SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Föreningens sektioner

Rimbo IF är en flersektionsförening där det övergripande ansvaret för föreningen och dess ekonomi ligger på huvudstyrelsen. De har det direkta ansvaret för föreningens anläggningar, personal, samt att sköta uthyrnings- och lägerverksamheten. Kansliet och vaktmästarna är anställda av huvudstyrelsen för att utföra dessa uppgifter, sköta föreningens bokföring samt ge visst administrativt stöd åt sektionerna. Föreningen har endast tre heltidsanställda, två personer som arbetar på kansliet och en vaktmästare. Utöver det finns två vaktmästare som arbetar deltid. Antalet anställda i förhållande till den verksamhet som bedrivs och ska skötas är således lågt, mer om vad vår anställda personal arbetar med och varför vissa saker är på ett visst sätt kan du läsa om under fliken kansliet & personalen. 

 

Den idrottsliga verksamheten är uppdelad i sektioner för fotboll, ishockey och bordtennis. Sektionsstyrelsernas uppgifter är att sköta sina respektive verksamheter, såväl den idrottsliga som den ekonomiska. Varje sektion har rätt att kontraktera ledare, teckna egna sponsoravtal och genomföra annan form av verksamhet som genererar pengar. Sektionerna är dock skyldiga att i vissa fall underrätta huvudstyrelsen innan beslut tas.

 

Styrelserna väljs av årsmötet där alla medlemmar som betalat medlemsavgift har rätt att delta och rösta. Förenings- samt sektionsordföranden väljs på ett år och ledamöterna i respektive styrelse på ett alternativt två år. Samtliga förtroendevalda styrelsemedlemmar är ideella.