SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Välkommen till Rimbo Dam!
Vi jobbar hårt för att utveckla våra spelare med en kompetent tränarstab och de rätta förutsättningarna!
Vill du utvecklas som fotbollsspelare är du välkommen att kontakta oss. Du hittar alla kontaktuppgifter här bredvid!
Intressanta Tränarförvärv 10/12-21
2021-12-10 08:45

Vi har i dagarna gjort klart med 2 nya tränare till säsongen 2022 . Tycker att vi verkligen ger tjejerna chansen att visa upp sig från grunden då dessa 2 är helt nya ansikten för truppen . Det här ska bli väldigt intressant och se om vi lyckas förvalta deras nya ideer och influenser på rätt sätt .

2 unga hungriga tigrar som släpps in i Rimbo Damburen !!!

 

Huvudtränare : Eric Undhammar , en 25-årig skåning som snart är färdig jurist med rötter från mitt favoritlag Malmö FF (Blir bara bättre det här) . Ska  bli kul att se han utan mössa för första gången . Han har erfarenhet av damfotboll tidigare då han jobbat i IFK Lidingö . 

Vi i Rimbo dam ser verkligen framemot säsongen med dig i rodret !!!!

 

Ass Tränare : Nermin Sejdinovic 30 år , Bor i Enköping ,jobbar i Bålsta som fritidsledare . Det här blir första gången som Nermin testar på Damfotboll . Trots hans ringa ålder har han hunnit med en del i sin tränarbana . Efter för tidig avslutad fotbollskarriär har han hunnit med klubbar som Gideonsberg , Fanna och nu senast kommer han ifrån AFC Eskilstunas akademi P.16 . Hans favoritlag är Arsenal (Va fasiken det är ju för bra) . Det andra favolaget nämner jag inte här . Nermin är enligt honom även en skicklig pianist . 

Känns som dessa 2 hittat varandra på ett härligt sätt . 

 

Det här kommer bli så j....la bra Girls  ......

Tack till Tobbe och Pata 1/12-2021
2021-12-01 16:19

I går 30/11 gick Tobbe och Patas kontrakt ut med Rimbo IF Damfotboll , Efter 2 år går vi skilda vägar . Vill hylla dessa 2 för ett fantastiskt jobb för Rimbo IF Damfotboll , de är en stor del av att vi är där vi är där i dag !!! . 

När Niclas H valde av familjeskäl i början av 2020 att lämna skutan , så fanns visserligen Tobbe där ensam och Sarah tog kontakt med Pata om att hoppa in som tränare tillsammans med Tobbe. Dessa 2 känner ju varandra utan och innan . 

Nu följde ett 2020 som gick i Coronas tecken . Dessa 2 slet som tusan för att hjälpa till att lösa så vi kunde bedriva den verksamheten som vi stod framför . De trollade både med trasan och att vi skulle få perngarna att räcka till . De gjorde allt för vårat kära Blåa lag . Det var en del hårda duster med styrelse och huvudstyrelse men de gjorde uppoffringar för att tjejerna skulle kunna få de bästa förutsättningar . Trots många skador så lyckas vi både klara oss kvar i Div.3 och Div.1 . En bragd som vi aldrig skall glömma .

2021 började väldigt bra med ett otroligt planerande såg det i grunden väldigt ljust ut . Nu blev det av många orskaker inte som man tänkt sig . Vi fick visserligen in Taden som en tredje länk till Tobbe och Pata och det kändes verkligen riktigt bra . Men efter en riktigt lång corona försäsong med riktigt bra förberedelser och en mycket bra träningsnärvaro kommer vi in lite snett på det och får kämpa i motvind med Div.1 laget . Trots detta reder vi ut det och står fortfarande med bägge benen 2022 . Div.3 laget står som seriesegrare när vi summerar säsongen . Ni har gjort ett enormt jobb för Di Blåe och ni finns alltid i våra hjärtan . 

Vill sända er ett enormt stort tack för dessa 2 säsonger som vi camperat ihop . 

 

Kram från oss alla !!!

Rimbo IF - Avesta AIK Div.1 N.S 7/11-2021
2021-11-08 07:35

Då var det så dax återigen med kniven mot strupen står vi inför avgörandet vart våran resa bär 2022 .  Avesta hemma och självklart förväntar sig alla seger mot jumbolaget Avesta AIK. Vi har återigen likt förra året avgörandet i våra händer, seger med några måls marginal och vi kan göra bokslut för 2021 med ett säkrat kontrakt . Men som alla vet en sådan här match har lite andra förutsättningar med nerver och anspänning som skall bemästras . Som jag även mardrömt om de senaste nätterna hamna i underläge och klara av den pärsen . 

