Di Blåe !!!!

Kram

Träningsmatch Rimbo IF - BOO FF (Div.1)
2020-03-23 08:09
Första Div.1 motståndet i träningsmatchandet mot årets Seriestart. BOO FF står för motståndet och i slutändan visar de oxå stora brister hos di Blåe. Förlusten blir till slut 1-6 som vi inte kan förklara bort på något vis. Vi räcker inte till riktigt ännu och har mycket att jobba med om vi skall få pusselbitarna på plats .  Första halvlek är dock helt ok !! Där är vi med i spelet på ett helt ok sätt . Vi skapar tom några riktigt fina anfall där vi kommer till avslut och kan vaska fram några hörnor. På fasta är vi ganska så heta trots att vi inte får in bollen . BOO tillåts dock lite lättvindigt göra ett par mål . Känns dock helt ok trots detta när di blåe går för att få lite nya instruktioner från The Coaches !!!
Vet inte vad som hänt under denna vila. För denna halvlek blir nästan pinsam att visa upp för våran trogna publik. Smack , smack 4-0 till BOO innan halvtids kaffet svalnat och korven är uppäten. Ser även väldigt lättvindigt ut . Vi agerar statister där ute nu . BOO har nästan lekstuga ett tag och våran kasse väntar på mera påhälsning . Innan det så sticker vi upp då Tuva snyggt med hög press vinner sin kamp mot motståndare ,friställer Frida med en djupledsboll . Frida får dock bollen för långt i från sig i avslutet. Keepern hinner dit och rensa men våran Lille Store Kokk håller sig framme och placerar in bollen i maskorna. Lite glädje för stunden i det vackra solskenet. Men ganska så snart smäller det till ett par gånger om bakom Agnes i kassen . Minst 20 min . kvar och 1-6 på anslagstavlan . Hör dock Anica mana på trupperna på ett berömvärt sätt. Vad vore detta lag utan denna sanna hjälte med ett enormt blått hjärtat. Jag blir rörd där jag står på min plats och övervakar tillställningen. Så har vi Kokken som oförtrutet jobbar vidare pressar ,vinner boll och hjälper sina medspelare som dock inte finns där tillräckligt för att kunna nyttja hennes kvaliteer !!! Vi lyckas hålla motståndarna på stången på slutet och när domarens pipa för slutsignal ljuder ser jag ett ganska moloket blått lag lunka av den gröna ytan . Om man ska leta efter glädjeämnen så är Första halvlek helt ok trots att vi släpper till ett par enkla kassar. Anica visar klass idag både i spelet och sättet att agera på planen. Kokken är som vanligt våran regent med ett otroligt jobb och spel som håller hög klass. Tilde och Tuva glimtar stundom till och visar att här finns det mer att ta av .  
Vi har fortfarande en lång resa framför oss innan vi är klara. Denna resa kommer vi klara av om vi omfamnar varandra och bestämmer oss för att ge allt på träningar och matcher för det kommer att krävas blod , svett och tårar för att komma dit. Men känslan när man är där  är helt underbar. Tro mig tjejer !! Vi kan komma dit  . 

