SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Gamla Upsala SK
3 - 4
Rimbo IF
Gamla Upsala SK3 - 4Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 april, 12:30
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222011
Samling:11:00
Omg.2 Div.1 N.S GUSK- Rimbo IF Lör 21/4-18
2018-04-22 10:01
I går var vi och gästade Uppsala för möte mot GUSK på Lötens IP. Ett GUSK som jag har svårt att komma ihåg när vi slog i en tävlingsmatch senast. Ett GUSK som säkert är tokladdade efter den näsliga 0-6 förlusten borta mot Bollstanäs i deras premiär. Ett GUSK som tar emot oss på Lötens IP med toksvåra fotbollsförhållanden. En kraftig Nordvästlig vind som gör det väldigt svårbemästrat därute. Vi lyckas dock bemästra allt detta och får lämna Uppsala med 3 sköna poäng efter en väldigt svängig match som vi lyckas vinna med 4-3 efter en ledning till paus med 3-2.   

Vi förlorar slantsinglingen och får börja med spel i motvind. Detta gör en så klart lite orolig för det trycket GUSK kan skapa med sina snabba forwards. Känns dock tydligt redan från start att vi ska visa att vi skall vara med och kriga om 3 poäng idag. Trots att de har den kraftiga vinden med sig är det vi som har ett litet grepp om matchen. Vi skapar ganska tidigt ett jätteläge där Mickis sliter sig loss och i ett bra läge smiter dock bollen strax utanför bortre stolpen. Vi fortsätter att ha bra koll på deras farliga uppspel på ett bra sätt med för dagen 2 mycket välspelande mittbackar (Möller och Malin). Känns tryggt att ha dem där bak. Kampen på mitten är jämn,dock vinner GUSK mera första bollar framförallt på målvakternas ut eller insparkar. Efter dryga kvarten gör Emmali ett par fina manövrar och kommer i ett fint skottläge. Ett mål som jag sett henne göra förut. Lågt skott i målvaktens aviga hörn. Jubel !! och ledning  med 1-0. Efter målet får GUSK ner oss lite mera på våran planhalva och kommer hotande nära fina lägen . i 25e får de sin andra hörna. Har hört att de skall vara farliga på fasta situationer. Det visar sig oxå. Efter en stenhårt slagen hörna timar en Gusk spelare nicken perfekt och kvitteringen är ett faktum. Men vi deppar inte ihop utan fortsätter trots den svåra motvinden att skapa lägen framåt. Bägge lagen spelar förövrigt en fotboll som är lik varandra. Man vill ha långa bollar på sina rappa anfallare. Vi lyckas lite bättre och tar ledningen med 2-1 efter dryga halvtimmen. Mickis glödhet för dagen.Sliter sig loss och visar en härlig kyla när hon trycker in ledningsmålet. JUBEL  IGEN !!! som vi dock sätter i halsen ganska så omgående. Vi slappnar av lite i pressen och Gusk får efter ett långt uppspel och spel inåt i banan trycka in kvitteringen. Där va vi inte riktigt med. Men vi skakar av oss detta och återtar ledning ett par minuter senare. Ullis får en perfekt löpboll där hon kan utnyttja sin snabbhet. Trots att första touchen blir lite väl lång hinner hon dit före deras utrusande keeper och petar förbi denne in i kassen . Vilt jubel igen !! GUSK får en fin kvitteringschans i sista minuten före vilan. En frispark precis utanför vårat straffområde. Skottet tar dock i överliggaren. Vi går till vilan efter en väldigt stormig halvlek både på arenan och på spelplanen. Väldiga spelytor finns för bägge lagen. Tycker dock att vi leder rättvist och är sjukt nöjd med våran prestation i dessa svåra förhållanden.

Snacket i paus är att vi skall försöka lugna oss lite och försöka hålla bollen i laget och avväga de gångerna vi skall gå till motattack. Värdera lägena bättre. Vi gör oxå ett byte i paus. Sarah (spc) in och Rizzo får kliva av.

Våran start i andra är inte av det bästa märket. Vi är illa ute i början men lyckas komma ur deras grepp utan påhälsning. Vi jobbar oss in och börjar hitta rätt igen och utnyttja medvinden. Vi hugger farligt ett par gånger utan att få utdelning. Vi skapar dock några hörnor. Vi får oxå visa att vi är vassa på fasta situationer. I 57e slår Janne en fin hörna som går över alla till bortre där Möller hittat en perfekt position. Hon trycker nicken rutinerat i ett svårt läge in i smeten där måltjuven Mickis får bollen på sig och in i nät. Härligt och vilt jubel igen. Efter målet blir det ganska så lugnt med farligheter åt bägge håll. Vi försöker avvakta och hålla i boll mera och Gusk tjejerna mattas av lite. Det skall dock bli match av denna tillställning igen. För när kvarten är kvar har vi ett par olyckliga minuter. Mickis skadad och utburen på bår. Fotleden får sig en törn när hon fläker sig och täcker ett skott. Vi blir tvungna att byta och gå ifrån det bytet som är tänkt från början. Innan vi hinner organisera oss ,så kommer de fram på högerkanten. Med ett långt inspel som inte Amanda i målet hinner helt ut på tar bollen på Ebbas huvud och dimper ner till en Gusk spelare som direkt drar till och man ser till sitt förtret att bollen går in i mål. Nu känns det jobbigt. Vi ställer in oss på att försvara ledningen nu. Jätte trycket som jag känner på mig skall komma uteblir dock.  Vi håller ifrån oss dem med otroligt placeringssäkra Möller och Malin i spetsen. Vi får ett jätteläge att punktera matchen i 90:e. Ullis sliter sig loss efter en långboll. Dock kommer deras keeper ut fint och avvärjer målet. En snygg räddning skall sägas. Vi vänta på slutsignalen som inte vill komma. GUSK får oxå ett ypperligt kvitteringsläge i 4:e övertidsminuten. Efter en frispark strax utanför straffområde som jag tror skall bli det sista som händer blir det dock en hörna. OJ.OJ där dom är som starkast. Det blir oxå hyperfarligt. Bollen far som en flipperkula i våran box och är ett par gånger på mållinjen innan vi får bort bolluslingen med en befriande spark. Domarn blåser av och vilt Rimbo Jubel. Den här segern satt som en smäck. En härlig viljeinsats av alla gör att vi kan få njuta av segerns sötma ända in i kvällens lagfest !!!

Bäst i Rimbo i dag : Möller och Malin gör det imponerande med en bra timing i brytningar och uppspel. Tar oxå resolut bort deras erkänt målfarliga toppforw. En stor bukett till er.
Hetast i dag: Mickis kändes stekhet med sin frenesi i löpningarna där motståndarbackarna säkert var glada när hon oturligt fick lämna planen. 
Dagens positiva överraskning : Janne som återigen visar sina kvaliteer som ytterback. 

Målskyttar : Mickis 2, EmmaLi 1 , Ullis 1

Laget : Amanda, Anica (K) , Rizzo, Malin, EmmaLi, Möller, Janne, Ullis, Ebba, Julia, Mickis 
Bänk : Sarah (in 46) , Olivia (In 73), My, Kokk, Selma

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1