SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Ullfors IK
2 - 7
Rimbo IF
Ullfors IK2 - 7Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 02 oktober, 19:30
Plats:Länsförsäkringar Arena 1
Tävling:
Matchnummer: 170250003
Upplandscupen Kvartsfinal Ullfors IK - Rimbo IF
2018-10-03 07:32
Tisdag kväll Regn och Rusk Kvartsfinal ända borta i Tierp. Kan tyckas som en halv trist Tisdag kväll. Men inte med detta gäng och med Bempa som chaufför. Känner redan av stämningen i bussen att vi är fokuserade på dagens uppgift. Det är en upplupen stämning och det betyder för oss att vi är laddade på ett bra sätt inför denna uppgift. Tycker redan i uppsnacket att Hacke som vanligt trycker på våran ON knapp på ett sätt som bara Hacke kan !!!. Uppvärmningen är som en njutning att skåda. Bra tryck på boll och en enorm intensitet.  När så matchen drar igång har vi ett bra tryck i spelet nästan matchen igenom en liten dipp i mitten av andra men totalt sätt återigen en imponerande insats av di blåe som står som segrare efter 90 med 7-2 efter ledning till pausen med 4-1.

Det dröjer inte länge in i matchen innan Mickis presenterar sig. Ett genom löp och ledning på tavlan. Vi trycker på vidare mot Ullforsmålet och väntar in 2an. De har dock en spelare som vi varnats för (Boström) har väldigt noga talat om att hon gjort  47 kassar. Klart att det borde vara något extra. Fanny Gustavsson heter hon och har nr.10 på sin tröja. Vi får oxå känna på henne efter ca 10 min. Vi har våran andra hörna och de får ett gyllene tillfälle till kontring efter att vi misslyckas få igenom ett avslut. Hon får tag i bollen och här presenterar sig en stor spelare. (Tråkigt om hon inte skulle ta klivet vidare med denna unika talang). Hon får bollen på egen planhalva, trycker sig förbi först en av våra försvarare och sedan ytterligare en. Vi försöker tom hänga tag på henne. Men denne 17 åring visar enorm styrka, snabbhet och touch på bollen och fri med Amanda i kassen lägger hon kyligt in 1-1. Fanny har presenterat sig för oss. Nu skall sägas att vi efter detta blir så pass kloka att vi plockar bort henne på ett fantastiskt sätt från matchen. Sofie med understöd med sin snabbhet och kloke rutinerade Anica hanterat detta nu med ackurates. Vi skakar av oss detta och även Hacke gör det när han vacklat lite för stunden. Moa stänker strax efter in 2-1 och vi har bra rull på bollen och trycker framåt.Ullfors kommer inte ofta över våran planhalva. Skall oxå nämnas att gröna tröjor och våra blåe blir svårt att särskilja i detta orangea elljus. Har väldigt svårt att skilja tröjfärgerna åt och hör i halvtid från tjejerna att de upplever samma sak. Därav ser man ett par gånger några konstiga situationer. Hacke ropar till sig domaren utav en annan anledning. När vi hör motståndartränaren ropa nästa. Vi tror det är för byte men när polletten ramlar ner kommer vi på att han ropar på straff nästa. Ullfors har nämligen 4 handikappstraffar eftersom de huserar i Div.5. Deras första vinner Amanda då de drar skottet över kassen. Vi har en bra intensitet och radar upp fina lägen och efter ett inspel är jag ju osäker på om det är Kajsa som är sist på bollen eller om det är en grön. Nåväl 3-1 på tavlan. Direkt efter tar Ullfors sin andra straff. Återigen står Amanda som vinnare. Denna gång en cool räddning nere i ena hörnet. Nu känns det helt klart tryggare trots att man innerst inne känner klasskillnaden mellan lagen. Tycker dock att Ullfors försvarar sig på ett helt klart värdigt sätt. Vi trummar och trummar och väntar på mera utdelning. 4-1 är en vändning efter Amandas straffräddning där vi snabbt bygger uppspelet från Amanda ,Malin, Mickis och till ett snabbt avslut av Tuva i målisen ena hörn. Ett vackert spel som rättmätigt premieras med en kasse. Vi trummar vidare med en härlig intensitet och visar klass och ödmjukhet inför uppgiften. Trots ett antal fina lägen har vi svårt att få in bollen och vi går till halvtid med en 4-1 ledning. 

Denna vila avnjuter vi i bussen. Någon i publiken har koll på 2 minuters regeln och påpekar detta för Bempa när han har bussen igång för immans och värmens skull. Nåväl viktigt det där ?? men vi för ett fint snack och Hacke och Krille behöver inte trycka på alltför mycket knappar, tjejerna har själv skött det alldeles utmärkt.

Vi startar andra med att skapa,skapa dock sumpa eller att målisen gör någon idioträddning. Vi spelar skjortan av Ullfors utan att få in bollen, dock en härlig intensitet. Vi får inte in bollen och Ullfors vinner nästa straffduell mot Amanda och 4-2 på tavlan. Vi fortsätter att hitta fina ytor i spelet på planen men i deras straffområde är det ganska så tjockt med gröna som står upp mycket värdigt för sin tröjfärg. Amanda avgör dock matchen när hon med dagens snyggaste straffräddning avgör tillställningen definitivt. Nu har hon visat Hacke var skåpet skall stå. Snyggt Amanda !!! Dock kommer vi lite fel i en 5 min. period efter Amandas kanonräddning. Tror vi på något sätt slappnar av för vi tappar i alla fall den fokusen vi haft matchen igenom och Ullfors får husera några gånger på våran planhalva. Men när vi gör 5-2 punkterar vi matchen och spelar ut vårat register med klackar ,triangelspel, och dagens vilda jubel. Ett inspel in i slottet och Janne dundra in den på helvolley. Detta är värt hela entre pengen för publiken som får njuta av denna briljans i regn o rusk. Vilken träff pang bom och ett fyrverkeri över Tierp är det värt !!! Kajsa chippar över målisen från långt håll och Jannes första har förekommit detta underverk.
Trots en del lägen slutar matchen 7-2 när den för dagen utmärkte domaren (Bäst i år) blåser av matchen. Kul att se domare som kan läsa situationer i spelet så magnifikt. 

Hemfärd Hamburgare (smaskens) återvänder vi nöjda och belåtna till Arkadien strax efter 23. Träning i morgon och sedan Rimbos nationaldag på Torsdag närmast på schemat innan serieavslutning med stort S mot suveräna Bollstanäs på Lördag. Få se om Hacke kan hitta rätta nycklar för att dyrka upp detta lås !!!!

Dagens godbitar i de blåe : Helt klart Jannes briljanta volleyteknik och Amanda som visar vart skåpet skall stå.
Vill oxå ge extra beröm till Sofie och Anica som  stoppar deras målmaskin när vi förstått att detta är något extra.
Samtidigt så är det såå berömvärt av hela laget att fortsätta vara  fokuserade även när vi byter runt i laget och spelare spelar på ovana positioner. En styrka från spelare till Coach Hacke som gör detta med härlig fingertoppskänsla.

Målen : Janne 2 Kajsa 2 Mickis  Moa.E  Tuva

Laget: Amanda Anica (K) Olivia Sofie Malin Catta Selma EmmaLi Kajsa Mickis Moa E
Bänk : Janne Tuva Tove Kokk Ebba.N

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1