SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
2 - 5
Sandvikens IF
Rimbo IF2 - 5Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 april, 13:00
Plats:Mullevallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222013
Samling:11:30
Omg.3 Div 1 N.S Rimbo IF - Sandvikens IF
2018-04-29 07:49
Ett perfekt fotbollsväder hälsar bägge lagen och publiken välkomna till dagens match på Mullevallen. 
Tyvärr är vi inte riktigt där idag utan Sandviken ligger steget före i det mesta i dagens match och vinner den säkert med 5-2 efter en ledning till vilan med 2-0. Vi har svårt att få grepp på motståndarna som har ett lite högre tempo i sig än våra blåa krigare. Trots att vi är lite på efterkälken så skapar vi dock rejält med målchanser för att kunna skaka om dem.

Efter ett bra snack innan match känns det som om vi skall vara förberedda vad som komma skall. Men på något sätt är vi ängsliga i början och har väldigt svårt att få tag på de flyfotade Sandviken spelarna. De kommer fram gång efter annan och vi har svårt att freda oss i våran box. Innan Sandviken tar ledningen har de verkligen varit framme och hotat oss i våran sista tredjedel ett antal gånger. Det är väl logiskt att ledningsmålet kommer. Lite synd bara att vi gör ett felbeslut precis innan målet. De straffar oss genast och 1-0 på tavlan efter ca kvarten. Absolut inte orättvist. Vi försöker att hämta krafter för att ta emot motståndarna på ett bättre sett. Framförallt få stopp på de 3 fantastiska amerikanskor de har i laget. Tycker att vi kommer in lite bättre och bättre. Vi börjar t.o.m skapa fina kvitteringslägen. Främst genom EmmaLis känsliga fot. Hon hittar ett par riktigt fina crossbollar som skär som smör genom Sandviken försvaret. Vi är oxå där genom hyperfarlige Mickis men deras målis klar det ena fint och den andra slinter i väl lite långt i mottaget. I stället för kvittering utökar motståndarna till 2-0 efter dryga halvtimmen. En fint slagen djupledsboll som det blir en kamp om i straffområdet. En svår situation där vi olyckligt lobbar bollen över Amanda i kassen och hon kan bara se bollen gå i egen kasse. Vi ger oss inte för det utan är fortfarande med i matchen trots att vi inte gör någon utav våra allra bästa matcher. Sandviken har ett par lägen att utöka sin ledning b.l.a ett fri läge som de drar precis utanför stolpen. Vi har oxå ett par riktigt fina lägen att reducera. Franförallt genom Mickis som är den av våra attack spelare som känns hetast för dagen . Ett friläge som dock är lite svårt där hon tvingas till ett snabbt beslut att försöka lobba över deras utrusande keeper. Touchen blir lite för hård och bollen går över ribban.
en 2 målsledning till halvtidsvilan känns i mitt tycke rättvis. Kan dock ha varit 2-4 eller 3-5 för bägge lagen producerar chanser framåt. 

I pausen bestämmer sig coach Hacke för att ändra en del. 2 byten in med Ebba och Tilde. Övergång till 4 4 2 med Anica som mittback och Julia blir ensam defensiv mittfältare.

Vi börjar oxå halvleken optimistiskt med boll på Sandvikens planhalva och ett par instick som skulöle kunnat bli farliga. Men våran optimism grusas ganska så omgående. Deras Amerikanskor avgör tillställningen med 2 snabba mål innan 55 min gått. 2 djupledsbollar där vi inte har en chans att hänga med dessa monster  (som jag känner det). Nu hängs det det en del med huvudet på många håll i Rimbolägret. Dock har vi en tjej med (K) på bröstet som nu visar stolthet. Anica börjar mana på laget och tillsammans med utmärkte Julia börjar de få ordning på styrkorna och får fram något ur tjejerna som får en att hoppas att vi skall komma från matchen med hedern i behåll . Mickis fortsätter att vara stekhet och skapar ett antal lägen att reducera innan vi äntligen får utdelning efter ca 65. Ullis som annars varit ganska anonym i matchen blixtrar till helt plötsligt och vinner en kamp situation och vi får äntligen utdelning. På något konstigt sätt känns det som om vi inte är helt borta ändå. En strimma av hopp tänds.
Vi är ytterst nära att reducera ytterligare genom Ullis bara några min. senare. Men deras målis gör en strålande enhands räddning . Mickis är oxå framme och hotar men tyvärr blir det som det kan bli. När vi inte får dit bollen kommer det en kalldusch bakåt. Sandviken avgör matchen med att sätta dit femettan på ett kyligt sätt. Gud va bra dessa amerikanskor är !!!
Dock fortsätter vi att producera målchanser och blir oxå rättmätigt tilldömda en straff. Hacke dirigerar Tilde att ta den. Ett modigt men klokt beslut visar det sig. Tilde visar enorm kyla trots sin ringa ålder. Snygg straff och 2-5 på tavlan. Vi har en riktig vass chans till ytterligare reducering. Men en strålande fotparad av deras keeper hindrar Mickis att göra mål i dagens match . 
Sandviken vinner helt klart matchen rättvist. Vi faller dock med flaggan i topp. Vi kämpar och får t.o.m använda oss av spelare som int är helt kuranta för spel för att ta oss igenom matchen på slutet. Emmali skulle vi ha behövt byta med halvtimmen kvar men vi har inget att sätta in . Hon gör det verkligen heroiskt som kämpar sig igenom matchen. Det finns en del positivt att ta med sig trots förlusten. Vi skapar fortfarande väldigt mycket framåt och den dagen vi sätter dem . Så kan en sådan här match sluta hur som haver.
Nu gäller det att ladda batterierna till nästa helgs resa till Dalarna och mötet mot Gustafs.

Dagens Rimbospelare : Julia som jobbar kopiöst på mitten. Mickis stekhet fortfarande. Ett ständigt hot mot motståndar backlinjen. 
Dagens inhopp : Mullevallen häpnade säkert över att Josefin Bauer stod på planen. Dock bara 1 min.
Dagens härförare : Anica som lyfter laget när vi har det som svårast !!

Dagens målskyttar : Ullis , Tilde

Laget: Amanda, Jossan, Malin,My, Janne, Julia, Anica (K), EmmaLi, Ullis, Mickis, Rizzo
            Olivia (in 1) Tilde (46) Ebba (46) Ek (86)     

/Kram


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1