SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
1 - 3
Selånger FK
Rimbo IF1 - 3Selånger FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 april, 14:00
Plats:Mullevallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222001
Samling:12:30
Div.1 N.S omg.1 Rimbo IF- Selånger FK 14/4-18
2018-04-15 08:26
Seriepremiär hemma på Mulle med ett fantastiskt fotbollsväder. Solen skiner och man kan njuta av fotbollen i kortärmat. NT sporten är på plats och sänder live. Jossan och Sarah har gjort ett hästjobb för att få ihop all planering vid sidan om .  Kenth har varit på plats sedan arla morgon och förberett allt innan match. Dagen till ära i ett helt nytt helblått ställ. Hacke o Krille har gjort de sista finslipningarna under veckans träningar.  Nu kan vi ta emot långväga gästen Selånger FK för årets första batalj i Div.1 N.S. 
Selånger ett ungt lag som de byggt på i ett antal år nu och med en ny rutinerad tränare som tog upp Sundsvall i Elitettan 2015. 
Vet inte om det är rutinen från att spelat div.1 ett tag som fäller avgörande i dagens match. I en jämn fotbollsmatch vinner gästerna till slut med 1-3 efter ledning till vilan med 0-2. När man ser till resultatet kan man säkert tycka att Rimbo va chanslösa. Men i mitt självklart blåa tycke, så kan denna premiär med turen åt vårat håll kunnat slutat precis tvärtom. Men jag är ju självklart blå i hjärtat och ser det från mitt sett att se matchen från bänken.

Premiären börjar väldigt oturligt för oss när gästerna får en straff i 3:e matchminuten. Helt klart rätt dömd. Inga protester !!  Upphovet till denna dåliga start är att vi ligger på säkerhetsavstånd från våra motståndare högre upp på planen. Vi har svårt att komma rätt i vårat presspel i början. De förvaltar straffen säkert och uppförsbacke direkt. Efter målet fortsätter vi ha svårt att hitta rätt och ligger fortsatt på säkerhetsavstånd. Selånger hittar fina ytor mellan backlinje och mittfält. Vi har lite tur att de inte kommer till direkt farliga avslut trots de fina ytor de får. Vi börjar dock med Julia som härförare vinna mer boll på mitten och det börjar se bättre och bättre ut. Matchen jämnar ut sig helt klart. Selånger får dock ett jätteläge att utöka. Ett snyggt instick friställer en Selånger forward. Här gör Amanda en riktigt fin räddning. Hon kommer ut fint och avvärjer påhälsning i kassen. Sista kvarten går till de blåtröjade hemmalaget. Vi börjar nagla fast Selånger som har problem att avvärja våra attacker. Vi har ett par jättefina kvitteringschanser. Dock har vi svårt att förvalta våra jättelägen. Ett friläge på v.kanten efter ett mycket fint spel. Där borde kanske avslutet kommit lite tidigare. Deras keeper hinner ut och förminskar vinkeln att lägga in bollen. Vi har en nick vid bortre ,där man nästan skrivit in kvitteringen, men den slinker precis utanför stolpen. I sista minuten av halvleken ställer Selånger om efter att vi slarvat på offensiv planhalva och blir lite tafatta i presspelet. De visar en bättre effektivitet och 0-2 är ett faktum . Efter avspark så ljuder den utmärkte domarens pipa för halvtid.

Halvtids snacket är dock positivt och vi skall gå över till 3 5 2.  Hacke och Krille gjuter mod i tjejerna som trots underläge och ett par riktiga käftsmällar verkar väldigt fokuserade för att vi ska kunna komma i kapp. 

Andra halvlekens första 30 min tycker jag att vi har Selånger i ett fint grepp. Med dagens bästa Rimbospelare Julia i spetsen som gör ett hästjobb därute!! vinner vi väldigt mycket boll och känslan på min plats på bänken är bra. Vi är det bättre laget nu och kommer oxå fram till fina lägen. Men vi får för bövelen inte in bollen. Vi gör nästan allt rätt förutom när det verkligen gäller. Bollen vill inte in i motståndarmålet. Det är som Hacke uttalar sig. Fotbollsguden är inte med oss idag. Vi kämpar och sliter för den blåe tröjan och visar upp ett Rimbo hjärta som man från sidan blir glad av. Ibland räcker det inte och idag är det en sådan dag. Hacke provar att röra om ännu mera i grytan. Tycker dock lite synd att Rizzo blir utbytt när ca 20 återstår. Henne hade jag velat sett mera av i dagens match. Men det finns ju självklart en taktisk anledning för detta byte. Vi flyttar oxå upp Möller från mittbackspositionen . Meningen är att vi spela långt och Möller skall ligga på skarv med sitt fina huvudspel. Vi tar en chansning som självklart kan straffa oss. Vi kommer dock inte åt Selånger och efter forceringen första halvtimmen börjar vi tröttna och  Selånger börjar återigen vinna kampen om andra boll. 3-0 kommer oxå med 5 min. kvar. Ett riktigt snyggt mål. Man ser nästan att detta kommer bli mål när bollen lämnar Selånger spelarens känsliga fot. Ett riktigt snyggt fotbollsmål. Synd att den kommer i egen kasse bara. Vi kämpar dock vidare och får äntligen utdelning i matchens sista minut. Hackes drag ger resultat även om det är för sent så sjuukt viktigt att få spräcka nollan . Amanda slår en lång utspark som Möller skarvar på huvudet. Detta friställer en perfekt löpande vint hund Mickis som blir fri och coolt lobbar över den utrusande Selånger Målisen. Vi blir jätteglada över målet. Åskådarna kanske funderar !!! Men för oss är detta ett tok viktigt mål . Få spräcka nollan i div.1 och att Mickis får göra det.  Strax efter blåser domaren av matchen och premiärförlusten är ett faktum . Trots förlusten som givetvis svider i skinnet kan jag någonstans känna en glädje i själen för det våra tjejer gjort därute idag. Man förlorar på olika sätt. I dag gör vi det med den blåa flaggan i topp. Förutom den passiva starten bevisar vi att vi kan hota dessa div.1 lag. Vi behöver bli lite kyligare i vissa moment. Detta är tränarnas jobb nu att ta fram. Nycklarna finns där. Nu är det bara att hitta vägar att öppna låset !!!. Vilket för övrigt dagens utmärkta domartrio hade svårt med  på Arkadien.  Jaa den kan faktiskt vara lite knepig. En passning till Kansliet att kolla över kanske..

Dagens helt klart bästa Rimbo spelare: Julia som efter en liten trevande start va en härförare på mitten.

Vill även ge beröm till Rizzo som med ett enormt arbete på topp va ett ständigt orosmoment mot deras sista tredjedel. Bara den där sista pricken över i:et som saknades. Ullis som med sin snabbhet kom loss ett flertal gånger på sin kant. Bara den där sista kylan fattades i avsluten. Det kommer. Det är jag säker på.

Dagens jubel : När vi äntligen fick spräcka nollan !!!

dagens startelva : Amanda, Möller, Malin, My ,Catta, Julia,Anica (K), Ullis, Emmali, Mickis, Rizzo.
                                Bänken: Moa (in46) , Tilde (in 71) , Ebba, Tuva , Janne

Målskyttar : Mickis 1 .
<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1