SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Gefle IF FF
0 - 3
Rimbo IF
Gefle IF FF0 - 3Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 augusti, 16:00
Plats:Gavlevallen
Tävling:
Matchnummer: 000222094
Samling:14:30
Omg.16 Div.1 N.S Gefle IF - Rimbo IF
2018-08-27 08:40
I går Söndag var det så dags för ytterligare en bussresa med Bempas buss,.Denna gång till Gävle för bortamatch mot Gefle IF. Ett lag som vi suktar efter revansch mot efter hemmaförlusten i våras på IP Arkadien. Extra kul med denna resa är att vi har Nt-sporten (Jessica Eriksson) med oss på resan för ett andra  reportage. Inside Rimbo Dam. Utsatt tid 12.15 för avgång hade jag som vanligt satt till lite med marginal för vi har en extrem förmåga att bli sena i väg, så även denna gång. När de sista eftersläntarna har satt sig till rätta kommer vi iväg ca 12.30, allt efter plan . Efter 2 vanliga stopp (L-100 och OK macken Uppsala) anländer vi efter lite tveksamheter med vägval till Gavle Vallen . Denna magnifika arena prick 14.30. Kan bara suga in känslan av den härliga miljön med dessa förutsättningar. Gefles damlag tränar och kör sin fys här. Vilka härliga förutsättningar (Tänker mest på den långa vintersäsongen ). Men det har ingen betydelse för dagens Rimbo Dam. Laget med denna otroliga vilja för att få njuta av segervrål åker från denna mäktiga arena med 3 pinnar i bagaget efter en 3-0 viktoria , trots att ett antal spelare som vilar från träning pga skavanker ,men som när det gäller gör allt för att få njuta av segerns sötma. Vi avväpnar serie trean på ett imponerande sätt, framförallt 2a halvlek är från bänken en njutning för det blåa hjärtat !!!!!!

Efter en avspänd och med många goda skratt och enorm fokus klaras matchgenomgång och uppvärmning av och ett taggat Rimbo dam väljer att spela med solen i ryggen under första halvan. Början av matchen blir jämn där lagen känner av varandra med en del dueller. Tycker mig skönja ett visst grepp från de blåe under första halvan av halvleken. Vi har även ett gyllen läge att ta ledningen när Ullis ryckt sig loss och spelat in ett stenhårt inlägg adresserat till Rizzo. Rizzo är dock någon yppa cm för sen. Ytterst nära dock!! Gefle har en bra period efter dryga halva halvleken, då de vinner mycket andra bollar och vi har svårt med bollbehandlingen . De kommer hotande nära ett par gånger men deras avslut tar Amanda hand om mycket säkert. om inte hon tar dem så har vi Anica och Jullan som tar hand om farligheterna som kommer in i slottet. Rizzo får efter dryga halvtimmen kännning i sitt baklår som trasslat hela veckan. Men med sin finska sisu, så kämpar hon vidare halvleken ut. Vi tar ledningen i ett mycket viktigt och konstigt skede under matchen. 37 e min. Helt plötsligt kommer från ingenstans värsta Åsksmällen och ett hällregn piskar arenan. Då hugger vi !!! Efter ett fint anfallsspel snurrar Kajsa ppå högerkanten och med ett precist inlägg hittar hon Rizzos panna. Trots sina smärtor når hon högst i nickduellen vid första stolpen och jag skriver in 0-1 till Rimbo. Härligt att se dessa siffror på den fantastiska resultattavlan som täcker ena ståplatsläktaren. Vi spelar nu smart fotboll allt efter Hackes ritningar och dirigeringar från sidlinjen. Måste innan paus oxå få nämna Hackes betydelse från sidlinjen. Tänker för mig själv att detta är den bästa match coach jag fått uppleva under min långa karriär för damfotbollen. Han trycker på helt rätt knappar !!! Vi går till pausvilan med denna uddamålsledning efter en jämn halvlek där lagen turats om att ha initiativet.

Halvtidssnacket är väldigt avslappnat och med en del roliga anekdoter, men även med smarta tillrättavisningar av både Hacke och Krille. Dessa råd från våra coacher tar  våra blåa krigare med sig ut till andra delen av matchen. Lätt att säga men inte lätt att utföra. STORT !!!

