SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Div.1 N.S Omg.9 Rimbo IF - Sollentuna FK Mån 10/6 -2019
2019-06-11 08:17
En underbar fotbollskväll bjuder IP Arkadien på denna Måndagskväll . Sommar när den är som bäst vindstilla ,strålande solsken och mygg någe nog. Vi tar emot Sollentuna i en super viktig match och med för oss lite ovissa förhållanden då vi inte fått hem de tilltänkta spelarna från Championslaeuge i Beach Soccer. Ser dock redan på uppvärmningen att laget är super fokuserat från Amanda till de spelarna som hon kommer att ha framför sig. Neej det brinner av hunger i ögonen på kvällens Rimbo lag. Detta lag som kommer bli hjältar for ever i mitt hjärta som levererar precis det som krävs av alla på planen. Hyllar våra rutinerade spelare som stöttar de unga på ett mycket fint sätt. Hyllar de yngre framtidsspelarna som med bravur tar för sig som det skulle vara vardagsmat detta !!!! Superlativ till hela laget som inte bara vinner mot Sollentuna med 4-2 efter 2-1 ledning till vilan utan gör det helt klart rättvist .

Efter några trevande minuter börjar matchen ta form och tycker mig urskilja att Sollentuna är ganska så starka centralt i banan och homogent som lag. Känner trots det att vi har vassare spets framåt. Detta kommer även att prägla hela matchen. Sollentuna vinner mycket boll centralt och vi är hetare än dem i offensiv tredjedel.  Det byts en del boll under hela halvleken där framförallt vi har lite bråttom i våra uppspel. Tobbe är uppe och försöker lugna ner spelarna. Trots detta är vi superfarliga när vi får fast bollen på offensiv planhalva. Kan faktiskt inte räkna till en riktigt het målchans till Sollentuna i första halvlek. Några hörnor som Amanda tar bort med stor pondus och några skott utifrån som seglar förbi målramen. Vi har de tre musketörerna där framme som är ett ständigt hot mot motståndar försvaret. De börjar nu bli fulltaliga igen när Ullis är på väg tillbaka från sin skada . Våran första riktigt heta chans blir när Ullis får lite utrymme på kanten. Ett ryck förbi sina bevakare och ett inspel där Mickis från nära håll styr bollen i ribban , mycket nära nätrassel och Sollentuna får en funderare. Strax efteråt är superhete Mickis framme igen. Strax utanför bortre stolpen. Ytterligare en funderare för Sollentuna försvaret. Vid sitt tredje försök flyger Mickis förbi försvaret och denna gång inget misstag. Mååål i bortre 1-0 till de blåe. Jubel på hela arenan !!. Kokken som börjat matchen förtroendegivande åker på en oturlig fotskada när ca 25 min . spelats och tvingas tyvärr avbryta kampen. Tove kommer in på v.backen. Sollentuna har en del bollinnehav i halvleken ,men det känns ändå att vi har bra koll på dem med framförallt en för dagen super säker Malin i mittförsvaret som tajmar sitt försvarsspel ypperligt matchen igenom . Ser ut som vi skall gå till vilan med en 1-0 ledning när Ullis i 45:e får lite utrymme efter ett misstag i Sollentuna försvaret. Hon kommer i sin favorit position. Väntar mig ett avslut i bortre men med precision kurvar hon in den till 2-0 i främre. Snyggt Ullis !!!. 2-0 till vilan extra bonus och boost !!. En jämn halvlek där vi visat att vi är vassa framåt när vi får lite utrymme. Känns på något sätt väldigt tryggt.

Det tränarna trycker på i pausen är att vi skall försöka vårda boll lite mera och lugna ner och försöka spela en passning till så vi får mera tid för våra heta forwards att hinna positionera sig. 

