SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och de rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss. Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Div.1 N.S Omg.9 Kvarnsvedens IK - Rimbo IF
2022-06-07 08:01

Ett vackert väder väntar oss när vi anländer med Bempas buss till Borlänge och match mot Kvarnsveden på bortplan.

När jag ser på matchen efter slutsignalen efter att åkt på ett baklängesmål på övertid och en smärtsam förlust med 1-2 . Då står jag och tänker på den resa jag gjort med Rimbo IF damfotboll i 27 år. En resa som kanske slutar här på Stora Enso planen ,en otroligt vacker Arena . Tycker vi visar även idag det vi visade i Onsdags mot Vaksala att vi inte alls är så pjåkiga som tabelläget visar . 

Vi är mycket väl med första delen av första halvlek där lagen inte skapar så mycket utan det är mer ett ställningskrig. Sista delen av halvleken ökar Hemmalaget trycket och nickar även in 1-0 i 40:e på en hörna ,där vi missar markering . 

1-0 till hemmalaget till vilan och vi tar vilan i skuggan ute !!. Eric manar på styrkorna på ett sätt som imponerar otroligt på mig. En stor ledare som gör jobbet profesionellt !!!

En Andra halvlek som böljar lite fram och tillbaka . Kvarnsveden har ett litet övertag spelmässigt och skapar några lägen oxå men absolut inte något jätteövertag. Tycker vi spelar fyndigt och är nära att komma till riktigt bra lägen . Tuvas hårda jobb ger utdelning ,då hon vinner en duell med sin järnvilja och efter lite trassel hamnar trasan hos Ullis som med kyla kan placera in kvitteringen . På något sätt känns det rättvist . Matchen väger nu och kan sluta hur som haver . På tilläggstid får Kvarnsveden dock till ett avslut som inte går av för hackor . Känner direkt när skottet kommer att den där går nog f..n in . Jaa rätt upp i krysset och otagbart för Amanda i kassen . Vi försöker mobilisera men domarens pipa för slutsignal ljuder efter 93. I våra ögon borde det nog varit ett par min. till men icke sa nicke !!!

En heroisk insats av våra krigare som lika väl kunnat sluta med Rimboseger !!!

Amanda i kassen förtjänar en bukett rosor idag , är imponerad av hur hon läser av djupledsspelet !! Ullis o Tuva är ett hot framåt hela tiden . Ebba. L imponerar även hon när hon får gå in som mittback efter Norrmans tidiga skada !!! 

 

Laget : Amanda.A , Berra (K) , Anica , Norrman , Ebba.L , Tuva.B , Emma.A , Agnes.A , Kokken , Ullis , Tuva.K 

Avb: Emma.L (22) , Sara.D (65) , Ida (75) , Agnes.L 

 

Mål : Ullis 

Svenska Cupen Omg.1 Rimbo IF - Vaksala SK Ons 1/6-22
2022-06-02 13:44

I går tog vi i hemmaborgen emot seriekollegan Vaksala SK i den inledande omgången av Svenska Cupen . Vi tar revanch på dem efter den snöpliga förlusten i premiären av Div.1 . Vi vinner matchen mycket välförtjänt med 3-1 efter ledning till vilan med 1-0 . Vi inleder starkt med mål i 1a min. genom Tuva som fortfarande är stekhet . Är djupt imponerad av hennes framfart på den Gröna ytan. Vi har även under matchen 3 ribbträffar och ett antal fina möjligheter till att skörda ytterligare måljingel. Så vinsten måste sägas är fullt rättvis . 2-1 gör Ullis efter en liten målvaktsmiss och Rizzo glider in 3-1 efter ett vackert anfall . Så j...la skööööönt det va att äntligen få jubla och hurra för en seger i hemmaborgen . Tränare Erics 1a i den blåatröjan!!! 

Vi har i kväll planens gigant Kapten Berra som dominerar och härför styrkorna som en chef skall göra. Djupt imponerande  . Ullis fortsätter att trumma på och ibland får nog motståndarna yrsel när de skall hålla både Ullis och Tuva i  schack (Om man nu säger så ) !! . Vilka lirare vi har där framme .  

En helt fantastiskt skön seger för oss alla runt di Blåe !!!!

