SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Gustafs GoIF
2 - 5
Rimbo IF
Gustafs GoIF2 - 5Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 maj, 14:00
Plats:Morbyvallen
Tävling:
Matchnummer: 000222022
Samling:12:30
Omg.4 Div 1 N.S Gustafs GOIF - Rimbo IF
2018-05-06 09:19
I går var det dags för årets första långresa med Bempas buss. Efter en lite sen avgång(smått beräknad) rullar vi mot Dalarna och bortamötet mot Gustafs. Ett lag som vi mött några gånger under årens gång. Så man känner sig väldigt väl omhändertagen av Lasse när vi i ett strålande solsken anländer till Morbyvallen. Magnus har ordnat pasta sallad till dagens resa. Den intas med god aptit. Ett stort tack till City catering. Smakade kalas :-)
Vi gör idag en mycket fin insats och vinner denna ibland tuffa batalj med 5-2 efter att ha haft ledningen till paus med 3-2. Efter en jämn första halvlek jobbar vi sönder Gustafs som inte orkar stå emot till slut.
Tittar man chans mässigt hade vi kunnat gjort några mål till. Men 5 framåt i Div.1 är i mitt tycke inte illa pinkat !!!
Det är såå mycket skönare med en lång bussresa hem efter en seger och få avnjuta segermåltid på Lappens är pricken över i:et. Ett stort tack till hela truppen som gör detta verkligt idag. En för alla alla för en. Mycket klokt Larsson :-)

Tycker mig se ett bestämt Rimbo lag som äntrar planen redan under matchens uppvärmning. Det visar sig oxå redan i matchens inledning. Mickis som varit stekhet i veckan , är framme och hotar redan i 2a minuten. Oturlig åker hon på en smäll på fotleden och blir liggande. Ser riktigt illa ut. Hacke tar sig på den svettiga pannan och undertecknad kommer på att byteslapparna ligger kvar i omklädningsrummet. Blev en jogging tur !! Men Mickis är av hårt virke och efter lite assistans är hon redo för spel igen. Det smäller en del under halvleken. Tycker väl att domarn har en del problem att hänga med i bland. Vi blir ganska hårt drabbade (EmmaLi blir manglad ligger ett par minuter. Julia får väldigt mycket stryk och ligger ett par gånger och Mickis får oxå smaka på Dala tjejernas hårda tag ett par gånger. Vi tar dock ledningen efter ett riktigt klassmål på Nick av Möller i 15 e min. Ett läckert hårt inlägg tajmar Möller perfekt med huvudet. En nick verkligen som tagen ur en skolbok!!! Efter målet tar Gustafs över och har en bra period i matchen. Deras kvittering kommer strax efter 20. Vi gör ett litet misstag i en duell på högerkanten och de får möjlighet till ett inspel snett inåt bakåt i boxen. Kvitteringen är ett faktum. Första halvlek är väldigt jämn. Gustafs har något mer boll dock är det vi som hotar mest framåt. Deras utmärkte Amerikanska import gör ett par strålande räddningar som förhindrar oss att ta ledningen. Vi får dock utdelning i 35e. Mickis är stark och på rätt ställe och rakar in en retur som deras keeper inte klarar att hålla. Glädje i Rimbo lägret såklart. Nu försöker vi hålla denna ledning till paus. Men i 45e kvitterar de efter en trasslig situation i vårat eget straffområde. Där hade vi kanske kunnat göra det lite bättre!! Tungt men domarn har lagt till minst 4 min. pga alla skador. Vi jobbar framåt för att kanske kunna återta kommandot. En härlig crossboll når Möller som blir bryskt kapad i straffområdet och domarn pekar på straffpunkten. För dagen förträfflige och på ett härligt spelhumör varande EmmaLi stegar fram och trycker in straffen i ena hörnet helt otagbart för målisen. Vilt jubel och en viktig ledning till paus. En halvlek som spelmässigt något gått till hemmalaget men där vi har skapat målchanserna. Främst genom hypersnabbe duon Ullis och Mickis .
Så ledningen känns för mig helt rättvis.

Under pausen händer det något konstigt. Vi sitter kvar ute. Är en hyfsad lång transportsträcka till omkl.rummen. Samt skönt att njuta av ett strålande solsken. Vi börjar dock fundera på vad det är som händer. Domartrion och Gustafs dröjer. Efter dryga kvartens paus lommar domartrion och Gustafs spelarna i sakta mak till avspark. Alla står redo för avspark när det börjar hojtas om att Gustafs inte har någon målvakt ute till starten av halvleken. Efter en del palaver där vi oxå är med och diskuterar kommer vi fram till att Gustafs måste sätta in en utespelare i mål . Men detta byte drar oxå ut på tiden. Finns visst inga målvaktshandskar eller reserv tröja till keepern. På med västen och ut på planen. Helt plötsligt ser vi ordinarie målvakt komma gående med en Gustafs ledare och skall ställa sig i kassen igen. Dock kommer det fram att hon ev. brutit lillfingret. Inte bara vi som blivit drabbade under den första holmgången,. (Halvleken).
De får snällt ställa sin utespelare i kassen !!!

