SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
4 - 1
Korsnäs IF FK
Rimbo IF4 - 1Korsnäs IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 maj, 14:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 000222037
Samling:12:30
Div 1 N.S Omg.7 Rimbo IF - Korsnäs IF FK
2018-05-27 10:17
Återigen bjuder IP Arkadien på en strålande sol från en klarblå himmel när vi gästas av Korsnäs igår för en väldigt viktig match för bägge lagen . Redan nu börjar tabellen ta form och för att undvika att hamna risigt till är denna match tok viktig.  Vi lyckas till sist gå vinnande ur denna strid med 4-1 efter ledning till paus med 2-1. Vi skapar väldigt mycket målchanser under matchen så i mitt tycke är det helt klart rätt lag som står som segrare när domarens pipa för fulltid ljuder.

Vi börjar matchen i ett väldigt högt tempo och naglar fast Korsnäs på deras planhalva. Innan 10 min. har gått har vi skapat 3 jättelägen att ta ledningen. Men vi lyckas inte få dit den. Korsnäs sticker upp och ordnar en dubbelhörna. I efterspelet på den andra hörnan lyckas de få nätrassel bakom Amanda och en tung uppförsbacke som känns väldigt orättvis. Men den gamla klyschan stämmer bra . Om man inte tar vara på sina chanser så blir man så småningom straffade. Efter denna chock kommer vi av oss ett tag och matchen jämnar ut sig. Vi fortsätter dock enträget att jobba stenhårt för att få in en kvittering. Vi får utdelning efter dryga halvan av halvleken. Mickis sliter sig loss på vänsterkanten och med ett hårt inspel når hon en anstormande Ullis som smäller dit den i tom kasse. Fy faasen va den kändes bra i hela själen. 
Nu är det vi för hela slanten resten av halveken. Vi ligger på för ett ledningsmål och skapar den ena heta chansen efter den andre. Utdelningen kommer till slut med ca 10 min. kvar av första. Anica vinner boll på mitten och slår en perfekt genomskärare till Rizzo som tagit en perfekt löpning genom deras mittförsvar. Rizzo hinner före deras utrusande keeper och får in bollen i maskorna. Rimbo jubel och ledning 2-1. Såå skönt !!!. resten av halvleken för vi utan att skapa några jätte heta lägen. Vi går till vilan med en mycket rättvis ledning. Korsnäs va med ett tag efter deras ledningsmål men halvleken är helt klart våran.

Halvtids snacket : Håll bort oss från deras livsfarliga hörnor och håll koll på deras kvicke vänsterytter som hotat oss några gånger. Fortsätt med vårat spel och tryck på !!! Vi ska bara vinna detta!!!

Vi fortsätter på den inslagna vägen från första. Vi äger matchen men har så svårt att knyta till säcken. Vi radar upp klara målchanser. Men vi har otroligt svårt att ha rätt kyla i avsluten. Man blir ju orolig när vi inte kan avgöra. Klart är att Korsnäs kommer få något läge så det blir lite oroligt i magen när deras livsfarlige vänsterytter ställs ensam med Amanda. Tack  Amanda !! för en strålande friläges räddning !!!!
Mickis får med kvarten kvar till slut utdelning på sitt otroliga arbete och envisa jobb med att få nätet att rassla. Efter en instickare från ena kanten sliter hon sig loss och rundar målvakten. Hon får lite dålig vinkel men bollen går precis över mållinjen innan Korsnäs hinner dit för att rensa bort bollen . Ett stort beröm till den genom matchen utmärkte AD:n som är med på linjen och hinner uppfatta att bollen är inne. Nu jubel och en lättnads känsla för nu har vi lite marginal att gå på . Vi spelar mera avslappnat nu och tillåter inte Korsnäs att sticka upp. Catta och Anica gör ett otroligt krigar jobb på mitten. Där vi vinner den kampen. Mickis är som en eldkula (Förstår inte hur hon orkar i denna otroliga hetta). Jaa idag är det hett i bunkern !! Det behövs en del Socker och Cola för att hålla spelarna fräscha. Druvsocker saknas dock i denna match . Måste fixas !!! . Tuva byts in när 10 min återstår. Hon hinner inte vara inne mer än ett par minuter innan hon får nätkänning . Nu är vi alla så glada och det värmer verkligen när hon gör sitt första div.1 mål. Bara 16 år ung. Ett inspel når Tuva i boxen. Hon vrider runt sin försvarare och smäller dit sitt första mål . 4-1 på tavlan och matchen är avgjord.  Vi jobbar ända in och ett härligt fyrfaldigt leve för årets första seger på hemmaarenan i ett soldränkt Arkadien. En helt underbar dag.
Kul att se ett antal bekanta (f.d) spelar ansikten gästa oss i dag innan vi drar vidare till Tobbe Strandbergs (En riktig Rimbodam profil) 60 års överraskningsfest.

Stora rosbuketten till Malin som styr försvaret på ett ypperligt sätt. Hon hade nästan rätt idag när hon kom fram innan match och sa att i dag Erkki skall vi inte släppa något bakåt. 

Vill oxå framhålla Catta och Anica som gör ett fantastiskt arbete på mitten. Janne som är nära nog prickfri matchen igenom.

Dagens galnaste Jubel på Arkadien : När Tuva får nätet att rassla !!!

Ett stort tack till hela truppen som med envishet ser till att bärga hem 3 pinnar idag !!!!!!!

Laget : Amanda, Anica (K), Rizzo, Malin , EmmaLi, Janne , Catta, Ullis, My, Olivia, Mickis
Bänken : Tuva (in 80) , Tilde, Kokk, Selma, Corre

Målskyttar: Ullis, Rizzo, Mickis , Tuva   

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1