SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Rimbo IF
1 - 2
Sandvikens IF
Rimbo IF1 - 2Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 september, 16:00
Plats:IP Arkadien 1
Tävling:
Matchnummer: 000222125
Samling:14:30
Omg.21 Div.1 N.S Rimbo IF - Sandvikens IF
2019-09-22 08:39
Jag har haft på känn hela veckan att vi skulle göra en bra prestation mot Sandviken i året sista hemma match på IP Arkadien. Är såå stolt över lagets prestation  som visar att di blåe är ett riktigt bra fotbollslag. Känns så skönt att få bevisa det efter alla motgångar vi haft under hösten. Klart det känns surt att vi inte får minst 1 pinne i matchen och förj..ligt att avgörandet kommer på en hörna i slutminuten då vi har topplaget i riktig  gungning sista delen av fighten. Självklart avgör de på en inövad variant och måste säga att den är riktigt snygg som tagen ur skolboken som jag ibland brukar nämna !!! Sandviken förblir kvar i striden om en plats i Elittettan iom detta sena mål som avgör matchen till deras fördel till en 2-1 viktoria. Till paus har de haft en skör 1-0 ledning som de skall vara glada över . 
Jag vet inte om jag håller med de som säger att vi gör en bättre andra halvlek än den första. På mitt sätt att se på det är det mera struktur på matchen i första akten och mera high chaparal fotboll i andra. Jag gillar det jag ser av Di blåe i bägge halvlekar och är väldigt stolt att vi klarar av bägge delar. Så jag måste nog säga att jag personligen håller den första halvleken som våran bästa på hela säsongen. Men det är jag säkert ensam om att tycka !!!

Ser från avstånd när jag följer lagets uppvärmning att vi är laddade med en skön känsla och med en härlig bestämdhet.
Genom första halvleken bjuds de på härliga dueller där lagen verkligen slåss för herraväldet därute. Det bjuds på några riktigt tuffa närkamper där Sandviken agerar som det topplag som det är. Det jag menar med att jag tycker att första halvan är våran bästa är att när de försöker få herraväldet så står vi upp och trots att vi åker på ett straffmål i baken efter halva halvleken och när våra motståndare tror att detta skall ge dem boost och trycka ner bottenlaget i skorna ,så bevisar vi något helt annat. Med våran pondus, vilja och stenhårda arbete som LAG börjar vi få de röda att darra på manschetten. Sitter och njuter av Kokkens försvarsspel mot deras ny importerade Amerikanska stjärna. Har hela tiden vetat att det finns där när man tittar på träningarna. Visserligen blir hon bort lurad några gånger i slutet av halvleken  men det hon visar med brytningar och tajming i spelet får mig att rysa  . Vi har sett en ny stjärna blomma ut. Vi börjar bryta ner Sandviken mot slutet av halvleken och de börjar se lite panikslagna ut, när de märker att de trots ledningsmålet får slita häcken av sig för att hålla Di blåe stången.

Bra och positivt snack i paus. Finns egentligen inte så mycket att klaga på . Hacke gör ett byte i paus ut med Rizzo in med Tuva och lite omdirigering med flytt av Ullis på topp.

Tycker vi börjar andra halvlek lite oroligt lågt. Får en lite dålig magkänsla. Men en hörna blir vändningen för oss. Snyggt slagen hörna och magnifika Kajsa drar till på volley hands och solklar straff. Jaa inte vanligt för di blåe men denna gång ser domaren situationen och pekar på straffpunkten. Känns nästan overkligt att vi blir tilldömda en STRAFF. Men det är ju faktiskt sant. Får nästan nypa mig i armen . Kajsa kliver fram och trots att målisen är på den, är den så pass bra slagen att hon inte orkar hålla emot och bollen stolpe in . 1-1 Jubel på hela arenan. Vi har kvitterat !!! Nu börjar matchen att skjuta fart på ett annat sätt. Det blir en fotboll där bägge lagen skjuter från höften. Där har vi fått ett övertag och Sandviken börjar kippa efter andan och man ser att  vi börjar bryta ner deras självförtroende. Detta har vi i mitt tycke byggt upp under den första halvan av fighten . Sandviken har 1 spelare som håller dem uppe och det är deras ny import som manar på de sina med en enorm Amerikansk vinnarmentalitet. Vi har dem i brygga och jag känner på bänken att nu nitar vi dit dem . Vi har några otroligt fina kombinationer som är nära att resultera . Några riktigt vassa hörnor där vi med flyt kunnat få nätkänning . Känns som matchen kommer sluta oavgjort trots att det är vi som har övertaget. Då kommer chansen för Sandviken. De får en hörna i 89:e. Säger på bänken . Jaa ska de va med i slutstriden så är detta deras chans. Vi går på en inövad variant där deras stora stjärna för dagen avgör matchen. Måste säga att hörnan är riktigt snyggt slagen och löpningen hon tar är magnifik . Vi glömmer bort henne och med ett perfekt tajmad upphopp så knoppar hon in vinstmålet i maskorna. F...n det känns overkligt med den utvecklingen matchen haft. Vi gör ett allvarligt försök att kvittera. Där vi oxå får ett superläge men bollen smiter strax över ribban . Domaren blåser av matchen i 93:e  min. Vi protesterar vilt borde varit mera tillägg efter skador och alla byten som är gjorda. Men det hjälper så klart inte utan vi får bita i det sura äpplet !! Vi åker på en förlust när vi är värda såå mycket mer. Men efter att få smälta förlusten så måste jag säga att vi fått upprättelse tjejer.  Ni var fantastiska i dag och det jag väntat på kommer fram under denna match. Tack brudar för det ni visar under gårdagens match . Hoppas vi orkar ta med oss detta till avslutningen nästa helg . 
Hela laget skall ha mängder med rosor i dag. MAGISKA !!!
Vill dock framhålla Kajsa som trots att hon har 3-4 spelare som e på hennes hälar ideligen löser hon det som oftast precis som hon skall göra. Som deras tränare messade mig efter matchen . En superspelare !!!!
Kokken : Jaa som jag skrev en ny stjärna är född !!!

laget : Olivia.P , Anica (K) ,Malin ,My, Kokken , Julia.B, Millan , Kajsa, Sarah , Ullis ,Rizzo 
Avb: Tuva (46) , Julia.E (75) , Amanda (87) Olivia.N , Frida

Mål : Kajsa (Straff)


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1