Vi har även lagt dagens match i Norrtälje så våran trygghet från Arkadien försvinner . Vi har dock försökt att skapa en  gemytlig känsla med ett bra matcharrangemang . Ett stort tack till My som lagt mycket grund i detta . 

Vädrets makter tilltalar inte heller när jag börjar min tidiga resa till Norrtälje med mellanlandning i Rimbo för att få med all kioskmaterial . Iskallt och regn är prognosen för dagen . Spelmässigt har det säkert ingen större påverkan , tänker på den publik som man hade förväntat sig om vädret hade varit likt Lördagens .  Väl på plats får jag stor hjälp av vaktmästare (Anders) som visar mig runt och ser till att jag har koll på allting från(Omklädningsrum , kiosk , sekretariat och matchur ) Ett stort tack denna fantastiska hjälpsamhet !! . Tjejerna börjar anlända. Med ett leende på läpparna ser jag deras glada och avslappnande miner . Tar ettt litet snack med domarna när de anländer och visar in dem i sitt kyffe. Boström har gjort mig sällskap i kiosken , vi småsnackar lite och försöker nog skaka av oss nerverna som börjar kännas i magtrakten . Motståndarlaget anländer ovanligt sent med ca timmen till avspark . Boström guidar in bussen så de hamnar på rätt ställe . Nu är alla på plats bara vänta in avspark nu . My kommer in och rapporterar att känslan i omklädningsrummet är på topp !! Härligt att höra. Tjejerna äntrar arenan för uppvärmning , vissa ordentligt påpälsade för att stå emot den isande kylan och det piskande regnet . Står och följer den från kioskplats . Taden går fram och tar ett litet peptalk med Agnes . Värmer mitt hjärta . En fokuserad och avslappnad feeling hos tjejerna gör att min puls går ner något . 

Lämnar nu över kiosk ansvaret och går in till tjejerna innan matchstart för att få känna av matchluften !!  Peptalk från Pata och sedan in på arenan,för avgörandets stund är här nu . 

Domaren blåser igång matchen och må gudarna vara med oss !! Vi börjar lite trevande, men det oroar mig inte ett dugg. Bra att få känna på motstådarnas kvaliter och hitta sin rätta känsla för dagen .  Det tar ett tag innan matchen sätter sig . Vi börjar krama åt skruvstädet på Avesta ganska så omgående ändå . Redan i match . min . 7 smäller det bakom Avesta keepern . Ett grannt anfall avslutas med inspel från Ullis i den perfekta ytan i slottet . Smack !! Kajsa dundrar in sitt första mål för året . Ett riktigt klassmål som vi har nött mycket på . En bättre start kan vi knappas få. Vi håller ett jätte övertag men har svårt att hitta in den avgörande bollen. Inspelen hamnar tyvärr som oftast i målvaktens famn . Tycker ändå att vi gör en gedigen halvlek , där vi försöker spela med ett gott tålamod . Det måste alla förstå att det är tamejf...n inte lätt i en sådan här match, med kniven på strupen . När vi sedan får rapporter om att Vaksala öser in baljor och börja hota bakifrån samt att Selånger tagit ledningen , så börjar det krypa i skinnet . I en normal match hade vi avgjort det här långt innan paus. Men trots super målchanser så vill inte bolluslingen hitta in i motståndar nätet . En liten obekväm känsla har vi när vi går till pausvilan och för att hitta den rätta nivån på snacket i paus. Är återigen imponerad av tjejernas sätt att vara delaktiga i surret i omklädningsrummet . Viktigt att inte känna någon oro för att inte hitta nätkänning . Lite olika åsikter finns det såklart om saker och ting men känner att vi har rätt energi nivå för att gå ut och säkra ett kontrakt för div.1 spel trots att Selånger ff leder mot Bk 30 och Vaksala verkar köra över IFK V-ås . 

