SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Bollstanäs SK
1 - 0
Rimbo IF
Bollstanäs SK1 - 0Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 oktober, 14:00
Plats:Bollstanäs IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000222127
Samling:12:30
Omgång 22 Bollstanäs SK - Rimbo IF Div.1 N.S
2018-10-07 10:00
Då var  examensdags för oss i årets serie med bästa tänkbara värdemätare på andra planhalvan nämligen seriesuveränen Bollstanäs. Detta lag som varit helt omutliga i år och tämligen krossat allt motstånd. Vi kände redan förra gången hemma på Arkadien att vi naggade lite på dem. Denna match kommer vi än närmare och trots förlust med 1-0 och slutligen en 5e plats i serien.Sammanfattar jag både denna match och året totalt blir det solklart med mycket beröm godkänt. Njuter av att få vara delaktig på denna resa med detta härliga gäng som verkligen har vinnarskalle som få. Njuter av att se di blåe skaka om ett Bollstanäs som bara skall vinna sitt kval och spela Elitettan nästa säsong. Vi är i dag väldigt nära att gå hem med alla 3 poäng absolut värda 1 pinne. Men idag har Bollstanäs fru Fortuna på sin sida. 

Matchen börjar genast i ett högt tempo. Ser redan här att det kommer bli en härlig batalj. Vi skapar ett riktigt kanonläge redan i 5e min. Mickis sliter sig loss och kommer i ett perfekt läge med Olivia i Bollstanäskassen. Dock får Olle fingertopparna på bollen, tycker dock att bollbanan blir så långsam och är bergsäker på att den går under ribban. Men jublet fastnar i strupen då bollen tar i ribban och studsar ner framför tillströmmande blåa spelare men Bollstanäs hinner slå undan den i sista stund. I stället blir vi straffade på en snabb omställning där de presenterar sin verkliga styrka. En precis långboll och de hittar ett hål mellan backlinjen och en rapp lirare som med ett inspel i boxen når en hemmaspelare som bara trycker in bollen i maskorna och 1-0 till hemmalaget i stället för att jag nästan kritat in ledningsboll för oss. Nu följer en period på ca 20 min. Där vi ska tacka Amanda i kassen för att vi inte får ytterligare påhälsning. Hon räddar oss där vi precis behöver det får att fortsätta vara med i matchen. Vi har svårt att hänga med och de hittar fina ytor framför våran backlinje och även på kanterna. Men sakta men säkert jämnar vi ut spelet och har ytterligare ett ribbskott och ett jätte vackert anfall där Mickis avslut går strax utanför.  Sista kvarten är en jämn batalj i ett otroligt högt tempo. Märks att bägge lagen offrar det yttersta för att avgå med segern.. Tycker att publiken i första halvlek har bjudits på fotbollsgodis och att Bollstanäs vinner den på poäng. 

Halvtids snacket som vanligt väldigt intressant och med bra diskussioner och direktiv från tränarstaben. Hacke tycker oxå att vi skall försöka utnyttja långskott ,han har sett att deras keeper (Olle) gärna spelar långt ut och om läge kommer dra till direkt.

Om första halvleken är hemmalagets så tar vi över matchen mer och mer nu i andra efter att lagen turats om att ha övertag i början av den. Rizzo har kommit in efter vilan och börjar oroa  backarna i hemmalaget som gärna rullar igång nerifrån i deras anfallsbyggnad. Vi får mer och mer ett mentalt övertag på dem och börjar vinna de kamperna som vi inte ens va nära att göra under en del av första halvlek. Det känns att bägaren börja gå över i di Blåes favör. Vi kommer återigen till ett ribbskott , ett fint läge där Olle lämna en öppning i bortre och det absolut bästa läget har Rizzo när hon bara kliver in och snor bollen  i ett spel mellan backlinjen och blir helt fri med Olle i hemmakassen. Tyvärr får hon inte till avslutet efter en magnifik prestation strax innan när hon så snyggt skapat friläget utan avslutet går mitt på Olle i kassen. Vi byter in våra unga framtidslöften och chansar med 3 backs linje sista 20 min. Vi kommer ytterst nära en kvittering, när Tilde vänder på en fem- öring och som hon bara kan få ett enormt tryck på skottet. Men tamej faan denna gång är kryssribban i vägen. Denna hade varit helt otagbar för målisen. Vi har för bövelen 4 ramträffar i matchen. Helt sinnessjukt att vi inte får utdelning på någon av dem. Skall sägas att hemmalaget har ett antal fina chanser att punktera matchen mot slutet när vi flyttar upp och chansar. Domaren för dagen i mitt tycke väldigt osäker blåser av efter 4 min. tillägg och vi sjunker ner och deppar lite. Tror dock samtidigt att spelarna känner en enorm stolthet över våran prestation i examens provet. Bollstanäs ligger  lite före oss i delar i spelet, men vi känner alla att dit kan vi oxå nå. Är såå sjukt stolt över detta lag och de ledare som får ha äran att vara en del av denna upplaga av RIMBO IF DAMFOTBOLL  !!

Tycker vi har planens giganter idag : Anica: vilket jobb rysningar bara jag tänker på det.
Julia: Vilken klippa i försvaret och en av de klokaste fotbolls spelare på hög nivå.
Amanda: Du visar idag vilken stor målvakt du blivit. Hoppas verkligen att du fortsätter och kommer att utvecklas ännu mera . Du va magisk idag. Greppet direkt och så fint placerad i spelet !!!!!
Kajsa och EmmaLi : Jaa ni gör det fantastiskt med eran härliga teknik och känsla för trasan !!!

Laget: Amanda , Anica (K) Julia, Malin , My, Janne, Catta, EmmaLi, Sofie, Mickis, Kajsa
Bänk: Rizzo (46) Moa E (62) Tuva (62) Tilde (76) Olivia (84) Ebba N

Mål : Bara Bollstanäs som hållit oss borta från nätrassel.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1