SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

IFK Västerås FK
1 - 6
Rimbo IF
IFK Västerås FK1 - 6Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 september, 12:00
Plats:Solid Park Arena
Tävling:
Matchnummer: 210200073
Samling:10:30
Omg. 15 Div.2 N.S IFK Västerås - Rimbo IF
2017-09-03 20:08
Tidig morgon och färd med Bempas buss till Västerås och en på förhand svår borta match  mot IFK Västerås  på Solid Park Arena (Konstgräs). Efter en väldigt trög start ordnar vi till det riktigt ordentligt med  att äntligen få utdelning i målskyttet och kan vända hemåt med en härlig 6-1 seger i bagaget efter några riktigt fina mål oxå.

Vi börjar dock matchen väldigt trevande och Västerås har ett bastant grepp om bollinnehavet första 10 min. Skall sägas att vi halvleken igenom har stora problem på mittplanen, där vi oftast inte hittar rätt i positionsspelet. Västerås har mycket boll och är väldigt rörliga med ett fint passningsspel. De kommer dock inte till målchanser i sista tredjedelen. Där vinner vi kampen. Vi arbetar oss in mer och mer i matchen utan att glänsa på något sätt. Vi är dock giftiga på fasta situationer och på våra omställningar.
1- 0 gör vi mycket snyggt på en hörna. EmmaLi slår en perfekt hörna som Möller tajmar resolut och bollen sitter i maskorna otagbart för deras keeper. Rizzo kommer in när ca 10 min återstår av halvleken och ganska så genast, får vi efter en fin vändning av oss, en boll i perfekt läge för henne.  Rizzo får den i löpet och smeker bollen över deras mötande keeper. Mycket snyggt mål . Men minuten efter 2 -0 slarvar vi lite i en duell och med en liten fel tajming så faller en motståndare precis vid straffområdsgränsen och domaren pekar obevekligt på straffpunkten. Amanda är nära att ta straffen men rår inte riktigt på den. 2-1 ett faktum strax innan vilan.
Vi har haft en del problem med positionsspelet och bollkontrollen under 1a halvan av matchen. Vi gör ett par små justeringar i början av andra halvleken som idag slår sig väldigt ,väldigt bra . För i andra halvleken kör vi över våra motståndare som nu inte hänger med i de för dagen (rödas) framfart. Nu gör vi det mesta rätt och vinner boll och har en härlig bollkontroll. Vi fortsätter att ha riktigt giftiga hörnor leverat från Emmalis mycket känsliga högerdoja. Vid 3-1 målet tajmar Rizzo med en perfekt löpning vid första stolpen Emmalis hörna och skarvar in den snyggt med knoppen !!
4:an kommer bara några min. senare efter att en mycket pigg Ullis ,som älskar de stora spelytorna idag.Hon drar sig från högerkanten inåt och låter sin vänsterbössa tala. Jaa detta va kanske inte den hårdaste kanonen,men den letar sig in under deras keeper. Vi fortsätter att spela tålmodigt och med bra rörelse får vi Västerås att lämna fina spelytor till oss. Stekhete Rizzo gör även 5-1  i boxen efter ett fint inspel snett inåt bakåt från Tilde, som taget ur skolboken. Ketchupeffekten för Rizzo idag!!! Ullis spär på till 6-1 efter ett snyggt spel som Ebba avslutar med en perfekt macka till Ullis. Dagens match har 2 ansikten. En halvdassig 1:a halvlek (Dock med 2 mål) och en fantastisk 2:a halvlek , där vi verkligen levererar (Både spelmässigt och målmässigt). Kul att se inhopparna visa tränarna, att här finns det konkurrens om platserna. 
Vill idag berömma hela laget för andra halvlek med ett extra plus för hela backlinjen som inte vacklar i 1:a halvleken och givetvis hattrickskytten Rizzo och Ullis ,som med sina kantlöpningar ständigt är ett orosmoment för motståndarna .  Avbytarnas  klockrena inhopp värmer oxå mitt hjärta !!

TACK TJEJER !!! För att vi fick gapa ut ett fyrfaldigt leve i dag !!!

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1