Vi tar redan från inledningen ett bastant grepp om tillställningen. Nu är det vi som helt och hållet dikterar villkoren på Gavlevallen. Jaa vi äger för dryga 45 min. denna arena !!!!. Vi spelar med ett härligt självförtroende. Bolltouchen som vi haft en del problem med under första halvan är som bortblåst. Vi vinner duellerna om andra boll och hotar med unga och frejdiga Tuva på topp, som kommit in efter att Rizzo varit tvungen att avbryta matchen. Presspelet sitter efter lite uppmaningar från dirigenten kassaskåpssäkert. Vi jobbar oss framåt till målchanser och som vanligt när vi får fast på motståndarna betyder det oxå en del hörnor. Vi är just nu livsfarliga på dessa. EmmaLi slår för dagen alla hörnor. Som vanligt oftast med en härlig precision och precis där Coach vill ha dem. Dryga 10 in i halvleken får vi utdelning. Lång hörna når Kajsas panna som med en supervilja bara skall vinna duellen mot sin motståndare. Nicken håller hög klass  den trycks neråt i målvaktens borte hörn. Juubel bland spelare , bänk och tillresta Rimbofans. Vi fortsätter att hålla stenhård fokus och Gefle spelarna börjar ge vika i de tuffa duellerna på mittplanen. Kajsa och EmmaLi börjar härska där. Vi har bakom dem Anica, Ullis och Catta som dominerar mittplanen i våran förstra tredjedel. Efter dryga 65 min. sätter vi spiken i kistan !!. Återigen en hörna från EmmaLis känsliga högerdoja. Denna går över alla bla Kajsas bissa försök. Vem är inte där Joo Mickis. Hon väntar in bollen på halvvolley och med en perfekt träff sitter den i främre krysset. Ett klassmål !!. Nu har vi bestämt oss. Nollan skall vara intakt idag !!  Gefle skapar inte heller några möjligheter till att spräcka nollan. De avslut de får är från långt håll, där är Amanda klocksäker !!.
Vi har Anica och Jullan i mittförsvaret som idag har stängt igen dörren helt för motståndarna. Janne som återigen visar att trägen vinner. Efter några tuffa år har hon hittat tillbaka till den gröna ytan i en helt ny roll som ytterback. Man blir såå glad inombords när sådant sker. My hittar in klart mycket bättre i andra delen av matchen. Detta visar oxå på ett starkt sjävförtroende. Catta jobbar som vanligt stenhårt i de tysta och stänger ytor. EmmaLi och Kajsa som briljerar med sina individuella prestationer och driver laget med pondus. De 3 där framme som ideligen är pain in the as för motståndarna. Med glädje ser jag unga Tuva axla Rizzos mantel på ett imponerande sätt. Detta ger oxå gåsahud .  Hacke som driver sitt lag som en tolfte spelare. Inhopparna som bara går in och fortsätter på samma sätt som de utbytta. Kenth som ser till att spelarna får den hjälp de behöver med sina magiska fingrar. Krille som kommer med sina underbara detaljer och småjusteringar som behövs för inviduella spelare. Jaa en ära att få åka hem till Rimbo med 3 poäng i bagaget efter att Rimbo Dam ägt Gävle ett par timmar. Ha, ha jaa känslan var i alla fall sådan !!!
Tack till Nt sporten ni är oxå en del i våran framfart på fotbollsplanen med den uppmärksamhet vi får i Roslagen. Det ger oss en kick framåt !!
Efter matstopp på MAX (Hör från någon ledare att såå mycket hamburgare va det länge sen man åt). Men sjukt gott !! Anländer ett nöjt och självklart trött gäng Arkadien med 3 friska pinnar i bagaget.

Dagens största rosbuketter: Tilldelas  Anica och Jullan som idag verkar vara lite överallt i försvarsspelet. Om de  inte dominerar i mitten är de ute och hjälper ytterbackarna med understöd. Jaa full koll där idag.

Vill oxå nämna Amanda i kassen som hittat tillbaka till sitt rätta jag. Pondus och beslutsamhet.
Jannes mjuka men resoluta ytterbacksspel är en fröjd för ögat.

Unga Tuva som kommer in i andra som bara tar för sig med klackar, genombrottsförsök och ett störande jobb för motståndarna som nog får dem att fundera , va f...n är detta.

Laget: Amanda, Anica (K), Rizzo, EmmaLi, Kajsa, Janne,Catta, Ullis, My, Jullan, Mickis.
Bänk : Tuva (46) Sofie (76) Olivia (82) Tilde (86)

Målskyttar: Rizzo, Kajsa , Mickis


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/5 13:00
6 - 1  
Ons 18/5 19:30
Lör 14/5 16:00
0 - 3  
Lör 14/5 11:00
5 - 1