Laget : Agnes , Anica (K) , Julia.E , Ebba.N , Janne , Ida, Norrman , Moa.E , Tuva , Kokken ,Tilde
Avb: Emma.L (60) , Ebba.L (60) , Frida (70) , Jass (70) , Olivia (70)
Mål : Kokken
Ledare : Tobbe o Pata 
Korv o Kaffe : Erkki
Träningsmatch Rådmansö SK (5)- Rimbo IF 2 (3) Ons 18/3
2020-03-19 08:31
I går tog Rådmansö SK emot Rimbo 2 hemma på Mulle. RSK stod som hemmalag då vi kommit överens med dem om att spela matchen på våran träningstid.  Som kioskansvarig hade jag lite dålig koll på alla skeenden på Mulles gröna yta . Men det jag såg av matchen tyckte jag nog att det spelades en fotboll där bägge lagen ville rulla boll. Känner mig nöjd med vad vi visar upp för publiken och vill även ge beröm till RSK som visar upp en härlig vilja och vill vara med och rulla boll och spelar med ett fint tålamod . Blir nog ett giftigt lag i deras Serie . Vi vinner till slut matchen med 3-0 efter ledning till vilan med 2-0. Siffror som speglar matchen väl, kanske borde vi strutat ett par till med det stora spelövertaget vi har i andra halvlek . 
Första halvlek där börjar RSK optimistiskt och försöker störa oss högt upp och det lyckas de med till en viss del. Vi är lite stela i starten och får inte upp ångan riktigt. Lite felbeslut och vekt passnings spel är nog orsaken till att RSK kan få fast oss i början. Efter ca 10 min. börjar man se en tendens till att vi börjar få grepp om dem. Nu har vi hittat ett lugn och börjar bli lite kvickare i besluten . 1-0 är en riktig grannlåt ur fotbollsskolan . Ebba.N ser Moa.E bryta sig in i banan från sin kant. Perfekt löpning och en underbar macka bäddar för 1-0 målet. Moa blir hyfsat fri och rullar in bollen i nätmaskorna. Vi fortsätter att ha övertag i spelet . RSK sticker upp då vi inte är tillräckligt noga i passningsspel även här visar vi även upp lite av våran ömma punkt. Förlust av boll i mottag. Här måste vi bli mycket starkare och även lite tuffare (fulare). Ser att vi är alldeles för snälla i dessa lägen !!. Tilde snurrar upp motståndare med sin patenterade fint och drar upp 2-0 strax utanför straffområdet. RSK skapar ett jätteläge till reducering efter en hörna. Tror att Agnes i den situationen får göra 2 riktigt fina räddningar. Tycker vi går till vilan med en rättvis 2-0 ledning efter att ha ägt spelet efter dryga 10 min in i halvleken .
Andra halvlek blir ganska så ensidig då vi är det helt klart bättre laget i spelet. Är inte många gånger som Emma i kassen får känna på bollen . Vi har en liten dipp på några min. då kommer de fram till någon halvchans. Vi har mycket boll och spelet läggs mest på RSKs planhalva. De håller dock ihop laget väl i sitt försvarsspel. Kokken som för övrigt fick mycket Rosor av Systrarna Björklund efter matchen trycker in 3-0 efter en snygg frispark och snygg skarvnick (Tror det är Tuva) . Deras målis sätts på prov ett antal gånger och med lite tur och ett par strålande räddningar håller hon RSKs mål borta från ytterligare påhälsning. Tänker närmast på Olles kanon som va värt ett bättre öde än en träff i virket och Jannes suveräna frispark som målisen gör en otrolig parad på .En gedigen halvlek av oss med mindre felmarginal i passningsspelet och resolutare agerande i närkampsspelet gör att vi kan göra livet surt för våra motståndare. Känner mig trots kylan ganska varm i kroppen av våran prestation i dag. 
The grej of the Day: Ebbas brytning i första halvlek . Världsklass på den !!!
Bäst i Rimbo : Tyckte Tilde tog för sig bra på mitten med fina mottagningar och smart passningsspel . 
Laget: Agnes , Ebba.N (K) , Jass , Ebba.L , Janne , Ida.D,Moa.M , Tilde , Emma.L , Moa.E,Frida
Avb: Emma.R (46) , Kokken (46) , Julia.E (46) , Tuva (46) , Olle (46)
Målen : Moa.E , Tilde , Kokken 
Träningsmatch 7/3 Rimbo IF -Tierps IF (3)
2020-03-08 09:12
Lördag och Nicklas sista match med Rimbo Dam innan nya äventyr men en havande sambo väntar. Vi tar emot Tierps IF på Norrtälje Sportcentrum. Tierp ett välorganiserat lag som gick till Final i Valbo cupen för ett par veckor sedan . Matchen slutar med en borta seger med 2-1 efter att vi haft ledningen till vilan . starkt av Tierp att vinna denna match med de få målchanser de skakar fram . Glädjeämnet för våran del är att försvarsspelet sitter bra över hela planen . Tierp kommer egentligen inte till några farligheter, målen de gör kommer när vi inte är tillräckligt noga i det vi gör. Detta bör vi ta lärdom av !!!
Vi är egentligen huvudet högre än motståndet rakt igenom . Det är under en 5 min. period när de tillåts göra sitt seger mål där jag känner att vi är ute o cyklar lite. Skall dock sägas att 2-1 målet de gör är en grannlåt. Ett riktigt fint skott strax utanför straffområdet. Det är väl sättet som farligheten kommer till som grämer mig lite.  Vi visar återigen ett gott tålamod och rullar boll och avväger bättre i denna match. Mycket , mycket bättre val när vi skall attackera.  Vi kommer oxå runt framförallt på Ullis kant med fina inspel . Dock är vi lite sena återigen med att hinna dit för att peta in bollen. Det positiva dock : Vi är där och nära. borde kunna resultera när vi lärt oss tillräckligt. Positivt oxå se Stinas agerande på mittplanen med pondus och bra rörlighet.  Positivt oxå den arbetsmoral vi visar då alla 15 som lirar gör ett kanonjobb för den Blå tröjan. Riktigt stolt över det !!!
Vi behöver dock förbättra noggrannheten i det vi gör . Vi bör börja fokusera klart situationerna . Även styrkan och smartheten i närkampsspelet behöver stärkas . 
Men som helhet gör vi en gedigen insats och kanske jag ser med blå ögon. Men nog tycker jag att vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna denna match . Positivt oxå att vi är starka i bägge straffområden i fasta situationer.  Nu jobbar vi på stenhårt som vi gjort senaste veckorna . Träningarna ser för övrigt mycket bra ut. Den nya tränar konstelationen har en härlig grupp att jobba med. Vi säger ADJÖ till en mycket omtyckt person i Nicklas. Får faktiskt en tår i ögat !! Vi kommer sakna dig mycket. Vi önskar dig all lycka i dina framtida utmaningar.
Bäst i de blåe i dag : Kokken som tar steg för steg till att bli den spelare jag alltid trott . Vill oxå ge beröm till Mattssons inhopp på mitten. En mycket klok ung coming girl !!!. Tuvas första halvlek med ett snyggt mål och ett härligt jobb skall oxå beaktas !!

Laget : Amanda , Anica (K), Ebba.N , Emma.L , Kokken , Stina, Ida, Tilde, Moa.E , Ullis , Tuva
Avbytare : Moa.M (35) , Ebba.L (46), Frida (46) , Riki (46) Emma.R 
Mål : Tuva 
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/8 15:00
3 - 4  
Mån 27/7 19:30
Ons 24/6 20:00
3 - 0  
Tis 23/6 19:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 06/07 11:08 
Fotbollssektionen, 29/06 16:34 
Fotbollssektionen, 24/05 16:38 
Fotbollssektionen, 24/04 14:35 
Nyheter från föreningen