SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Selånger FK
3 - 5
Rimbo IF
Selånger FK3 - 5Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 augusti, 14:00
Plats:Selånger IP
Tävling:
Matchnummer: 000222078
Samling:12:30
Omg.13 Div.1 N.S Selånger FK - Rimbo IF
2018-08-05 09:38
I går packade vi Bempas buss med frukost påsar ,Lunch lådor och glada spelare med ledare för en lång dags färd mot Sundsvall och borta match mot ett ungt och talangfullt Selånger.  Omstart i serien och vi alla är nyfikna på hur vi står oss efter sommarvilan och med Kajsa åter i laget.  Efter frukostätande , chillande i bussen med en del skönsång och intagande av pastasalladen anländer vi till Selångers IP 2 timmar innan matchstart.
Efter inspektion av mattan som ser kanon ut från sidan visar det sig att ett skyfall under natten gjort den plaskblöt och hal på visa ytor. Med detta i bagaget och en kvalmig luft kommer detta med all säkerhet suga musten ur spelarna idag. Hacke tar sin vanliga tur i ensamhet och grubblar nog på hur han skall formera laget idag. Han bestämmer sig till slut av att använda sig av en 4 backslinje och att Catta får ta grovjobbet själv på mitten. Känner mig själv tillfreds med detta beslut. 

När matchen drar igång och lagen känner på varandra ett par minuter blixtrar Ullis till. Efter en precis passning av Kajsa överrumplar hon deras backlinje med sin snabbhet. Enkelt sliter hon sig loss och kommer i sin favo position från vänsterkanten. Målvakten är dock med på skottet och gör en kanonräddning dock är Rizzo (Har sett detta förut) med på noterna och trycker in returen. Ett klassiskt Ullis , Rizzo mål. Känns härligt med denna start !!. Efter målet fortsätter vi hålla ihop det på ett härligt sett. När jag blickar ut på planen ser jag ett Rimbo som är hungriga som vargar. Vi äter upp Selånger och känns huvudet högre i det mesta. Innan vi gör 2-0 har skapat ett par riktigt vassa lägen. Ullis blir friställd och lägger resolut in bollen förbi en maktlös hemma målis. Vi fortsätter att trumma på dock mattas vi väl lite efter den urladdning vi haft. Selånger börja komma åt oss lite bättre. De skapar dock inget att tala om framåt. Det de tillåts till halvfarligheter är när vi blir naiva på våran egen planhalva och ställer till det för oss med långsamt och tamt passningsspel. Det är dock vi som hotar framåt trots att attackerna kommer mera sällan nu. Efter en solklar hands i straffområdet känner sig domaren tillslut tvungen att blåsa straff för Rimbo, han tvekar dock ett tag innan han sätter pipan för munnen och pekar på straffpunkten. EmmaLi kliver fram och sätter den resolut långt ner i ena hörnet. 3- 0 och allt känns frid o fröjd. Vi fortsätter koncentrerat att ligga rätt trots att tröttheten börjar visa sig i spelarnas ansikten. Vi ställer dock till det lite onödigt med en hörna till Selånger i det sista som händer innan vilan. O jodå nog tillåts de lite lättvindigt nicka in reduceringen. Dock en snygg prestation av Selånger kaptenen. Nu får de en boost till vilan. Aj aj detta kändes lite i själen. 

I skuggan och påfyllning med energi och ett bra snack känner vi oss väl förberedda inför andra halvan.

Dock kommer Selånger ut hungriga som vargar nu och vi hamnar inte alls bra på det . Allt bra vi gjorde framförallt första halvtimmen av fighten är som bortblåst. Vi backar ifrån och spelar med ett enormt säkerhetsavstånd och nu får matchen ett helt nytt ansikte. Detta är visserligen det som är härligt i sportens värld. Man kan vara helt uträknad och när det andra laget slappnar av lite så kan man hugga som kobror. Detta gör detta unga lag från Sundsvalls omnejd med en enorm skicklighet. När det står 57 min. på tavlan är det kvitterat. Vi är nu nere för räkning !!! Dock har vi lärt oss av förra matchen att nu gräver vi inte ner oss utan tar tag i detta med hårdhandskar. Vi kommer tillbaka och börjar förstå att nu måste det till ett grovjobb från alla spelare på planen om detta skall lyckas. Detta med de rådande förutsättningar gör mig imponerad av viljan att vinna vinner över den fysiska och mentala tröttheten. När vi gör 4-3 på frispark efter ett genidrag av en rutinerad EmmaLi känns det som att vi ska kunna resa oss på nio. EmmaLi uppfattar att deras målis flyttar sig för att ställa muren. Hon drar in bollen bara med precision och innan målisen hinner uppfatta det ligger bollen i maskorna. Ett GENIDRAG !!!. Nu hittar vi mera energi och börjar återigen få ett grepp på de vilt kämpande Selånger spelarna.  Det känns dock farligt varje gång de får bollen runt vårat straffområde, men vi gör det helt klart mycket bättre nu försvarsmässigt med ett enormt krigande. Vi gör det inte snyggt  men effektivt.  Kajsa är otroligt nära att näta i sin debut. Ett rungande direkt skott från 20 m efter ett inspel snett inåt bakåt från Rizzo. Denna kanon snuddar dock bortre stolpen. Var värt ett bättre öde. Kajsa gör för övrigt en fullgod insats i sin debut, vinner väldigt mycket boll framförallt med huvudet !!!  Vi avgör matchen med en femma kvar. Den sluge Mickis som aldrig någonsin ger upp en boll stressar deras innerback till ett misstag i ett hemspel och vips snappar Mickis upp bollen och rundar deras keeper och knallar in med bollen i öppet mål . Ser en lättnadens suck från Mickis kropp. Tack för att du är så cool i detta avgörande läge. Nu är matchen i hamn och med en stor lättnad över allas axlar kammar vi hem 3 otroligt viktiga poäng. Vi gör det onödigt spännande men all heder åt Selånger som tar vara på chansen när den kommer. Vi visar dock upp ett enormt hjärta för klubbmärket idag och med en lättnad och glädje känner jag en enorm stolthet att tillhöra denna upplaga av Rimbo Dam med Hacke o Krille som anförare !!!!!
Matchen har verkligen sugit musten av spelarna för hemresan till Rimbo blir väldigt stilla med trötta och väldigt nöjda spelare rullar vi in genom arkadiens grindar strax innan 21.30 !!!!

Dagens Rimbospelare: EmmaLi Som med en enorm kyla blir matchhjälte och driver laget med en enorm vilja i dagens fight.
Dagens kämpar : Måste framhålla Catta och Rizzos enorma arbete utan boll !!!
Dagens positiva överraskning : My är säkerheten själv i sitt spel. Kul att se !!
Dagens debut : Kajsa som axlar förväntningarna som läggs på hennes axlar (framförallt utifrån) med en bravur !!!!
Dagens stora Rosbukett : En självklar TILL HELA LAGET 

Laget: Amanda, Anica, Rizzo , EmmaLi, Kajsa, Janne, Catta, Ullis, My, Julia,Mickis
Bänk: Malin (46) , Ebba (87) , Olivia, Sofie, Tove

Målskyttar: EmmaLi 2, Ullis,Rizzo, Mickis

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1