 

Laget : Amanda.A , Berra (K) , My, Norrman, Ebba.L , Kokken , Emma.A , Emma.L , Agnes.A , Tuva, Ullis 

Avb: Tuva. B (46) , Anica (60) , Rizzo (70) , Ida.S , Agnes.L 

 

Mål : Tuva.K , Ullis ,Rizzo 

Div.1 Omg.6 Rimbo IF - Gideonsbergs IF Lör 14/5
2022-05-16 09:59

2 matcher för vissa av oss idag . Känner mig själv väldigt stressad av att hinna med allt som skall göras och förberedas . Hinner inte med att få någon känsla inför fight . Det där man vill känna, gemenskapen av att andas in spelarnas och ledarnas energi och förväntan inför match . Det påverkar såklart inte matchens utgång utan bara den egna feelingen !! 

Nu räcker vi inte till i dag mot Gidseonsberg som till slut vinner rättvist med 0-3 efter ledning till vilan med 0-1 . Siffrorna kan kännas något för stora och om vi börjar ta vara på de chanser vi skapar så kan matchen absolut ha en annan utgång . Vi skapar åtminstone 4 jättefina chanser ,men har inte riktigt den rätta kylan i avgörande lägen . Tycker att vi har perioder i matchen som är riktigt bra och det skall vi börja utnyttja bättre framöver . Då kommer även resultaten kunna gå våran väg . 

Vi börjar dock trevande och ger bortalaget ett direkt övertag som de utnyttjar tidigt efter tveksamt spel i eget straffområde . Vi har dock efter deras ledningsmål en väldigt fin period då vi naglar fast Gideonsberg på deras planhalva . Faktiskt en längre period då vi har momentum . Utdelning uteblir och Gideonsberg tar helt klart över sista kvarten , då vi har offantligt svårt att vinna boll på mittplanen. De har en spelar på kanten som ständigt är hot i deras omställningsspel , henne har vi fullt sjå att hålla koll på . Vi reder ut deras sista anstormning och går till vilan med underläge 0-1 .

Vi börja andra halvlek väldig frejdigt och skapar några riktigt vassa lägen som vi hade behövt få utdelning på . Tyvärr får de lite väl enkelt göra 0-2 och efter det har vi lite svårt med bortalaget som helt klart dominerar stundvis . 3-0 i arslet kommer när vi slår bort en passning i gapet på motståndarna och de får kontra i ett 2 mot 1 läge . Efter den punkteringen slappnar vi av och spelar ut en del av vårt kunnande och har ett bra tryck för att åtminstone göra mål . Matchen slutar med 0-3 i baken och med hängande huvuden och ett lesset hemma lag som lämnar hemmaborgen denna gång . Vi behöver någonstans komma till det vi pratar om att hemma på Arkadien. Hur vi ska göra det tufft för motståndarna . Vi får klura lite på hur vi skall kunna komma dit. För jag vet att vi kan , men behöver hitta den rätta sinnesstämningen för det bara !!!!

I dag imponeras jag av Tuva.K som under veckan varit strålande på träningarna, även får ut det på match . Tycker hon är glödhet, när hon bara hittar den rätta kylan i det glödheta , då kommer även utdelningen att komma . Vänta NI !!!!!

 

Laget : Amanda.A, Berra (K) , Ebba.N , Anica, Tuva.B , My , Emma.A , Emma.L , Ebba.L , Ullis , Tuva.K 

Avb: Kokken (65) , Rizzo (65) , Emma . A (65) , Alicia (73) , Caitlin 

 

Mål: Det va snålt idag  

 

 

 

Div.3 Omg.4 Häverödals SK - Rimbo IF 2 Lör 14/5
2022-05-16 09:19

Efter några avbräck blir vi till slut 13 tappra Blåa krigare som åker till Lundåsvallen för Tv-sänt Roslagsderby mot HSK . Matchen slutar med en svidande 1-5 förlust efter underläge till vilan med 0-2 . Häverödal får tidig utdelning på en omställning över våran högt stående backlinje. 2-0 är ett riktigt vackert anfall från hemmalaget med ett kliniskt avslut till följd . Caitlin får strax efter utgå med skadad axel och vi får ändå mera bekymmer med antalet spelare när vi ställer Tove i kassen . Halvleken är ändå spelmässigt jämn då vi är ganska så starka sista halvan .

