SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
vs
Täby FK
Rimbo IFvsTäby FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 mars, 14:00
Plats:Mullevallen Konstgräs
Serie:Träningsmatcher
Träningsmatch Rimbo IF - Täby FK (Div.1) Lör 31/3
2019-03-31 09:11
I går tog vi emot Täby FK som skall spela i våran paralellserie på ett soligt men småblåsigt Mulle. Täby  vinner till sist matchen med 4-2 efter ledning till vilan med 2-1. Segern är väl till slut rättvist då de ägt mest boll och skapat de vassaste situationerna.

Vi har väldigt svårt med de bolltrillande och skickliga Täby spelarna i första delen av matchen. Täby gör 1-0 på en hörna som går in i kassen via Amanda. 2-0 kommer innan halvtimmen spelat då de hittar ett inspel in i mellan våra mittbackar. Innan dess har de varit framme och hotat några gånger. Första halvtimmen klart till motståndarna. Sista kvarten är vi dock helt klart med mycket bättre och lyckas oxå reducera. Rizzo bryter ett spel mellan deras backar och rullar kyligt in reduceringen . Vi går till vilan med ett 1-2 underläge. Inte helt nöjd med vårat agerande. Vi är framförallt ett steg efter Täby spelarna i vårat sätt att reagera på planen. Dock helt klart bättre sista kvarten . 

Andra halvlek blir helt klart mycket jämnare än första. Dock kollapsar vi lite under en 10 min period och där avgörs matchen till Täbys fördel. Vi kvitterar dock efter ca kvarten in i halvleken . Ett snyggt inspel av Sarah till Ullis som gått in centralt i banan. Hon sliter sig loss från sin bevakning och rullar in kvitteringen. Nu känns matchen ganska så låst och det skapas inte några heta chanser. Lagen tar ut varandra och ligger rätt i sina positioner. Men med kvarten kvar får vi ett gyllene läge till att ta ledningen. Tilde får en fin boll och lurar sin försvarare och drar en låg vänster. Dock gör deras keeper en strålande fotparad men returen når Ullis som från nära håll inte får rätt träff utan bollen smiter strax utanför.  Där har vi otur !!!. Strax efter får Täby spela sig igenom alldeles för enkelt och lyckas tråckla in bollen förbi en maktlös Amanda i kassen. Bara några min. senare gör de ett likvärdigt mål där de väldigt enkelt får göra bort oss och ett inspel i boxen och 2-4 i baken. Måste säga att det känns lite snopet då vi haft värsta läget till ledning och strax efter gör Täby 2 snabba väl enkelt. Vi kommer tillbaka sista 5 och är väl hyfsat nära att få till en reducering. Men  när domarens pipa för slutsignal ljuder, som från min synvinkel av matchen får ett helt klart V.G för sin 1a match på denna nivå står Täby som vinnare. Täby kanske till slut vinner rättvist och vi önskar detta välspelande lag lycka till i seriespelet.

De spelare som jag vill hålla fram i dagens fight är Möller som återigen visar att hon är en stor tillgång mot motståndare av denna kaliber. Sarah spelar klokt och har några riktigt fina framspelningar in i boxen.
Till min glädje ser jag oxå unga framtidslöftet Selma få 90 min . som ensam sittande mittfältare. Sånt här gillar jag !!!perfekt för hennes framtida karriär.

Laget : Amanda , Sarah (K) , Rizzo , Mickis, Möller, Kajsa, Ullis, Ebba.N, My, Olivia, Selma
Avb : Tilde (35) , Moa.M (65) , Tove (70) , Rizzo (ut 35) , (in 80)

Målen : Rizzo Ullis

Nu har vi ett par veckor kvar till seriepremiären och det finns säkert lite smådetaljer att slipa på för att vi skall vara färdiga till premiären . Men det viktiga är nu att vi fortsätter att träna intensivt och fokuserat.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1