SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
10 - 3
Häverödals SK
Rimbo IF10 - 3Häverödals SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 mars, 14:00
Plats:Mullevallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 170210002
Samling:12:30
Upplandscupen omg.1 Rimbo IF - Häverödals SK (Div.5) Sön 11/3-19
2019-03-11 06:17
Så var det dags för årets första tävlingsmatch när Upplandscupen drog igång på Söndagen. Vi går in i cupen som regerande mästare. Första matchen i gruppspelet ställs vi emot Häverödal som nu förtiden är ett topplag i Div.5. Ett lag som jag vet att vi haft många duster emot genom åren. Det som gör Upplandscupen så facinerande är att  man får bonusstraffar, 1 för varje lägre div. Så HSK har 4 bonusstraffar att utnyttja under matchens gång.
Ett kallt men soligt Mullevallen bjuder trots kylan på en strålande konstgräsmatta för dagen. 

Vi skall i dag prova ett nytt spelsystem och det kan medföra lite griller i huvudet på tjejerna. Tanken är att inte bli så positionsstyrda och i denna match slår det väl inte så blir det väl ingen jätte hit. Kan självklart bero på andra saker oxå , men vi har svårt att få igång tempot och har väldigt svårt att hitta rätta flytet i spelet. Trots detta börjar vi med att göra 1-0 redan efter 2 min. Detta efter ett snyggt instick till Rizzo som fri med deras keeper rundar denne och rullar in öppningskassen. Klart att vi har mycket boll och skapar en del men vi är alldeles för stereotypa i spelet. Innan halvleken spelats klart har vi tagit ledningen med 2-0 genom Tuva och som närmast kommer HSK till kvittering till 2-2 efter att de gjort 2 mål på straffar. Innan dess bränner de dock sin första straff i 1-0 underläge. Kajsa sätter både 3-2 på straff och 4-2 innan den f.d Rimbo spelaren Emelie(Empa) fullbordar sitt hattrick till 4-3. Vi går till paus med denna ställning. Vi leder och har skapat en del chanser trots det fattas det en del tempo och fantasi i själva spelet ute på planen.
Hacke gör några byten och går tillbaka till vårat grund spel.

Jaa om första halvlek är en hyfsat tråkig tillställning för fotbollsnjutare så höjer vi oss ett antal snäpp i spelet i andra. Nu rullar vi boll med ett helt annat tempo och får Dalen  tjejerna att springa en hel del för att hänga med. Nu värmer spelet på bänken trots den bittra kylan när solen går i moln. Det dröjer dock ca en kvart innan vi får utdelning. Ett snyggt inspel från vänsterkanten når Tuva som hittat fina ytor i sitt djupledsspel. Ett snyggt mål efter en fin upprullning av motståndarna. Våra första 20 är av hög klass och det är grunden att senare så rullar målen in i strid ström. Dalen tjejerna orkar inte till slut stå emot Rimbo tjejernas framfart. Tuva hinner peta in en kasse till lite liknande hennes förra mål. Julia gör 2 baljor ett med varsin fot. Rättvist skall det vara. Kajsa hinner även hon trycka in ett par till och slutar idag på 4 kassar.
Vi hinner till slut upp till tvåsiffrigt och matchen slutar med en 10-3 viktoria. Tycker att trots de 10 målen i baken så visar deras keeper en stor pondus och gör några strålande räddningar. 
Vi vinner i dag efter en half hyfsad  första halva och en värmande andra halvlek. 
Förutom våra rutinerade spelare så tycker jag att Tuva återigen hittar fina löpningar i djupled och en fin kyla i sina avslut. Kokken jobbar med enorm frenesi där framme och är inte rolig att möta för motståndarna. Jass visar ett fint lugn i sitt spel med ett antal fint tajmade brytningar !!!

Laget: Amanda, Anica(K), Olivia,Jass, My, Selma , Julia, Sarah , Kajsa, Tuva, Rizzo
Bänk: Ebba (46) Tilde (46) Kokken (46)

Målen: Kajsa 4 , Tuva 3, Julia 2 , Rizzo 1


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1