SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Psykisk hälsa

Vårt psykiska mående varierar genom livet. Ibland mår vi mycket bra, ibland mår vi sämre och kan uppleva symptom såsom stress, nedstämdhet och oro. Denna variation i ditt mående är helt normal och om perioderna med sämre mående är övergående och inte påverkar avsevärt hur du fungerar i din vardag, är det inget du behöver oroa dig för. Men ibland kan man behöva hjälp för att ta sig ur ett sämre mående, därför har Riksidrottsförbundet tagit fram hjälp där du kan läsa om några vanligt förekommande psykiska symptom och sjukdomar.

 

Här finns även råd för hur du själv kan hantera symptomen, hur du kan hjälpa någon i din närhet samt information om när du bör söka hjälp och var.

 

Riksidrottsförbundet - psykisk ohälsa

 

Folkhälsomyndigheten - ledare som lyssnar (e-utbildning) 

 

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden.

I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

 

 

Mind är en ideell förening som sprider kunskap om psykisk ohälsa och självmord. De erbjuder även stöd till de som lider av psykisk ohälsa eller till den som är orolig för någon annans psykiska hälsa. 

 

Mind - stöd och hjälp vid psykisk ohälsa

 

Mind - ledarutbildning för idrottsledare