Andra halvlek och vi fortsätter att mala på och skapar några helt otroliga målchanser . Nu börjar man känna en olust känsla . Ledning med ett mål och ett lyckat anfall från Avesta och vi är riktigt illa ute. Det kommer positiva rapporter från de andra arenorna som gör att vi med säkerhet bara behöver vinna matchen för säkrat kontrakt .  65e min och äntligen utdelning och 2-0 på tavlan när Rizzo efter ett snyggt inlägg kommer perfekt med pannan och nätet rasslar bakom den utmärkte borta keepern . Vilt jubel bland di Blåe . Vi på bänken vrålar även vi av glädje . Går bara ett par minuter och återigen oro , då Avesta från ingenstans på en kontring reducerar till 2-1  . Neej fy fasen, klarar man den här pärsen !!! Vi vacklar något och ser lite orostendenser i spelarnas agerande. Amanda Andersson !! Tack för att du kommer ut och gör en superräddning när Avesta på sin 2a målchans runnit igenom och är ytterst nära att kvittera  . Super Amanda !!! . Vi fortsätter att skapa framåt och 3-1 kommer till slut . Efter att bollen farit runt som en flipper kula i motståndarstraffområdet så kan Ullis trycka in förlösande 3-1 och återigen vilt jubel . Nu är kontraktet säkrat . Tuvis gör 4-1 som tveksamt blir bortdömt för offside innan domarns pipa efter 5 min. tillägg ljuder för slutsignal. Nu kan vi vråla ut våran glädje och omfamna varandra i ett pissväder men så underbart för ögonblicket på Norrtälje Sportcentrum . På denna plats sätter vi avtryck för 2022 . Div.1 2022 here vi come . Kajsa ger segerintervju medans vi andra vrålar ut ett fyrfaldigt leve. Rimbo IF Damfotboll är som katten med nio liv . Ett stort tack till alla som jobbat runt laget : Tobbe , Pata , Taden ,Olle , Issa , Bos och Gubben Larsson . 

Ett stort tack till My som tagit ett stort ansvar inför dagens match med god hjälp av Martina . 

Hela laget förtjänar mängder med rosor som hanterar dagens match med beröm godkänt . Dock har Millans järnvilja när det osar lite katt fastnat extra på min näthinna  .

 

Laget som gjorde det : Amanda.A , Berra (K) , Ebba.L , Norrman , Millan , Ebba.N , Huss , Kajsa , Agnes.A , Ullis , Rizzo 

Avb: Catta (67) , Jullan (78 ) , Tuva (86) , Kokken (86) , Emma.L , Tilde , Agnes.L 

 

Mål : Kajsa , Rizzo , Ullis 

 

 

Sandvikens IF - Rimbo IF Div.1 N.S 24/10-2021
2021-10-24 19:45

Nyss hemkommen från en lång dag i fotbollens tecken . Det blev en tuff och intensiv batalj mellan Rödvästarna och Blåvästarna på den nyanläggda konstgräsmattan på Jernvallen . En match som innehöll det mesta fina kombinationer, hårda närkamper med tufft spel som dagens domare i mitt tycke behärskar på ett ypperligt sätt . 2 lag som inte gav vika en tum om herraväldet på den gröna ytan . Tråkigt bara att ett lag skall förlora en sådna här intensiv kamp . Rödvästarna drar till slut det längsta strået med ett riktigt tjusigt seger mål när 5 min återstår till 90 . Efter en mållös första halvlek där vi har en del problem i början men där vi hittar in fint i den avgjörs allt i den andra akten . Först gör Sandviken 1-0 på en tilltrasslad situation efter frispark och vi genast kvitterat efter avspark genom Ullis, så står matchen och väger in i det sista . Till slut trots en slutforcering från di Blåe står Rödvästarna som segrare med 2-1  . Klart det känns surt att förlora ,men insatsen av di Blåe är av högsta rang och tycker verkligen vi förtjänar 1 poäng . Kan inte mera än vara stolt över lagets insats och vi alla vet att vi va j...ligt bra idag !!!!

Ullis blev utsedd till våran bästa i dag. 

 

Laget : Amanda , Berra (K) , Ebba.N , Norrman , Ebba.L ,Emmali , Kajsa, Agnes.A , Ullis, Rizzo , Catta 

Avb: Tuva (63) , Alicia (87) , Ida , Emma.L 

 

Mål : Ullis 

 

Rimbo IF - Selångers SK Div.1 N.S 17/10 -2021
2021-10-17 08:28

I går tog vi emot Selångers Sk i Hemmaborgen IP Arkadien . Våran sista hemma match  på naturgräset för i år. Sista hemma matchen kommer Norrtälje få njuta av di Blåe. Den matchen kommer att spelas på konstgräset på Sportcentrum . Den här matchen är otroligt viktig för den fortsatta kampen om Div.1 platser nästa år. Selånger låg innan matchen i position ,då de va 2 poäng före oss. En 6 poängs match där vi verkligen har kniven på strupen . Ögnar en del på uppvärmningen och får en god känsla inombords. Snabbt spel på den inte alltför bästa av ytan som vi så här sent på hösten kan erbjuda. Överlapp och spel på få tillslag med precision får mig att le inombords . Snacket inne i omklädningsrummet känns även det avslappnat men fokuserat !! 

Vi är redo för uppgiften . DET KÄNNER VI !! 

