SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
vs
Stuvsta IF
Rimbo IFvsStuvsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 14:00
Plats:Mullevallen
Serie:Träningsmatcher
Träningsmatch Lör 23/3 Rimbo IF - Stuvsta IF(Div.2)
2019-03-24 08:05
I går tog vi emot Stuvsta IF (Div.2) på ett soligt men ett väldigt blåsigt Mullevallen. Stuvsta vann överraskande Valbo Cupen i Februari. Där vi slog dem i gruppspelet men vi stryk av dem i kvartsfinalen.
Vi är dock huvudet högre än våra motståndare i dag och vinner helt rättvist med 2-0 . Siffror som kanske kunnat vara något större. 
Första halvlek börjar jämt där lagen känner på varandra och lite slarviga i passningsspelet. Lagen varierar med att ha ett litet övertag, dock utan att man kommer till några riktigt farliga lägen. Efter ca kvarten börjar man från sidan ana ett litet övertag för di blåe. Framförallt Kajsa är framme och hotar med ett par riktigt hyfsade lägen. Den bästa är ett snyggt inspel och Kajsa kommer perfekt i slottet, dock får hon lite bakvikt i tillslaget och bollen smiter strax över ribban. Även fast lagen byter en del boll med varandra känns vi dock vassare när vi väl kommer till i sista tredjedelen. Rizzo och Mickis är alltid ett hot med sin snabbhet och otroliga arbetsförmåga. Vi skapar ett par halv farliga lägen innan vi tar ledningen. 1-0 målet är hyfsat läckert i 35e min. Ett vältajmat inlägg från vänster som Kajsa tajmar så perfekt man kan göra. Ett mycket vackert nickmål. Vi går till vilan med en rättvis 1-0 ledning som kunnat vara något större trots att spelet på planen är jämt så är det vi som skapat de vassa lägena i halvleken. Stuvsta har kommit till ett par hörnor där vi dock resolut har skickat i väg bollen

Vi börjar andra riktigt bra och har bla en boll i stolpen. Kajsa på frispark. Känns som det borde komma ett till Rimbo mål snart. Men istället arbetar sig Stuvsta in sig i halvleken och har ca 10 min. ett spelmässigt övertag dock utan att kunna komma till några riktiga avslut. Vi ligger väldigt bra i försvarsspelet där Anica och Malin är härförare och hjälper de unga spelarna på ett fint sätt. Får rysningar när jag ser Anica agerande ute på arenan. En spelare som alltid ser till att alla höjer sig ett snäpp. Full av beundran !!!
Efter ca 25 min . skallar Anica och en Stuvsta spelare ihop i vårat straffområde. Anica får ett horn i pannan, trots det lappar hon ihop Stuvsta spelaren som fått ett jack i ögonbrynet. Stort !!!
Strax efter denna situation tar vi ledningen med 2-0 snacka om snyggt triangelspel. Kajsa perfekt löpboll till Mickis som i farten rundar sin försvarare och leverar bollen snett bakom till Rizzo som man alltid kan lita på i boxen är perfekt i sin löpning och trycker in 2an. Återigen ett klassmål . Nui är det aldrig någon snack vart segern skall gå. Stuvsta börjar tröttna och vi kommer till en del fina avslut. Det bästa och snyggaste är Kajsas smekning med yttersida till en perfekt löpande Mickis. Som dock trycker bollen åprecis förbi nätmaskorna. Va värt ett bättre öde. Efter 5 min. övertid blåser ref. av matchen och vi kan inkassera en säker triumf. 
Där vi briljerar stundvis. Snygga kassar och ett väldigt bra försvarsspel över hela planen lägger grund till dagens seger. Dock behöver vi bli noggrannare i vårat passningsspel och variation i detta med lite mera tålamod. Men i stort sätt nöjd med dagens insats.
Av de rutinerade spelarna och den spelare som är huvudet högre än alla i dag är Anica . Bara hon visar sig på mattan så lyfter hon di blåe !!!!
Av ungtupparna så måste man imponeras av (Lill) Ebba som läser spelet ypperligt och är såå precis i sitt passningsspel har även ett antal fina brytningar på sin V.back plats.

Laget : Amanda, Anica (K) , Rizzo, Malin , Sofie, Mickis, Kajsa, Jass, Ebba.N, My, Olivia, 
Avb: Ida.D (30) ut (45) in (65) , Emma.L (35) ut (75) , Ebba.L (45)

Målen : Kajsa, Rizzo 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1