Tidig utdelning i början av andra halvlek genom våran notoriska målskytt Tilde !! och vi är helt klart inne i matchen . Men ett tveksamt domslut kan ha avgjort matchen då han med pipan släpper en väldigt tveksam situation och de i eftereföljande situation kan stänka in 3-1 väldigt snyggt mål dock . Vi orkar inte resa oss efter den kanonen , utan HSK spär på med ett par mål till . 

Vi kämpar och sliter för varandra matchen igenom men det är helt enkelt inte våran dag på den Gröna ytan . Hemmalaget vinner välförtjänt efter en riktigt fin prestation !!!

Det som fastnar på miytt öga i dagens match det är Alicias slit och Idas stabila insats samt Ingelas resoluta 90 min.

Laget : Caitlin , Millan (K) , Ingela, Jullan , Tove, Wilma , Sarah. L , Sara.D , Ida , Tilde , Alicia 

Avb: Cassie , Elina  

 

Mål : Tilde

Div.3 Omg.3 Rimbo IF 2 - Håbo FF Sön 8/5-22
2022-05-09 08:14

I gårdagens hemmamatch på en fortfarande inte riktigt perfekt matta tog vi emot Håbo FF . Vi lyckas med en riktigt härlig slutforcering sista 10 min . vända ett underläge med 1-2 till seger med 4-2 . 

En jämn första halvek där vi tar en tidig ledning genom Tilde och känslan efter en lite trög start är god. Men vi hinner knappt sätta vrålet efter ledningsmålet i våra strupar innan Håbo kvitterar på ett vackert instick . Håbo tar även ledningen på ett lite turligt sätt då Caitlin oturligt rensar på en motståndare och denne kan rulla in bollen . Känns snöpligt efter vårat ledningsmål  . Halvleken är jämn och det skapas åt bägge håll . Vi har ett par riktigt fina lägen men bollen studsar inte riktigt vår väg på den svårbemästrade mattan . 

Vi tar över mer och mer i andra halvek och det känns som vi skall kunna hitta in en kvittering , men ju längre tiden går känns det som att det spelar ingen roll för bollen studsar inte våran väg idag . Men efter dryga 80 min. kommer kvitteringen genom Rizzo . Dröjer inte länge innan Linn trycker in ledningsbollen , ketchupeffekten fullbordas när Rizzo bjuder Tilde på öppen kasse och spiken i kistan slås in . 

Sammanfattningsvis så har vi svårt med tajming i behandling av boll i dag , känns som vi kommer fel redan från start , men trägen vinner till sist efter ett bra snack av Krille i paus där vi trycker på mera reaktion innan situation . Vi maler ner motståndet till slut med våran rutin samt ungdomliga frejdighet . Efter matchen får man va med på bild med 2 ikoner som jag hade redan på 90-talet med en semifinal i Varberg mot MFF 1997 (F.17) som höjdpunkt . Ingela och Emma återförenades på den gröna ytan !! Gåshud !!!

Fantastiskt att sitta på bänken och se denna mix av spelare fungera så väl . Krille gör ett fantastiskt jobb med att styra båten i rätt riktning . 

Dagens höjdpunkt : Linn som på ett såå självsäkert sätt trycker in det avgörande 3-2 målet . Trots sin ungdom med den självsäkerheten . 

 

Laget : Caitlin , Millan (K) , Ingela , Tove, Emma.E , Sara.D , Catta , Kokk, Meja , Rizzo , Tilde 

Avb: Linn , Frida , Louise , Elina 

Mål : Tilde 2 , Linn , Rizzo 

Spelade matcher
Lör 24/9 14:00
2 - 3  
Sön 11/9 16:00
2 - 1  
Sön 4/9 15:00
6 - 1  
Lör 27/8 12:30
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 03/05 15:23 
Fotbollssektionen, 23/09 13:51 
Fotbollssektionen, 05/04 05:53 
Nyheter från föreningen
Hem, 21/03 08:52 
Hem, 22/02 13:42