SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
2 - 1
Enköpings SK UK
Rimbo IF2 - 1Enköpings SK UK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 25 augusti, 13:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 000222101
Samling:11:30
Omg.17 Div. N.S Rimbo IF - Enköping SK UK
2019-08-26 12:02
Med kniven på strupen kliver di blåe in inför en superviktig match mot Enköping. Vi behöver verkligen en seger efter 5 raka nederlag. Enköping är ett lag som i normala fall skall kännas som ett överkomligt motstånd. Vi tar oxå höstens första seger men den sitter verkligen långt inne. Vi får verkligen jobba stenhårt för poängen. Efter en utmärkt start hamnar vi snett på det och Enköping leder till vilan med 1-0. Efter att Hacke tagit fram taktiktavlan och tryckt på några detaljer och lite justeringar i laget lyckas vi trots allt vända matchen och njuta av segerns sötma med en 2-1 viktoria och ett fyrfaldigt leve äntligen från de blåes strupar ekar över våran vackra idrottsplats.

Vi börjar som sagt matchen strålande och har inom loppet av matchens första 5 min. skapat 3 riktigt vassa mållägen. Men vi har svårt att sätta dit den. Efter ca 10 börjar bortalaget komma in i matchen. De hittar otroligt fina spelytor på mitten. På något sätt känns det som vi kommer fel över hela planen och ESK börjar hota oss i våran första tredjedel. Målet kommer oxå inte helt oväntat strax efter 20 min. Ett inspel från kanten till en nästan ensam ESK anfallare som är stark och trycker in bollen i maskorna bakom en chanslös Amanda i kassen. Nu känns det motigt !! Vi kommer väl tillbaka en del mot slutet av halvleken men kan inte säga att bortalaget leder omotiverat.

Halvtidssnacket tat vi ute framför kansliet. Som sagt tar Hacke fram taktiktavlan och visar hur vi skall hittas in i matchen igen samt ett platsbyte på Kajsa och Sarah. Han går oxå igenom en reservplan om vi inte skulle få utdelning. (Vi behöver inte använda oss av den)

Ser redan från start ett helt annat engagemang från Hacke , lite där han va förra året. Den dirigent som di blåe behöver,visar sig nu. Även fast vi inte tätar mittplan helt så är vi nu det helt klart bättre laget. Vi vinner mer kamper där Anica som kapten visar vägen. Måste oxå framhålla Sarahs enorma slit i andra halvan. Vet inte vad hon är gjord av men hon jobbar som en furie i presspelet. Kajsa får oxå en del utrymme på kanten och får ha mera boll i lugn och ro. Kvitteringen kommer redan i 50:e min. Ullis får en fin djupledsboll , hon sliter sig in från kanten från sin ytter position och laddar av stora bössan. Deras målis gör en strålande parad men på returen är Mickis påpassligt framme och rakar in returen. Utdelning äntligen !!! Vi har skapat lägen men utdelning har uteblivit. Känns otrolig skönt när den väl kommer. Vi jobbar nu stenhårt för att även kunna ta ledningen. Det blir inte så jättemycket skönspel utan mer en kamp för att kunna få in bollen igen. Med ca 20 kvar får vi en frispark på offensiv planhalva. My lägger den in mot straffområdet . Ser redan när Mickis tajmar den att den här kan gå in. Måste säga att det verkligen är klass på detta mål . Mickis får en perfekt träff med pannan och bollen sitter i bortre gaveln. Går inte att göra så mycket snyggare. KLASSMÅL !!!!!. Nu blir det lite strid mot klockan . Skall dock sägas att att vi har bra kontroll på dem och skapar ett antal lägen till att utöka ledningen. ESK går nu på chans och försöker med långbollar vinna striden i vårat straffområde. De får en chans i 92:a min. När bollen studsat upp på armen på en av våra försvarare strax utanför straffområdet. Ett jätte läge för kvittering. Törs knappt titta på frisparken. Det är en bra slagen frispark men med tur för oss så smiter den strax utanför bortre stolpe. När domaren blåser av för fulltid efter 94 min. Känner man en enorm lättnad och stor glädje när vi har lyckats att komma tillbaka från det prekära läget vi hade hamnat i. Starkt gjort av hela laget och även en stor eloge till Hacke som tar fram sin härliga stämma och dirigent pinnen.

Vill framhålla Mickis som jobbar frenetiskt för utdelning i dag samt 2:an det är en riktig läckerbit. Sarah gör ett enormt arbete i styrspelet i andra halvlek. Amanda i kassen står för några avgörande räddningar när vi är lite illa ute.

Laget : Amanda , Anica (K) , Malin , Mickis , Kajsa , Ullis ,  My , Julia, Millan , Sarah , Kokken
Avb: Moa.E (81) , Tilde (86) , Tove , Jass , Olivia.N

Målen : Mickis 2 << Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1