SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Bälinge IF
0 - 6
Rimbo IF
Bälinge IF0 - 6Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 september, 16:00
Plats:Bälinge IP 2
Tävling:
Matchnummer: 000222116
Samling:14:30
Omg.20 Div.1 N.S Bälinge IF - Rimbo IF
2018-09-23 07:51
I går gick bilen för andra gången denna vecka till Bälinge för match mot just det Bälinge IF. Denna gång dock med Div.1 laget. Efter lite strul med spelare som blivit sjuka och någon som fått fel tröja har lagledarn fått i ordning på laguppställningen. Lite orolig att detta ska påverka oss, men ser ganska snart att stämningen är harmonisk i truppen. Glada skratt och tillrop till varandra. Tror mycket av förklaringen till våran framgångs saga i höst ligger här. HARMONI !! På uppvärmningen är det likadant det skojas och stämningen är avslappnad. När tjejerna själv trycker på koncentrations knappen då blir det fokus och ett enormt tempo med en full fokus på det som skall göras. Även stämningen bland oss ledare känns likadan vi skojar och har roligt sedan trycker vi  och  Hacke på knappen när det behövs. Fantastiskt att få vara med om detta. Får rysningar när jag tänker djupare på det !!!. 

Nu nog med nostalgi . Vi vet med säkerhet att Bälinge är taggade just för denna match, jaa framförallt för deras f.d. Rimbo keeper Sofie är detta årets match !! Enligt henne själv !! De vill säkert oxå bevisa för sig själva att överkörningen från seriesuveränen Bollstanäs skall tvättas bort ..
Bälinge hänger med i första halvlek och stör oss faktiskt en del men vi har varit effektiva under hösten och tar vara på våra chanser när inte spelet fungerar som vi vill. Vi går till vilan med en bekväm 3-0 ledning och efter en urladding där vi visat var skåpet skall stå i början av andra vinner vi till slut med klara 6-0.

Gräset ser inbjudande ut dock har det varit en Div.4 hermatch innan och det blåser friskt denna fina för höstdag, så det kan bli svårbemästrat där ute. Vi tar dock tag i matchen från början och skapar genast ett tryck mot Bälingekassen.  Vi är nära att komma till riktigt fina lägen men har inte riktigt hittat skärpan i avsluten så här tidigt i matchen. Trots vårat klara övertag är det Bälinge som skapar den vassaste chansen i inledningen. Vi går bort oss lite och vips får deras bäste målskytt ett friläge mot Amanda. Amanda gör det dock perfekt kommer ut och skär vinkeln fint och stör denne till ett dåligt avslut som går över kassen. OJ där fick man hjärtat i halsgropen. Vi kommer av oss lite i vårat spel och Bälinge får lite självförtroende och står nu upp helt klart bättre samtidigt som vi inte kommer rätt i vårat positionsspel, ser spelarna gå och disskutera saken med varandra samt att Hacke reser sig upp och ger lite instruktioner till våra spelare. Det är dock fortfarande vi som styr takten i matchen och efter dryga kvarten blir flyfotade Mickis bryskt kapad i straffområdet och domaren pekar resolut på straffpunkten. Jaa den här va verkligen stenklar. Här visar vi återigen en storhet. EmmaLi som ligger för ankar i gräset skall egentligen lägga straffen , men hon hojtar till Kajsa, att hon skall ta den. Mycket moget. Kajsas straff är ju helt självklar. Så säkert sätter hon den. Hög klass på den straffen. Apropå hög klass . Jaa det har EmmaLis frispark bara minuten senare. Hon har fått iordning på foten igen efter en ful smäll. Frisparken är väl från ca 25m. En perfekt träff nej en självklar träff !! Pang en stenhård vrist som Sofie i borta kassen inte har en chans att ta fast hon gör sig lång i luften. Knappa 20 och trots lite knapert i spelet så har vi fått se 2 klassmål på Bälinge IP. Bälinge fortsätter att kämpa så gott de kan och gör livet lite halvsurt för oss. Vi har lite svårt att komma upp i tempo och blir ganska stereotypa i vårat spel. Vi har dock några fina anfall och är fortfarande det laget som dikterar villkoren. 3-0 kommer med dryga 5 kvar till vilan. Efter några fina kombinationer får vi äntligen utdelning i slottet. Mickis blir den som till slut trycker in 3an och nu känner jag mig ganska bekväm på min plats på bänken.  Vi går till vilan med en 3-0 ledning trots att vi känner att vi har mycket mera att ge.

Nu kommer vi till en av dagens höjdpunkter halvtidssnacket och till en av Hackes storhets sidor. Han låter tjejerna prata av sig innan han går in och trycker på de saker som behövs som han säger , att det här skall bli lite roligare att titta på !! Tjejerna själva har en öppen diskussion där man själva oxå inser vad som behöver göras. Myser inombords !!!

Vi har oxå anammat snacket och kör nu över Bälinge totalt första 20 min. av halvleken. Vi rör om i grytan och pressar dem till ideliga misstag och nu fungerar det som vi alla vill att de skall göra. Lite tråkigt dock när EmmaLis kanon macka och Rizzos underbara avslut till 4-0 som skapar enorm glädje blir väldigt konstigt avblåst för offside. Den såg man verkligen inte komma. Ja, ja man är väl blåögd igen. Men hmm.. Trots det får EmmaLi och Rizzo revansch bara några min. senare och Rizzo får trycka in 4-0. Vi fortsätter att spela fyndigt och med en del finesser som drar till sig ovationer från läktaren och Bälinge spelarna har det inte roligt just under denna period. Dagens bästa Rimbo spelare , Mickis får oxå snyggt trycka in 5-0 innan My får måldebutera i Div.1 med sitt 6-0 mål som snyggt seglar över en maktlös borta keeper. Efter detta slår vi av på takten och Bälinge får komma in lite i matchen. Då menar jag lite. Vi har full kontroll och har ett par fina lägen till att öka målskörden men 6-0 står sig när domaren tycker att det är dags för slutsignal. En kassaskåpsseger med väldigt fina första 20 min i andra och några klassmål tar vi med oss från denna match. Bälinge räcker inte till riktigt och det visar oxå tabelläget de får ta nya tag i div.2 nästa säsong. Vi önskar dem lycka till i framtiden !!

Stora rosbuketten i dag till Mickis som är väldigt pigg matchen igenom med sitt fantastiska sätt att vinna lägen där Bälinge spelarna tror att de har kontroll samt att hon vet hur nätet skall rassla
Lilla buketten till Jullan som med en enorm säkerhet styr bort de ytor som motståndarna hittar i våran första tredjedel.
Emma Li och Kajsa fortsätter att vara ett härligt komplement till varandra. Det värmer mitt hjärta och vilka klassmål de gör !!!
Vill oxå framhålla unga Selma som visar att här finns jag för framtiden. Mycket glad över detta !!!

Målen : Mickis 2 Kajsa 1 EmmaLi 1 Rizzo 1 MY (fantastiskt roligt) 1

Laget: Amanda, Anica (K) ,  Janne, Julia, My, Olivia, EmmaLi, Kajsa, Moa.E , Rizzo , Mickis
Avb. Selma (46) Tilde (60) Ebba (70)

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1