SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Kvarnsvedens IK
2 - 2
Rimbo IF
Kvarnsvedens IK2 - 2Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 15:00
Plats:Ljungbergsplanen
Tävling:
Matchnummer: 000222054
Samling:13:30
Div 1N.S Omg.1 Kvarnsvedens IK - Rimbo IF 5/6-21
2021-06-06 08:48

Efter en lång väntan efter en ännu längre väntan så har dagen verkligen kommit . SERIEPREMIÄR !!!

Vi har en tidig samling innan avfärd till Borlänge . Truppen slipar på de sista små detaljerna och en gemnesam frukost intas. Bempas buss (Dock är Bempa bara medpassagerare idag efter sjukdom) men kul att se att han är på benen igen .  Ska bli väldigt spännande att äntligen få mäta krafterna på riktigt igen . Alla är vi nog både förväntansfulla och en aning nervösa och oroliga för vart vi är på årets resa i seriesystemet . Dock en underbar känsla att få känna denna atmosfär som är i bussen med ett underbart gäng tjejer som håller låda och vi gubbar som sitter och berättar storys från forntida äventyr . Vi anländer till en het gryta i Borlänge och blir väldigt professionellt och gemytligt mottagna .  Allt är perfekt för seriepremiär en underbar arena samt Soligt och stekhett .  Uppvärmning och lite orosmoln i lägret då Mickis vrider sig i smärta efter att ha hamnat snett med foten . Taden gör dock ett berömvärt jobb med henne och får med sitt lugn och rutin med dessa skavanker Mickis i stridbart skick igen . 

 

Matchen startar och vi har lite svårt att hinna med i tempot som Kvarnsveden drar upp. De känns som de är överallt . Dock har de svårt att komma till några riktigt farliga lägen. vi får stopp på dem i våran första tredjedel . Vi försöker rulla boll och hitta spelytor, men hemmalaget hittar vägar att sätta stopp på detta och återerövrar boll ganska så snabbt. Efter första anstormningen så hittar vi tillbaka och kan flytta upp spelet lite . Vi får en frispark på mittplanen efter ca 10 min . Vi rullar snabbt igång den på mittplanen och efter lite kamp om bollen får Stina (Hussen) tag på trasan och gör ett temporyck och med bestämdhet så avancerar hon snabbt mot straffområdet och avlossar stora kanonen som tamejtusan sitter i nätmaskorna bakom en maktlös Hemmakeeper . Vilket måååål !! Vilt Rimbo jubel . Tror att det är året första riktiga anfall och vilken utdelning. !!! Efter målet jämnar väl spelet ut sig lite trots att Kvarnsveden har väldigt mycket boll och vi försöker hitta motattacker . Efter dryga halva halvleken kommer vi i n i en period där Hemmalaget hotar oss riktigt ordentligt. Våran superkeeper Amanda gör dock ett par riktigt kvalificerade räddningar samt att de skjuter utanför i ett friläge . Vi hittar tillbaka efter den anstormningen och börjar hitta ett lugn i spelet och hittar spelytor som motståndarna inte hinner täcka till . Vore skönt att få behålla ledningen till vilan . Dock så blir vi straffade ordagrannt då ett inspel olyckligt tar på armen på Norrman och domaren pekar med hela armen på straffpunkten . Den straffen går inte av för hackor smack upp i krysset . 1-1 på tavlan absolut inte orättvist , men känns ändå i märgen då vi kommit ur deras grepp . Kvarnsveden får tändvätska efter detta och är nära ett ledningsmål strax efter men Amanda är lika het som vädret i dag . Till vilan med ett lika läge.

 

Lyssnar på tjejernas snack innan tränarna kommer in i omklädningsrummet. Är imponerad av vad de trycker på och det här gillar jag när man själva diskuterar öppet och rakt om saker och ting som behöver göras . Rizzo frågar efter Cola . Shit det hade jag ju glömt att inhandla .Snabbt iväg till kjorren på arenan . Nix ingen Cola. Får bli Fanta och Trocca !!

 

Vi börjar helt klart mycket bättre NU !! Våra första 5 min. är riktigt bra då vi hittar fram där vi vill komma och hotar deras mål ett antal gånger , dock utan att skapa något riktigt farligt . Men känns ändå som ett bra omen. I stället för utdelning för oss slår de en djupledsboll som touchar i vårat försvar till en offside löpande hemma forward. Trots att AD viftar med pinnen släpper domaren spelet och i den situationen som uppstår i anfallet trycker de in ledningsmålet till 2-1 . Klart vi protesterar men vad hjälper det . Domaren kommer ju inte ändra sig . Efter ledningsmålet är vi riktigt illa ute ett par gånger. Vi har Super Amanda samt en vilt kämpande försvarslinje som lyckas hållas oss kvar i matchen . Vi reder ut detta och tränarna börjar funderar på byten då vi ser att spelarna börjar gå mot reservtank i den otroliga hettan . Ebba L har kommit in på högerbacken och står för en härlig långboll till en ständigt löpande Mickis som blir knuffad i ryggen av en hemmaspelare och domaren utjämnar strafförhållandena med att peka på straffpunkten med hela armen en gång till . Den känns som vi absolut ska känna oss nöjda med. Hussen kliver beslutsamt fram och utan pardon trycker hon in kvitteringen . Yees vi är med igen och har vittring på poäng hem till Rimbo !!! . sista 10 blir en kamp mot kramp trötthet stekheta hemmaspelare som vill ha med alla poäng i deras hemmapremiär . Men vi lyckas med en enorm vilja då vi verkligen gör allt för den Blåa tröjan (Vit idag) för att kunna få hem en pinne !! . Vi lyckas och med en enorm lättnad tar vi emot slutsignalen från rättsskiparen. Klart vi är supernöjda med poängen . Vet inte känns ändå på något sätt rättvist trots att hemmalaget varit det spelförande laget . Deras tränare va väl inte superglad efter matchen då han hade lite åsikter på något domslut som de fick emot sig . Det där brukar jämna ut sig . Tycker domartrion gör ett bra jobb allt kan inte vara perfekt !!

Vill framhålla Hussen och Amanda A som våra stars i dag . Dock ett stort beröm till hela truppen för en verklig kämpa insats och starkt att bärga hem en pinne !!

 

Laget : Amanda.A , Berra (K) , My, Norrman , Catta , Hussen , Ida,Tilde , Ullis , Mickis ,Rizzo 

Avb: Ebba.L (65) , Tuva (77) , Emma.L (86) , Tove (86) , Frida , Agnes 

 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1