SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
4 - 1
Avesta AIK
Rimbo IF4 - 1Avesta AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 september, 14:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 000222109
Samling:12:30
Omg.19 Div.1 N.S Rimbo IF- Avesta AIK
2018-09-16 08:59
Kaffe kaka,, jooodå det blev 7e raka i hemmaborgen IP Arkadien då vi tog emot Avesta i gårdagens div.1 match.  Det blev väl ingen klang och jubel tillställning men vi vinner matchen väldigt säkert med 4-1. Efter att ha haft en stabil 3-1 ledning till vilan., 

Matchen börjar dock väldigt lovande, jag tycker att vi tar tag i taktpinnen redan från start. Vi matar på bollar in i Avestas straffområde och i 2a matchminuten får vi utdelning. Anica måttar in ett inspel som når Mickis, som med sin heta vilja vinner kampen mot 2-3 Avesta spelare och sliter sig loss och tåpajar in ledningsmålet förbi en maktlös borta keeper. Skönt att så tidigt få utdelning för det känns som Avesta parkerat bussen och kommer spela med ett väldigt lågt försvarsspel. Hacke o Krille har under säsongen klurat på om vi skall prova spela med 3 backslinje och vi gör under denna match ett test för att vi ska få chansen att känna på detta. De har talat om de blottor som blir när man spelar på detta sätt. Precis en sådan situation utnyttjar Avesta bara minuten efter vårat ledningsmål. Vi blir ihåliga och det blir en 2 mot 1 situation som slutar med att vi oturligt kapar en Avesta spelare med straff och gult kort som påföljd. Kan tyckas att domaren är lite väl hård med dubbelbestraffning i den situationen men straffen är dock solklar. De gör inget misstag från punkten utan efter 3 min. står det 1-1 på anslagstavlan. Nu kommer vi väl lite i obalans för den hade vi inte väntat oss. Trots att vi dominerar bollinnehavet har vi väldigt svårt att hitta luckor i deras kompakta försvarsspel. Vi får inte upp tempot i passningsspelet och det känns som våra spelfördelare har alldeles för lite boll. Vi rullar och rullar och slår in bollar som de ganska enkelt manövrerar bort. Jodå vi skapar väl några farligheter som kanske borde resulterat med bättre skärpa. Avesta satsar på kontringar och hittar lite oroväckande några gånger en fin yta mellan mittfältet och backlinjen. Oftast är det med långbollar som studsar innan backlinjen kommer på den och Avesta trycker fram ett par spelare som hot. Dock är framförallt Julia så klok så hon kommer in helt rätt och tar bort de bollarna. Efter dryga 20 min. börjar EmmaLi leta efter andra spelytor än på mitten. Nu börjar hon bli mera delaktig då hon söker sig till de fria ytorna på kanterna. Nu börjar det hända saker vi har under sista kvarten våran klart bästa period under matchen. Efter att EmmaLi gjort bort ett par bortaspelare slår hon in ett inlägg in i boxen där vi nu fått lite mera ytor då hon dragit på sig ett par försvarare. Rizzo trycker in ledningsmålet och nu känns det lugnare både på bänken och på planen. För vi har fått mana på varandra därute och har känts oss lite frustrerade. Detta va som en sten som föll från hjärtat. Vi fortsätter att ha nästan all bollinnehav och skapar några hörnor mot slutet av halvleken. EmmaLi slår de som vanligt med en härlig precision. Måste få säga att 3-1 minuten innan vilan är ett riktigt klassmål . Självklart skrivet Kajsa Sund. En stenhård hörna in och Kajsa möter den mitt i slottet med en distinkt helvolley. Guud så vackert. I nästa anfall är vi millimetrar från att Rizzo skall trycka in 4an. 3-1 till vilan känns dock väldigt bekvämt. 

Hacke o Krille har ett i mitt tycke ett väldigt bra snack med spelarna under pausen och trycker på ett antal detaljer som vi skulle kunna göra lite bättre. Framförallt med en snabbare bollbehandling. Vi gör ett dubbelbyte i paus.

Vi startar andra halvlek med att vara nära nätkänning ett par gånger. Efter dryga 10 min. in i halvleken kommer vi lite i obalans efter 2-3 enkla misstag och vips så håller vi på att bjuda in Avesta in i matchen. Men vi sansar oss och hittar tillbaka till övertaget som vi haft hela matchen. Kajsa punkterar definitivt matchen med att stänka in 4-1 efter dryga 20 min in i andra. Vi har haft ett antal fina löpningar på Sofie som kom in till starten av andra. Hon har hittat en fin yta och fått övertag på sin back. Hon har väl varit lite het i sina inspel tidigare, men denna avväger hon perfekt och vi är så när att trycka in den från slottet men bollen studsar ut till Kajsa som drar på ett stenhårt skott strax utanför straffområdet. Kunde skriva in 4an redan när skottet lämnar Kajsas fot. Hör nämligen brorsan Buster skrika ut sin glädje från läktaren. Bara som Buster kan. Härlig kille det där. Resten av matchen blir lite av en transportsträcka. Vi har dock några fina lägen att utöka utan att bollen vill in. Deras målis gör väl sitt till för att frejda sin kasse oxå. Hacke byter in alla spelare i dag och alla får speltid att tala om. Detta värmer mitt hjärta. Tack Coach !!!.
Vi vinner med 4-1 utan att briljera idag. Mera en dag på jobbet seger och publiken bjöds väl inte på den bästa underhållning. Men är stolt över di blåe som fortsätter detta segertåg. Nu fortsätter vi fokusera stenhårt på veckans träningar och siktar mot nästa utmaning. Bälinge borta !!

Dagens rosbuketter :    EmmaLi som är en avgörande faktor när hon söker sig till spelytor där hon får ha mera boll. Framförallt sista kvarten av första då vi avgör matchen.
Julia som är som en granit i försvaret i  dagens 3 backslinje. kommer tillbaka starkt efter oturligt orsakat straffen i början av matchen.
Kajsa som gör 2 mål . Där bägge kassarna håller hög klass.
Tycker oxå att Tuva gör ett jätte positivt inhopp. Den unga tösen spelar fotboll som om hon spelat div.1 för alltid. Så självklart!!!

Målen : Kajsa 2 , Mickis , Rizzo 

Laget: Amanda, Anica (K), My, Julia, Janne, Catta, Kajsa, EmmaLi, Moa.E, Rizzo , Mickis.
Avb. Sofie (46) , Malin (46) , Tuva (66) , Kokk (78) , Tilde (78).

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1