Vi tar genast ett bastant grepp om händelserna och testar deras reserv keeper i några riktigt vassa anfall. hon visar sig dock vara riktigt bra och står för ett par riktigt fina parader. Vi önskar flera bollar till Ullis på kanten. Hon har ett solklart övertag på sin ytterback. De kommer oxå men inte i den mån vi önskar. Hon måste dock ha fått en del för senare i halvleken visar Ullis på lite kramptendenser. Vi har ett stadigt tag om händelserna nu och manglar musten ur Gustafs spelarna. Jullan och Malin vinner helt klart kampen på mitten. Anica och Möller suger musten och lusten ur de riktigt giftiga 2 Gustafs anfallarna. EmmaLi har hittat en fin yta som vi utnyttjar gång efter annan. Mickis och Ullis är ett ständigt hot mot motståndarmålet. Dock blir man lite orolig när vi inte får hål på dem. Gustafs är på gång ett par gånger att komma till något giftigt. Men vi spelar ett utmärkt försvarsspel över hela planen . Detta gör det svårt för motståndarna att komma till farligheter framför Amanda i kassen. Till slut orkar inte Gustafs hålla emot Mickis. Efter att ha bränt ett par riktigt heta chanser får hon till slut utdelning. Hon vänder bort sin mittback och med en patenterad tå paj skickar hon in bollen i maskorna. Nu känns det som vi kan andas ut och att vi skall kunna bärga hem poängen till Roslagen. Vi fortsätter att stressa de smått uppgivna motståndarspelarna. Vi gör oxå 5-2 efter att Mickis snurrat upp deras keeper och kyligt lagt in bollen mot anstormande motståndarförsvarare. Vete tusan om jag sett henne bättre trots lite problem med en fotled och lite smällar i huvudet. Matte (pappa) en trogen supporter. Det är krut i denna Dam :-)
Efter återigen ett antal övertidsminuter blåser domarn i sin pipa för fulltid. Vi står som segrare helt klart rättvist till slut efter en hård batalj !! Ett fyrfaldigt leve för en Rimbo seger över Dala skogarna känns helt underbar !!

Måste idag få börja med ett stort beröm till Coach teamets insats. Ett par riktigt fina genidrag och ett lugn som smittar av sig på hela truppen. Imponerad av de diskussioner vi för under matchens gång. I dag är ni värda en stor bukett med de finaste rosor.

Som jag skrev i början är denna segern en frukt av ett lagarbete (En för alla alla för en). Där alla bidrar med sitt yppersta för att vinna denna batalj. En stor bukett till hela truppen och ledare som var där .

Det var många som va riktigt riktigt bra idag 
EmmaLi som är magnifik idag . Ett kanon jobb med en härlig pondus driver hon på. En klok fotbollsspelare när hon är på topp .
Mickis Har jag aldrig sett bättre. Ett ständigt hot framåt (En enorm energi och vilja att vara först och att bollen skall in till varje pris)
Möller och Anica. Vilket mittbackspar De är som Berlinmuren . Möllers huvudspel i bägge straffområden är ett härligt vapen 
Julia som städar av motståndarna på mitten med ett enormt arbete och vilja och timing som är en fröjd för ögat.
Vill även framhålla våran (nya) ytterback Janne som verkligen spelar med ett härligt självförtroende för tillfället och har en grymt känslig fot och härlig blick för spelet.

Dagens snackis 1 i bussen :  EmmaLis diving (Enligt Max ) solklar straff enligt EmmaLi. Njaa kanske inte enligt den stora skaran . 
Dagens snackis 2 i Bussen : Vilken diskmaskin som är bäst. Den man lägger i korg för bestick eller den man lägger ner bestick . 
Dessa diskussioner fördes självklart med en stor portion humor.

Efter en liten trudelutt med Rimbo sången av Ebba ankom en trött skara till IP Arkadien efter en lång dag som för oss var väldigt lyckad. 
Nu skall vi nästa helg ta emot Gefle hemma för första gången på Gräsets yta på fina Ip Arkadien.
Nu laddar vi batterierna och förhoppningsvis visa publiken det bästa av det bästa av våra krigare :-)
Jossan och Fredde skall prova något nytt under matchen. Loppis !!! Skall bli väldigt intressant att se utfallet av detta. Kom till Arkadien på Lördag för att få njuta av fin fotboll och samtidigt kanske fynda eller sälja något !!!!!

Målskyttar: Mickis 3, Möller 1, EmmaLi 1

Laget : Amanda, Anica (K), Möller, Janne, Catta, Julia, Malin, Ullis, Moa.E, EmmaLi, Mickis.
Bänk : Ebba (72) Tilde (86) My (89) Selma (89)


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1