SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Det finns hjälp att få!

Visste du att en av sex unga i Sverige lider av psykisk ohälsa? En av fyra känner sig ensam. Och två av tre har upplevt oro, ängslan och ångest.

Med andra ord så är det inte konstigt att man ibland mår sämre och du är definitivt inte ensam om att göra det.  

 

Om du mår dåligt, blivit illa behandlad eller på annat sätt inte har det bra finns det hjälp att få! Det brukar vara bra att prata med en vuxen du känner och litar på, kanske en lärare, skolkurator eller släkting. Här finns tips på fler ställen dit du kan vända dig för hjälp eller för att få kunskap.

 

Bris - Du kan ringa, maila eller chatta med Bris dygnet runt om vad som helst! Till exempel om oro och ensamhet, stress och press, vänner och kärlek. Om bråk hemma, problem i skolan, våld och övergrepp. Eller tankar på att inte orka leva eller skada sig. Inget är för stort, litet, svårt eller konstigt. Telefonnumret till Bris är 116 111.

 

Jourhavande kompis Här kan chatta med andra unga för att få stöd, drivs av Röda Korsets ungdomsförbund.

 

Maskrosbarn - Här kan du chatta med vuxna om hur det är att leva med en förälder som inte mår bra.

 

Självmordslinjen, Mind - Här kan du få hjälp om du eller någon du känner tänker på självmord. Du kan ringa 90 101, chatta eller mejla.

 

Rädda Barnens app Safe Place. Safe Place kan användas för att må bättre i situationer av stark stress och efter svåra upplevelser, för barn och unga som känner oro, rädsla eller har svårt att sova. I appen finns enkla övningar som kan hjälpa för att komma till ro och må bättre. I appen finns också kunskap om stress och svåra känslor. Safe Place är gratis, anonym och framtagen av Rädda Barnens psykologer. 

 

Hur vet jag om det jag varit med om är ett brott?

Jagvillveta.se Här kan du läsa om vad som är ett brott och hur du kan få hjälp om du varit med om ett brott. Det finns också information om vad som händer när man anmäler och om det blir rättegång.

 

Dags att prata om Här finns information om våld mot barn, sexuella övergrepp mot barn och om att ha skilda föräldrar som inte kommer överens.