SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF 2
5 - 1
Frösunda SK
Rimbo IF 25 - 1Frösunda SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 september, 14:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 170204090
Samling:12:30
Omg.18 Div. 4 Dam Rimbo IF 2 - Frösunda SK
2019-09-29 08:23
Nu är hösten här. Det betyder att seriespelen börjar avslutas. I går tog Div.4 laget emot Frösunda SK på IP Arkadien i den avslutande omgången i serien. En svår match då vi ofta har haft problem med Frösundas sätt att lira boll. Men under gårdagen var det egentlligen aldrig något snack vart segern skulle gå. Trots att det emmellanåt hackade i spelet för di blåe va vi helt enkelt klart bättre än motståndarna och vinner till slut med 5-1 efter att ha haft ledningen till vilan med 4-1.
Trots att vi tidigt hamnar i underläge (riktigt lucky shot) som retfullt får en konstig båge över annars utmärkte Emma i kassen och att vi inte bjuder på något skönspel så är det vi som dominerar i stort sätt hela halvleken . Vi bjuder på några riktigt fina upp rullningar och individuella prestationer . Frida kvitterar efter att viljestarkt tryckt in bollen i kalabaliken i motståndarnas straffområde. Ledningen 2-1 är riktigt häftig. Med nye Pite tjejen Julia har vi hittat en dimension i att utnyttja inkast. Inte våran starka sida !!. Ett genialt kast friställer dagens bäste Rimbo spelare Tilde som smart hittat en löpväg igenom motståndarförsvaret.  Fri och kyligt avslut 2-1 till di blåe. 3-1 och 4-1 är riktigt fotbollsgodis. 3-1 inspel snett inåt bakåt från Tuva som slitit till sig bollen. Frida har beundransvärt tajmat löpet och med en halvvolley smekning 3-1 i bortre burgaveln . 4-1 en sjukt snygg passning från Tilde till Amanda som perfekt tajmar löpet och blir fri med hav av planens yta. Hon lurar skjortan av deras keeper. Eller är det hon som lurar skjortan av sig själv. Amanda kan iaf knalla in med bollen i öppen kasse . 

4-1 till vilan med ett spel där vi känner att vi kan mycket bättre. Det är som Tobbe säger i pausen vi har fått njuta av några riktigt fina mål och en del bra prestationer . Men i andra vill vi se mera spel med boll och agerande innan situationen kommer.

Andra halvlek är spelmässigt klart mycket bättre än första akten och vi borde väl kunnat strutat några gånger fler än 5-1 målet som Tilde stänker in efter en målvaktsretur på Tuvas skott i fritt läge. Vi behärskar nu matchen och Frösunda får jobba mera utan boll. Det syns oxå på deras kroppsspråk och viljan att skyffla bollen till inkast. De sticker upp 1 gång och då gör Emma en super benparad. Vi hittar större lugn och behåller bollen längre tid med en bättre rörelse utan boll och då blir vi genast mera spelbara och kan hitta flera alternativ. När domarens pipa för slutsignal ljuder så har vi slagit all lag i årets serie förutom seriesegrarna. Är mäkta imponerad av framförallt hösten som detta lag gjort med kung Tobbes och Jempas ledning. Laget visar en otrolig moral som med 11-12 spelare visar ett enormt hjärta för klubbmärket och trasan som vi lirar med. Måste få nämna några namn som gjort detta möjligt . Kapten Olivia.N som verkligen visat vägen under hösten med en pondus och gåpåar anda som höjer laget. Mona som inte tränar så mycket men som med sin klokhet tillför ett lugn för detta unga lag. Emma i målet som efter att ha haft det struligt under början av hösten kommit tillbaka och aldrig varit bättre. Stort Emma !!!
Moa.E som genomgående varit den offensivt bäste (Synd att hon inte fick njuta av avslutningen då hon åkte på en skada på sista träningen)
Men framförallt vill jag omfamna hela laget och ge dem massor med rosor och hjärtan.

I gårdagens match vill jag dock hålla fram Tilde som den bäste av di blåe med några riktigt geniala passningar och ett par riktigt fina strutar. 

Laget : Emma.R , Olivia.N (K), Emma.L , Jass , Julia.E , Moa.M , Amanda, Tilde , Tuva , Frida , Ida
Avb: Mona
Målen : Frida 2 , Tilde 2 , Amanda 1

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1