SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Hille IF
1 - 4
Rimbo IF
Hille IF1 - 4Rimbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 15:00
Plats:Träffen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222003
Samling:13:30
Omg.1 Div.1 N.S Hille IF - Rimbo IF
2019-04-14 09:11
Ett glatt och förväntansfullt Rimbo Dam lämnade Arkadien med Bempas buss för färd till Gävle och seriepremiär mot Hille IF nykomling för året. Kände redan i bussen att vi inte verkar lida av de där berömda premiärnerverna. Det sjungs med allmänt  avslappnad feeling och  med lite kycklingsallad som tilltugg. Vi anländer efter lite små strul att hitta den väldigt instängda Träffens IP och lagom till en SERIEPREMIÄR  med en stor sol som mottagare.  Omklädningsrum och Däckverkstad verkar ligga ihop och ett brandlarm som går vid genomgången. Ha ha jaa inget som verkar störa Di Blåe iaf. Vid uppvärmning fortfarande en skön avslappnad känsla. Känner knappt av premiärnerverna. 
Härlig känsla att sitta och invänta matchstart i ett strålande solsken i lä. Riktigt gött !!!!

Hille som gått riktigt bra i träningsmatcherna har säkert ett härligt sjävförtroende till matchen. Dock har jag en fin känsla redan från början trots att spelet är något avvaktande. Efter de första trevande min. börjar vi få ett grepp om matchen . Ullis skördar en del framgångar med några fina inspel från sin kant. Ett av inspelen är Mickis väldigt nära att få utdelning på. Dock smiter bollen strax utanför främre stolpen. Efter ca 10 min. är domarn lite för het när han blåser frispark där han borde lämnat fördel och Mickis hade blivit fri på offensiv planhalva. Kändes lite surt men bara svälja och acceptera. Efter ett fint spel tar vi ledningen i 17e matchminuten. Ullis får en perfekt löpboll och den här gången är inspelet magnigikt och Rizzo stöter in bollen i öppen kasse. Likt 2018 ett typiskt Ullis- Rizzo mål !!!. Efter dryga 20 blir vi lite korta och naiva i vårat spel och Hille får en del att säga till om, dock utan några allvarliga hot i våran första tredjedel. Ingen höjdarmatch där bägge lagen spelar för svårt med ett antal felpass. Vi rycker helt klart upp os sista 10. Där vi återigen hittar tillbaka till spelvändningarna och mera resolut passningsspel. 2-0 i 37e är ett riktigt vackert fotbollsmål. Ett snyggt spel där Rizzo spelar bollen perfekt mellan mittbackarna och Mickis tajmar sin löpning fulländat mellan dessa och rullar bollen förbi en utrusande keeper in i bortre gaveln. Jubel och en underbar känsla !!!. 2-0 till halvtid känns skönt att ha. Vi håller i bollen mot slutet och vill bevaka våran 2 måls ledning. Dock blixtrar vi till i ett anfall strax innan paus som resulterar i en hörna. My slår den mot bortre delen av boxen, där når Möller högst och knoppar in bollen till en 3 måls ledning till vilan . Rättvist med Rimbo ledning. Jaa absolut dock skall vi vara supernöjda med den utdelning vi haft.
Hacke går igenom några smådetaljer som han vill se en ändring på annars ser han ganska så nöjd ut tycker jag. 
Vi börjar andra akten koncentrerat och med några riktigt fina lägen att helt punktera matchen. Med bla ett jättelägen in i boxen. Snyggt inspel från Mickis som når Kajsa som snyggt orkar hålla ner bollen i direktskottet. Dock smiter trasan några små ynka centimeter utanför stolproten. Känns ändå att vi har full kontroll på matchen , där backlinjen har full kontroll på Hilles försök till anfall. Klart att det då skall komma ett motståndarmål precis när man har den bästa känslan. Vi är lite för snälla i straffområdet och deras stjärnspelare nr.15 tar direkt vara på chansen och smäller dit en reducering. Detta sker strax före 20 min.  Nu vacklar vi lite ett par minuter och de känns som de fått lite luft under vingarna. Dock tar vi det hyfsat kyligt och höjer upp oss ett snäpp . Tuva har kommit in då jag tror att Hacke är lite orolig för Rizzos smärtande axel. Rizzo som trots detta är våran hetaste spelare till bytet kommer. Unga frejdiga Tuva visar genast att här vill man va med och slåss om platserna i startelvan. En hörna från MY nära kassen och Tuva är bara där och trycker in helt avgörande 4-1. Sista 20 städar vi av mycket snyggt och nästan alla får komma in och känna på div.1 spel. När domarns pipa ljuder för slutsignal och första premiärsegern på några år är avklarad är känslan god inne i själen . Har dock en känsla av att vi inte gick all in idag utan med ett kontrollerat spel gör vi det vi skall . PREMIÄRSEGER och ett fyrfaldigt med lagfotografering  innan avfärd hemåt. Vi stannar självklart vid mitt favoställe MAX och tror tjejerna inte har något emot det innan segerbussen beger sig mot RIMBO och Arkadien . 
En jämn insats av laget idag där jag tycker Rizzo är den som sticker ut mest i dag. Aktiv och som vanligt het i boxen samt genomskäraren till Mickis  mål håller hög klass.

Laget: Amanda , Anica (K) , Rizzo , Malin , Mickis , Möller, Kajsa , Ullis, My, Julia, Sarah
Avb: Tuva (62) , Ebba (77) , Tove (84) , Selma (84) , Jass

Målen : Rizzo , Mickis, Möller, Tuva


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1