SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Avesta AIK
1 - 4
Rimbo IF
Avesta AIK1 - 4Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juni, 15:00
Plats:Avestavallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222044
Samling:13:30
Div 1 N.S Omg 8 Avesta AIK - Rimbo IF
2018-06-03 08:34
Igår var det återigen dags för en tur till Dalarna för bortamatch mot Avesta. Bempa styrde ut bussen från Arkadiens grindar strax efter 11. Vi anlände i utsatt tid till ett sjukt hett Avesta. Matchen spelas på deras naturgräs som efter inspektion från oss ledare gav oss lite veck i pannan. Frågan om vattenpaus i denna heta kokande gryta dissades oxå av motståndarna. Vet inte hur de tänkte där. Men bara gilla läget!!! 

Matchen startar och vi känns lite försiktiga och känner oss för i hettan. Om man skall vara helt ärlig inte någon höjdarfotboll som publiken bjuds på första halvan av halvleken. Mycket slarv från bägge lagen och en del inkast och boll letande stör matchens karaktär. Efter dryga 25 min. som när jag tittar på tavlan verkar bara ha susat iväg börjar vi dock få ett litet övertag på Avesta tjejerna. Både Ullis och Mickis börjar komma loss på sina kanter och skapar en del oreda hos motståndarförsvaret. Efter dryga halvtimmen sliter sig avige Rizzo sig loss från sin bevakare i straffområde med följd av att hon bjuder upp Rizzo till snoa och domarn pekar på straffpunkten. Emmali stegar bestämt fram och lurar målisen till fel håll men tyvärr går straffen i stolpen och fortsatt mållöst. Vi fortsätter dock att mala på och börjar skruva åt städet ordentligt för ett ledningsmål. När ca 5 återstår får vi till slut utdelning. Efter ett riktigt vackert anfall där Ullis spelar bollen in i slottet till en perfekt tajmande Rizzo som trycker bollen i måål. Neej målisen gör en superräddning, Mickis kommer dock stormande och bara stänker in returen. Måljubel från alla i Rimbo förutom undertecknad som i situationen före fått solsting. (Utbrott). Men efter att doppat huvudet i vattenhink och bett om ursäkt känner sig supernöjd med ledningsmålet.
Vi går till vilan med en rättvis ledning. Avesta försvarar sig bra och med en djup libero har vi ibland svårt att läsa detta och de satsar på kontringar som vi måste se upp med !!!

Vi tar halvtidssnacket i en härlig skugga under ett träd. Snacket i halvtid. Forsätta att mala på och upp med koncentrationen i allt vi gör.  Det går åt en del Cola i pausen och resorben och Druvsockret som Kenth inhandlat gör sin verkan. Vi känns starka nu !!!!

Den oron jag hade lite under första halvan av inledningshalvleken försvinner mer och mer ju längre andra halvlek har sin gång. Vi tar nu över spelet mer och mer. Vi skapar genast ett par chanser att utöka. Dock gör deras keeper ett par fina ingripanden. Utökningen kommer dock ca 10 min. in i halvleken. Mickis hotar ideligen försvaret och i ett läge där Avesta spelarna verkar ha koll på läget hugger Mickis och lurar åt sig bollen. Helt fri med keepern gör hon det Hacke tjatat lite om . Avväg situationen rätt. Hon rundar deras utrusande keeper och rullar enkelt in bollen i tom kasse. Såå kyligt och enkelt !!!. Vi fortsätter att hålla upp koncentrationen och är ständigt farliga i våra anfall. Avesta får mer och mer svårt att frejda sitt mål för ytterligare påhälsning.  Vi får oxå utdelning på en hörna. Perfekt slagen av Emmali slänger sig Anica fram som bara hon kan göra. Tuff som en murbräcka. Bollen tar i ribban och är nog kanske inne innan Mickis bara trycker in bollen i kassen. Ser enkelt ut. Men hon har en enorm känsla att vara där på rätt ställe när det vankas måljingel !!!
Vi vill verkligen hålla nollan matchen igenom. Men tyvärr får Avesta hål på oss strax efter våran 3:a. En frispark från långt håll där den brisen som är i grytan får bollen att dyka ner mot Amandas ribba. Amanda är där och tippar den i ribban. Tyvärr hamnar returen rakt i fötterna på Avesta spelare som rakar in bollen i öppen kasse. Blir en liten oros känsla i magen efter reduceringen. Avesta flyttar upp och chansar med 3 försvarare. Det ger oss mera ytor att husera i deras sista tredjedel. Det är fortsatt vi som dominerar och trycker ner dem på deras försvarsområde. De kommer dock upp ett par gånger och är nära att skapa åtminstone ett fint läge för reducering. Vi sätter dock spiken i kistan när Ullis till slut får utdelning. Hon bryter sig in från vänsterkanten och med en bredsida rullar hon in den i bortre hörnet. Vi har oxå ett jätteläge att skriva in 5:an. Efter att inhoppande Tilde och Moa hållit sig framme. Tilde rycker runt sin bevakare och bollen smeker ribban och kommer rätt för en anstormande Moa. Moa tänker !!! håll den lågt och bara tryck in den. Det gör hon alldeles rätt i . Dock gör deras keeper en tok räddning(för övrigt deras klart bästa spelare i dag). Vet e tusan hur hon han dit på den . 
Strax efter blåser domarn av och återigen ekar ett fyrfaldigt för Rimbo seger i underbara Dalarna !!!
Vi vinner matchen mycket rättvist. Förutom inledande 20 är det aldrig någon snack om saken vem som är det bättre laget i dagens heta tillställning.
Efter ett litet stopp för mat och lagfoto på den berömda Dalahästen styr Bempa bussen mot kvällen i ljuvliga Arkadien.

Stora rosbuketten : Mickis gör 3 mål och är som vanligt ett ständigt hot framåt och kylan hon visar idag i avgörande lägen är fantastiskt att se .

Dagens murbräcka : Anica som efter en liten trög start visar en enorm pondus och bara vinner de kamper som hon ska göra och en arbetskapacitet och vilja av stål.

Dagens comeback : Så sjuukt kul att få se Frasse ta på sig div.1 tröjan igen !!!!!

Dagens Solsting : Undertecknad !!! Skäms lite då 

Laget: Amanda, Anica (K), Janne, Malin ,Frasse, My, Catta, Emmali, Ullis, mickis, Rizzo
Bänken: Sarah (65) Tilde (73) Moa E (81)

Mål: Mickis 3 Ullis 1


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1