Vi börjar andra med ett viss övertag och skapar ganska så snart ett par hörnor där Rizzo får en superträff med huvudet på den ena och där har Sollentuna lite flyt som har målisen välplacerad. Känslan är att vi har bra koll på bortalaget och att vi börjar hitta luckor mellan deras försvar och mittfält. Men denna känsla har man varit med om förr och vi blir mycket oturligt straffade efter ca 10 min. Vi slarvar lite i våran uppspelsfas och bollen hamnar i vårat straffområde . Där i mitt tycke deras spelare drar med sig bollen med armen och drar på det sättet bollen med sig och blir fri med Amanda i kassen. Helt plötsligt en oviss historia efter ett tillfällighets mål som kanske borde dömts bort. Domaren och Ad har en annan syn på situationen. Bara svälja och gå vidare. Nu visar vi dock upp en storhet och i stället för att gräva ner oss tar vi över matchen och skapar mycket oreda på motståndarnas planhalva. Rizzo som man bara måste beundra är ett ständigt hot mot frustrerade Sollentuna spelare. Hon täcker ytor som inte många klarar av och Mickis hon är som en etter myra som naglar fast och vinner boll där Sollentuna tror att de har koll på situationen. Tilde och Selma som spelar centralt dessa 2 ,01:or gör det mycket starkt matchen igenom . Tilde är även delaktig i Mickis 3-1 mål då hon vinner boll i boxen efter att vi haft ett bra tryck mot Sollentuna kassen. Hon får fram bollen till Mickis som vänder bort sin back på en klassisk 5-öring och bollen smiter retfullt förbi deras keeper och rullar precis över mållinjen. Vilket befriande mååål. Vi tar tillbaka momentum efter en härlig viljeinsats. Vi fortsätter faktiskt att skapa några lägen till och är snubblande nära att utöka ledningen ytterligare. Efter en hörna (Snyggt slagen av My). får Rizzo bollen på sig och in i mål. Det blir vilda protester från Sollentuna spelarna. Domaren pekar dock mycket bestämt  mot mittpunkten och delar ut ett gult till deras keeper som gått lite hett till mot henne. 4-1 och matchen känns nu helt avgjord. Vi vacklar dock några uns när Sollentuna får in en reducering när bara några min. återstår. Amanda gör en kanonräddning men tyvärr är en Sollentuna spelare först på bollen och kan raka in reduceringen. Vi håller dock emot deras slutforcering och när domarens pipa ljuder för fulltid, jublas det på IP Arkadien för 3 helt underbara poäng. 
Hyllar idag hela laget och ledarstaben för en taktiskt mycket väl genomförd match där vi faktiskt är numret större än Sollentuna och vinner matchen fullt rättvist . Jaa , Sollentuna har en del boll men vi är helt klart hetare på offensiv planhalva. 
Planens gigant är Mickis som inte bara med sina 2 mål även skapar flera lägen på egen hand då hon snurrar upp deras försvar.
Rizzo är inte långt efter i offensiven. Vilken arbetskapacitet. Full av beundran !!
Malin är en rese i mittförsvaret idag. Mycket vältajmad i sitt försvasrsspel. Avväger situationerna perfekt .
Amanda i kassen visar redan på uppvärmningen var skåpet skall stå . Super fokuserad och en härlig pondus i sitt agerande.
Måste oxå få nämna  unga Selma och Tilde som har svåra roller på mitten. De Gör det väldigt moget och med bra stöttning från medspelarna.
Nu JOBBAR vi stenhårt och målmedvetet mot fortsatta drabbningar !!!!!

Laget : Amanda, Anica (K) , Rizzo , Malin, Mickis , Ullis , Tilde, My,Selma, Sarah , Kokken
Avb: Tove (25) , Moa.E (74) ,Tuva (82) , Jass (82) 

Mål: Mickis 2, Ullis , Rizzo 


Nyhetsarkiv
Provträningar2019-10-09 15:39
Div 1 Norra Svealand2019-06-11 12:43
2019-03-21 20:27
Valbocupen 9-10/2 20192019-02-11 14:03
Div 1 fastställd2017-12-05 13:47
Rimbo Cup 20182017-11-14 15:39
2017-05-02 23:05
2017-05-02 22:15
2017-05-02 21:50
2017-04-21 17:59
2017-04-12 00:38
2017-04-12 00:30
2017-04-12 00:21
2017-04-12 00:12
2017-04-11 23:55
Damvikingen 20162016-12-04 23:28
Upplandscupen2016-10-14 23:12
Ida avgjorde i 93:e2016-04-16 20:46