SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Rimbo Idrottsförening bildades 5 mars 1911 och idrottsplatsen Arkadien invigdes 1928 efter en marköverlåtelse av byggmästare Gustaf Molin. Föreningen hade ett flertal idrotter på programmet i början, bl.a. längdskidor, friidrott, handboll och oriefntering. I dag är det fotboll och ishockey som dominerar men bordtennis har de senaste åren kommit tillbaka och är sedan 2013 en egen sektion i föreningen.
 
Rimbo IF är fastighetsägare och äger sina anläggningar, IP Arkadien och sedan januari 2012 även Bålbrohallen. Föreningen sköter även underhållet av Mullevallen konstgräsplan samt grusplanen Skarsjö. Allt underhåll, drift och skötsel bedrivs i föreningens egen regi med egen anställd personal. 
 
Antalet betalande medlemmar i föreningen varierar över åren, men normalt är det mellan 700 och 900 personer som ger sitt stöd. Den största verksamheten bedriver fotbollen som i slutet av 2018 hade nästan 300 aktiva fotbollsspelare. Det har skett en stark tillväxt under de senaste åren och det tycks som att ökningen håller i sig.
 
 
Har du bilder som rör föreningen eller idrottsplatsen som du vill dela med dig av? Vi tar gladeligen emot det, ta kontakt med vårt kansli per mail kansli@rimboif.com eller via telefon 0175-705 55.