SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Trygg idrott

En idrottsförening ska vara en positiv mötesplats där alla som deltar ska kunna utvecklas och må bra, både fysiskt, psykiskt och socialt. Det finns tyvärr många fallgropar och vi har därför samlat en del information som kan vara användbar för både aktiva, ledare och föräldrar.

 

 

För att vi ska få en trygg idrottsmiljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna:

  • Glädje och gemenskap.
  • Demokrati och delaktighet.
  • Allas rätt att vara med.
  • Rent spel.

 

Skapa trygga idrottsmiljöer är ett stödmaterial till aktiva inom idrotten som syftar till att öka kunskapen kring olika typer av kränkande behandling. Målsättningen med materialet är att berätta hur vi kan göra för att förebygga problemen efter bästa förmåga samt förmedla kunskap om vad vi kan göra om kränkande behandling redan har skett. Allt för att kunna erbjuda ett trygg idrottande för alla oavsett om det handlar om barn, ungdomar eller vuxna.

 

 

Läs mer om trygg idrott på Riksidrottsförbundets hemsida