SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
4 - 3
Gustafs GoIF
Rimbo IF4 - 3Gustafs GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 augusti, 13:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 000222085
Samling:11:30
Omg.15 Div.1 NS Rimbo IF - Gustafs GOIF Lör 19/8
2018-08-19 11:11
I går var det så äntligen dags för höstens hemmapremiär i hemmaborgen IP Arkadien. Vi tar emot Gustafs från Dalarna en motståndare som vi genom de senaste åren haft tuffa bataljer mot. Vi har mött dem 2 gånger i år och vunnit bägge gångerna, så de kommer med all säkerhet taggade till Rimbo för att ta revansch. De sätter oxå oss i brygga med att efter 30 min. leda matchen med hela 3-0 och då ser det inte ljust ut för di blåe !! Men Rimbo Dam årsmodell 2018 är ett lag med en otrolig vilja att vinna matcher och vi reser oss ur bryggan igen och med en helt otrolig vändning vinner vi till slut med 4-3.

Tycker mig se redan från start  att vi inte riktigt är på hugget. Känslan är att vi inte riktigt tar jobbet till 100 och är lite sena i pressen och passningarna sitter inte där de skall. Gustafs får ett bra läge redan i inledningen men Anica styr rutinerat bort deras farlighet. De tar nog oss lite på sängen för vi har svårt att få till det och känslan är att ett Gustafs mål hänger i luften. Det kommer oxå i min.6. Ett inspel in i boxen och ett resolut avslut senare står det 0-1 på anslagstavlan. Vi är fortfarande lite sega och har även svårt att få till det i sista tredjedelen. Hacke har planerat åtminstone 1 byte efter halva halvleken då det är meningen att Sofie skall ha gjort sina 20-25 min. Men i stället för ett byte blir det 2 inom ett par min. Detta oxå för att väcka till laget. Tycker oxå att effekten blir bra. Rizzo kommer in och Kajsa tar ett steg ner i banan. Börjar skönja ett bättre presspel och vi börjar komma till bättre framåt. Dock åker vi på 2 kallduschar innan halvtimmen. 0-2 efter en frispark in i boxen där Amanda liggande får 2 motståndarspelare över sig och en 3e får trycka in målet. Efter lite konfererande med den till dagen osäkre linjevinkaren godkänner domaren dock målet. 0-3 några min. senare är från min synvinkel (som oxå tv bilderna bekräftar) en jätte klar offside. Men återigen godkänner domaren målet efter att konfererat en stund med linjevinkaren !!! . Uppförsbacken känns nu näst intill omöjlig. Dock går mina tankar till Selånger matchen när vi leder med 3-0 och tappar till 3-3. Kan detta va möjligt att vi skall göra detsamma. Jaa varför inte med de toppspelare vi har där framme. En önskedröm som senare visar sig bli sann och mer därtill. Som sagt tycker jag att vi börjar sakta men säkert få ett visst grepp på Gustafs. Vi skapar några farligheter och iom detta en del hörnor oxå. EmmaLi har oxå börjat hitta in i matchen efter en trög start. Hon slår nu hörnorna från bägge hållen. Vi behöver minst 1 mål innan paus är känslan !!!
Vi får utdelning inte bara 1 gång utan  x 2.  Emmalis hörnor är förutom dagens första slagna med en enorm precision. 1-3 med en femma kvar av halvleken, trycker Rizzo till slut in efter en del flipper. Återigen ett typiskt Rizzo mål. Vi hinner innan paus trycka in ett till på hörna. Ett drömmål skulle jag vilja kalla det. Kanon hörna och Kajsa kastar sig fram och liggandes i luften nätar hon på volley. Ett mål som bara Kajsa kan !!! Ursnyggt !!!!. 
2-3 till vilan känns nästan som en seger efter den otroligt sega starten. Hacke manar på sina styrkor och vi känner någonstans att vi har den här matchen trots underläge. Konstigt kanske, men känslan är sådan 

Vi startar andra med en jättechans direkt. Ett inspel och Ullis bara fläker sig fram och kvitteringen åker nästan upp på anslagstavlan, men en av Gustafsspelarna räddar helt otroligt upp situationen på mållinjen. Vi hade knappt satt oss till rätta när detta händer. Efterföljande hörna blir farlig men denna gång rensar Gustafs försvaret bort bollen i sista stund. Nu handlar det mycket om di blåe där ute. Vi har ett helt klart grepp om tillställningen. Vi hotar och stressar Gustafsspelarna som knappt får en lugn stund för att återhämta sig . Innan kvitteringen har bollen varit på mållinjen och Mickis haft ett fint läge. Kvitteringen till 3-3 är såå ljuvlig i mitt blåa hjärta. Ett inspel och Rizzo klackar bollen till Mickis som tajmar löpningen och ursinnigt trycker hon in bollen i främre krysset med Vänstern. Ett riktigt viljemål !!
Jubel sååå klart !!!  Ska vi verkligen lyckas med detta helt sjukt !!! Vi är i kapp, nu undrar man om vi skall fullborda dagen och vända detta till seger. Känslan är att Gustafs är mer nöjt med oavgjort än vad våra hungriga och blodtörstande vargar är. vid inkast tar Gustafsspelarna lugnt när de hämtar boll medans di blåe rusar efter boll och vill sätta igång snabba anfall. Vi håller dock på att sätta andan i halsen, när Gustafs får ett halvt friläge med kvarten kvar. Amanda reder dock upp situationen. Vi har skapat ett friläge där Rizzos stenhårda avslut smeker stolpen. Haft en boll i stolpen och Kajsa en nick som kunnat resultera. Vi vill vinna detta och det skall vi till sist oxå få göra. Ett riktigt klassmål med 83 min. på uret. Kajsa slår en för henne patenterad utsida in i boxen, Ullis får äntligen jubla för mål. Hon har haft ett par gyllene tillfällen innan. Med vilja trycker hon sig förbi sin försvarare och bara möljer in bollen i maskorna. Tror knappt att det är sant men vi gör det nästan omöjliga möjligt. Men vi visar återigen vilka vinnarskallar detta lag besitter. Vi bestiger tamejfaan Mount Everest om det skall behövas för 3 poäng. !!!. 
Slutsignal och ett fyrfaldigt för dessa goa fotbollsspelare med en skalle för att vinna och krama ur det sista ur sina kroppar för just denna härliga stund att få skrika ,  neej vråla ut sin glädje över 3 poäng !!

Måste helt klart framhålla Rizzo som när hon kommer in ändrar matchbilden till våran fördel. Vilket jobb och som hon vinner nickdueller i parti och minut. När hon inte gör det klackar hon med elegans fram Mickis. Och inte slut med detta. Ställer sig i kassen i Div.4 laget och med ackuratess leder laget till en 4-0 viktoria.

EmmaLi som efter en väldigt seg start jobbar sig in i matchen och har en väldigt avgörande roll i vändningen. Tänker då inte bara på hörnorna, även när hon vänder bort Gustafsspelarna så de blir yra i mössan och slår riktigt giftiga inlägg.

Kajsa så klart. Som visar vilken fotbollsspelare hon är (snygg yttersida till avgörandet och ett supermål).

Till sist ett stort tack till hela laget med denna enorma vinnarmentalitet !!!!

Laget: Amanda, Anica, Frasse, Janne, My, Sofie, Julia, EmmaLi, Ullis, Mickis, Kajsa
Bänk: Rizzo (21) Catta (23) , Selma, Tuva, Ebba.N

Mål: Rizzo,Kajsa, Mickis, Ullis<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1