SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
4 - 1
Tierps IF
Rimbo IF4 - 1Tierps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 september, 16:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 210200076
Samling:14:30
Rimbo IF - Tierps IF Omg. 16 Div . 2 N.S
2017-09-10 06:52
I går tog vi emot Tierps IF hemma på Arkadien . En match där kraven på 3 poäng är höga, även den loklala tidningen har i veckan skrivit att bottenlaget Tierp skall väl lätt avklaras. Vi vet att dessa matcher kan vara oerhört svåra och tränarna trycker oxå på mycket bra saker i omklädningrummet före match.

Trots detta och en bra uppvärmning innan match  har vi det väldigt svårt med ett högt pressande Tierp i början av matchen. Vi känns lite tagna på sängen av detta och har svårt att hittta ett eget spel. Vi är lite sena i våra beslut och det gör att vi hamnar i tidsbrist och Tierp vinner mycket boll högt upp. Matchupptakten blir väldigt ryckig , då bollen ett otal gånger hamnar utanför sidlinjen. Den har svårt att få någon slags karaktär tack vare detta. Likt förra veckans match har motståndarna mera boll än vi. Trots detta skapar de inga chanser att tala om. När vi väl får igång lite spel är det vi som hotar motståndarmålet och Mickis får första chansen, där hon med sin snabbhet hinner före deras keeper i en duell i straffområdet, dock har hon en mycket svår vinkel när hon skall rulla in bollen och den tar i inner stolpen och ut. Returen hinner en Gimo spelare slå till hörna. Ingen utdelning på denna dock. Nästa hörna några min. senare resulterar dock. EmmaLis precisa hörna perfekt i boxen tajmas perfekt av Möller med pannan. Måljubel !!! 1-0 på tavlan efter ca 15 min. Trots ledningsmålet är vi inte riktigt nöjda med spelet. Vi fortsätter att kännas lite avvaktande och ger Tierp tid att behandla boll. Dock skapar vi farligheter framåt och vi är väldigt nära 2-0  ,när Mickis sliter sig loss från sina bevakare och rundar deras keeper, dock hinner en motståndarback få dit benet och styra den till hörna innan Mickis skall lägga in 2an. Strax efter får Tierp sin enda riktigt klara målchans i 1a halvlek. En frispark strax utanför straffområdet. Den förvaltar de snyggt och helt plötsligt har vi 1-1 på tavlan !!. Tycker att detta blir en liten väckarklocka för oss och vi börjar ta i lite mera i närkampsspelet och med lite tidigare beslut. Vi skapar nu oxå ett litet tryck mot motståndarmålet. Våra hörnor är livsfarliga och ett antal gånger är de nära att resultera, dock bara nära. Vi gör dock 2-1 innan vilan. Ett riktigt snyggt mål , där vi efter ett fint passnings spel ända från mittfältet når Rizzo som skarvar den läckert till Mickis,hon friställs med deras keeper. Ett klockrent avslut och 2-1 på måltavlan. En halvlek där vi önskar oss lite mer bollinnehav för att det skall kännas riktigt bekvämt. Dock en rättvis ledning, då det är vi som skapar de farliga chanserna.
Efter ett bra snack i omklädningsrummet kommer vi till andra halvan mera bestämda och överens om en bättre halvlek !!
Nu är vi mera på tårna redan från början och förlägger mycket mera spel på motståndarplanhalvan. Ullis har kommit in direkt efter paus och med sin snabbhet är hon ett ständigt hot mot motståndarmålet. Innan vi smäller dit 3:an har vi haft några riktigt vassa lägen att scoora. 3-1 är ett riktigt klassmål !!!
Ullis löper sig loss på v.kanten och levererar ett stenhårt pass inåt, Mickis löpning är helt perfekt i den ytan och nätmaskorna får påhälsning efter att firma Ullis o Mickis levererat igen (De hittar varandra i sömnen).  Efter målet känns det ganska bekvämt, dock har Tierp en liten period i 2:a där de är ett litet hot, men vi kommer ur den med ett perfekt försvarsspel. Till slut vinner vi matchen helt rättvist och sätter punkt med 4-1 när ett par min. återstår. Efter en snygg djupledsboll ställs Rizzo fri. Inget misstag denna gång utan efter en snygg rundning av keepern lägger hon in nådastöten i öppen kasse. 
4-1 speglar matchen chansmässigt men i själva spelet på planen kan vi höja oss ett snäpp. 
Dock gör vi det igen med ett stabilt försvarsspel och återigen mera bestämda i våra avslut på mål.
Det finns inga lätta matcher !!! Det är alltid 2 lag som gör upp om det. Vi visar återigen enorm lagmoral.
Mycket stolt över det!!!!!
Extra rosor idag till firma Mickis o Ullis, ett jättehot mot alla motståndare !!
Backlinjen ,återigen en mycket stabil insats, där Catta sticker ut idag.
<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1