Tycker vi rakt igenom första halvlek har ett övertag i spelet . Selånger har dock 1 spelare som känns riktigt farlig och henne har vi problem med några gånger . Dock löser vi problemet ju längre halvleken lider . Efter en jämn halvtimme så känns det som vi börjar vinna mer och mer mark sista kvarten . Vi är väldigt nära att komma till men den där sista lilla precisionen i avgörande lägen saknas . Vi löser det väldigt bra på den övriga ytan men när vi skall till i sista tredjedelen så fattas det lite för att komma till avgörande lägen .  Vi får ett mål bortdömt i sista minuten av halvleken. Emmali med en perfekt frispark som Kajsa med en klack i brösthöjd förlänger och Rizzo är där och trycker in bollen från nära håll . Vi hinner jubla innan domarns pipa för offside ljuder . Känns just och då helt galet . Men både Ad och domare är helt överrens . Köper givetvis deras stensäkra förklaring . Men va ju tvungen att fråga  !!!

Oavgjort till paus . Känns väl rättvist då vi haft mera boll och Selåger skapat ett par skapliga lägen . Känns ändå att det är vi som har ett mentalt övertag . 

 

Bra miljö i omklädningsrummet och alla verkar på gott humör och disskusionerna flödar i gruppen 

 

Det övertag spelmässigt som vi jobbat oss till i 1a halvlek betalar sig nu i andra . Ketchup effekten !!!

Efter en något tveksam start , så dominerar vi nu tillställningen fullständigt . Vi har hittat vägar framåt och offensiven blir till slut för stark för Selånger som börjar vackla och till slut så knockar vi dem totalt !! Vi tar även udden av deras försök till offensivt spel !! Ledningsmålet kommer tidigt efter en snabb omställning där Ullis har tagit till sig tränarnas direktiv i pausen och trycker sig förbi sin försvarare i precis rätt läge. Fri från kanten, men keepern är på den , Berra är där innan Ullis hinner på bollen när den är på väg att rulla över mållinjen . Helt klart vilt hemma jubel bland Spelare , ledare och för dagen en rekord stor publik i den strålande höstsolen . Nu är det de Blåe som äntligen får njuta av att ha makten i Hemma borgen . Egentligen är det väl aldrig något snack om saken , men man är ändå lite orolig för 1-0 är en skör ledning . Kajsa är återigen på spelhumör och klackar fram Rizzo som är så nära att ge oss en trygg 2-0 ledning , men deras utmärkta keeper står för en strålande fotparad . Men utdelningen kommer och sista kvarten blir en klang och jubel föreställning från di Blåe med 2-0 på straff Emmali , 3-0 ,Rizzo som efter Berras friläges skott i stolpen rakar in returen . Inhoppande Tuva får smälla dit 4-0 då återigen Kajsa tråcklat fram bollen till Tuva !! Så j.....la skönt att få bevisa för oss själva och våra följare hur bra vi kan vara !!! . Känner en sådan otrolig värme och glädje inombords och få skrika ut ett fyrfaldigt över våran vackra idrottsarena . 

En otrolig styrka att kunna hitta en sådan här nivå när allvaret står och grinar oss i ansiktet . Det bevisar vad jag ser och känner , att gruppen är otroligt homogen !!!

 

I dag hyllar vi laginsatsen med massor av Röda rosor , måste dock få framhålla Ebba Nilssons insats idag efter att ha kommit tillbaka från en korsbands skada ,så har hon med tålamod , hopp och förtvivlan jobbat sig tillbaka och presterar något som jag iaf inte kunnat förutse. Vilken insats , kan inte annat än känna en stolthet och glädje för Ebba !!!!

 

Nu suger vi på det här över helgen och sätter nya mål nästa vecka inför retur mötet mot topplaget Sandviken !!!

 

Laget : Amanda , Berra (K) , Ebba.L , Millan , Norrman , Ebba.N , Emmali , Kajsa, Agnes.A , Ullis , Rizzo 

Avb: Jullan (60) , Tuva (79) , Kokken (79) , Catta (85) , Emma.L (85) , Tilde , Olle 

 

Målen : Berra , Emmali , Rizzo , Tuva 

 

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 7/11 14:00
3 - 1  
Lör 30/10 13:00
4 - 0  
Sön 24/10 14:00
2 - 1  
Lör 16/10 14:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 10/11 00:47 
Fotbollssektionen, 29/10 00:12 
Fotbollssektionen, 16/10 16:56 
Fotbollssektionen, 12/10 23:53 
Fotbollssektionen, 25/09 22:06 
Nyheter från föreningen
Hem, 05/10 08:25 
Hem, 26/03 11:05 
Hem, 26/02 09:59 
Hem, 22/01 08:38