SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Huvudförening

Kansliet & vaktmästarna

Som nämnts under fliken "sektionerna" så har föreningen fyra personal på heltid. Det är Anders och Jennifer som arbetar på kansliet och Leffe och Kim som är vaktmästare. Utöver det finns en vaktmästare som arbetar timtid vid behov. Sett till andra föreningar i närområdet är Rimbo IF lyckligt lottade att ha två anställda på kansliet som utför administration för huvudsektionen samt idrottssektionerna på dagtid. Dock i förhållande till den anläggning, verksamhet samt omsättning som föreningen har är antalet personal begränsad och det är svårt för såväl kansliet som vaktmästarna att alltid hinna med alla de uppgifter medlemmar och andra förväntar sig ska utföras.

 

Man kan fråga sig varför föreningen inte bara anställer fler personer för att hinna med mer? Det korta svaret är att det skulle bli dyrare för våra sektioner och deras aktiva att bedriva sin verksamhet. Några konkreta exempel kommer här: 

 

Varför måste vi i ishockeyn spola isen själva istället för att en vaktmästare gör det? 

Om vi skulle ha en vaktmästare på plats kvällstid för att spola i samband med träningar så skulle det utgöra en halvtidstjänst sett till arbetstid ungefär. Den kostnaden sparar föreningen när lagen själva istället spolar isen. 

 

Hur kommer det sig att vi måste ta fram omklädningsrumsnycklar till motståndarna när vi har fotbollsmatch?

Tänk dig en seniormatch, där är motståndarna ofta på plats över 1,5 timme innan avspark till en match som sedan pågår i ca 2 timmar innan spelarna ska duscha för att sedan åka därifrån efter en halvtimme om de är snabba. Det innebär att vi skulle behöva ha en vaktmästare på plats i åtminstone 4,5 timme för en match. Det finns dagar där det är görbart för att vaktmästaren ändå arbetar men det finns många dagar då det inte är det och den kostnaden spar vi då in när vi gör på detta sätt. 

 

 

Den anställda personalens huvuduppgift är att sköta driften av anläggningen, bedriva läger- och uthyrningsverksamheten och sköta föreningens fakturering och bokföring. Utöver det så är det kansliet som är ansvariga för att söka de bidrag som nämns under fliken ekonomi, betala ut domararvoden och hjälpa sektionerna med diverse administrativa uppgifter kopplade till den idrottsliga verksamheten.
Det är däremot inte kansliets uppgift att tillsätta domare, bestämma vilket lag som ska få vilken träningstid eller hantera material till de enskilda lagen, det är sektionernas ansvar.