SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Dam A

Söndag 13/6 Div.1 IFK Västerås (H) Div.3 Träningsmatch Tierp (H)
2021-06-14 08:25

En tidig morgonsamling i Hemmaborgen där Div1 trupppen känner på den konstigt klippta hemma mattan . Då det påpekas för mig att den bortre halvan ser ut som Wembley medan den andra liknar mer en ohyfsad gräsmatta . Våran robot har gjort ett ojämt jobb !!  Självklart vill man visa upp det bästa av våran så vackra hemmaarena för våra motståndare och publiken . Känns lite trist !! 

Efter träning matchsamling med lite frukost/mellis börjar uppladdningen inför hemmapremiären i våran borg mot IFK Västerås . Blir väldigt glad av att få återse alla dessa människor som strömmar in och vill följa matchen live. Ser Hussens farsa dagen till ära bära rimbo keepa . Jaa man får gåshud av allt detta !! Underbart med Hemmapremiär !! 

vi bjuder oxå hemmapubliken på det bästa av Rimbo Dam rakt igenom första halvlek . Gåshud där med !! Sällan vi varit så nöjda på bänken . vi spelar med ett enormt lugn och självförtroende. Så mycket rätt saker i uppspel och dominans av mittfältet och Forwards som hugger som kobror . Kobror är rätta order för firma Mickis /Rizzo idag . Vi rullar boll med ett enormt tålamod och spelar med en enorm precision med avvägning och variation . Våra första 30 är nog det bästa Rimbo dam presterat fotbollsmässigt jaa vet när. En fröjd att skåda  . Kobra Nr.1 hinner presentera sig ett par gånger då Mickis stänker in 1an efter 18 min . sedan 2an ett par minuter senare. 1-0 efter ett snyggt inspel från högerkanten där både Rizzo och Mickis är inblandade i boxen . Dock är det Mickis som trycker in bollen . 2-0 är en riktig läckerbit då Mickis med råvilja bara skall trycka sig förbi sin motståndare och utan pardon ett stenhårt skott i främre . Vi har även bud på mer framåt och borde kanske stängt butiken här . Vi kontrollerar sista kvarten och går till vilan med 2-0 i bagaget . En mycket rättvis lednig som kanske borde varit lite större . Ser på publiken när jag går till vilan att de njuter av vad de fått skåda från hemmalaget .

 

Under vilan känner jag på atmosfären i omklädningsrummet . Ett glatt gäng som sitter där inne och även de njuter av detta vi bjudit hemmapubliken på . Tränarna kommer in och de har inte så mycket att anmärka på utan bara noggrannhet och fortsätt vara fokuserade . 

 

Andra halvlek hinner knappt börja innan kallduschen är ett faktum . Vi kommer inte upp i press då de vunnit boll i vårat uppspel och skott som dalar över Amanda och reducerat och match igen . Nu böljar spelet mera och IFK har fått självförtroende. Matchen blir helt plötsligt helt öppen då de försöker pressa oss högre och vi får svårt att hitta spelalternativ . Dock så förlöser oss Kobra Nr.2 Rizzo med att peta in Mickis inspel till 3-1 innan kvarten gått . Vi får dock inte njuta av lugnet så länge innan bortalaget trycker in ytterligare reducering på en hörna direkt in i kassen. Satan i gatan så spännande detta skall behöva bli efter våran propaganda i första halvlek . IFK pressen avtar undan för undan då deras ork börjar tryta och vi får mera tid för våra uppspel . Berra hittar äntligen in med en djupledsboll när kvarten återstår och Kobra.Nr.2(Rizzo) blir helt fri efter en underbar boll med känsla slagen av Kapten Berra . Inget misstag och 4-2 på tavlan . Nu skall man väl få känna på ett lugn på bänken . Vi har oxå ett par riktigt solklara lägen att totalt avgöra matchen men vi får inte dit bolluslingen . I stället gör bortalaget det onödigt spännande då de från ingenstans hittar in i matchen igen . Efter ett snyggt anfall från oss då vi verkligen är nära att trycka in avgörandet får de en frispark på mittplanen. En lång boll som deras specielle målskytt nickskarvar in bakom Amanda. Ett riktigt snyggt mål !!  Nu blir det spännande igen . Känns lite onödigt !! De skapar inget jätteläge för kvittering utan vi håller oss hyfsat lugna , åtminstone på planen och segerjubel efter domarens slutsignal . Ett fyrfaldigt leve rungade över våran vackra idrottsanläggning !! En match med 2 ansikten . Vi gör allt rätt i första akten och motståndarna kommer tillbaka starkt i andra . Tycker dock  vi vinner rättvist . Vi borde avgjort denna tillställning mycket tidigare i stället trasslar vi till det lite och gör det onödigt spännande . Men super nööjd med 3 pinnar och vi tar med oss den underhållning vi bjuder publiken på !! 

Dagens rosor ger vi självklart till firma Mickis/Rizzo samt ytterbacken My som närmast står för en prickfri insats med ett resolut spel . 

Mål : Mickis 2 , Rizzo 2 

Laget : Amanda , Berra (K) , My , Norrman , Emilia , Huss , Catta , Tilde , Mickis , Ullis , Rizzo 

Avb: Tuva (67) , Ida (67) , Ebba.L , Tove , Frida , Martina , Emma.L  

 

Lite vila sedan  mottagning av min gode vän Ola Melin samt hans lag Tierps IF . Samling inför dagens andra drabbning då Div.3 laget tar emot seriekollegan Tierp i träningsmatch. En välspelad match där vi vi vinner med 4-1 (2-0) till vilan .  En väldigt lyckad Söndag med 2 fina skalper . 

En första halvlek där vi spelar otroligt kontrollerat och inte bjuder motståndarna på något utan har kontroll på tillställningen trots att Tierp har mycket boll . Vi är dock lite giftigare än dem när vi ställer om till anfall . Toves 1-0 ett långskott som dalar över deras keeper är en efterföljd av ett vackert anfall då vi ställt om med precisa bollar. 2-0 genom Emma är än mera vackare då vi rullat upp motståndarna med fyndigt passningsspel . Vi går till vilan mycket nöjda med halvleken .

Andra blir mera jämt då Tierp lyckas med presspel trycka ner oss stunder i halvleken . Vi har dock Super Rizzo i kassen som står emot det mesta . Vilken berömvärd kvinna !! Först lite ammning sedan ut att leverera i Div.1 sedan lite ammning och ut att dominera luftrummet i kassen med Div.3 . En hjälte i miniformat . Alicia våran unga talang börjar på ytterkanten när hon kommer in . Som hon gör det . Gåshud !! . Lång löpning där hon trycker ifrån sin försvarare och utan pardon SMACK !! upp i krysset. Snacka om balja . Tierp kommer närmare med en nick på hörna .Skall sägas att Rizzo är otroligt nära att ta även denna . 3-1 och lite spänning !! Tuva som varit mycket pigg genom hela matchen blir fälld i straffområdet och dagens (domare) lyckas peka på straffpunkten . En solklar straff men man vet aldrig !! Här gör Emmali det otroligt snyggt då hon ger bollen till Martina som otroligt snyggt pangar in sitt första mål i den blåa tröjan !!. 4-1 och matchen är avgjord. Ett fyrfaldigt rungar återigen på hemmaborgen . 

Dagens rosor till Ebba.L prickfri insats , Emma. L som jobbar stenhårt, finurlighet i spelet samt en stenhårt jobbande Tuva , ständig plåga för motståndarförsvaret !!

Laget : Rizzo , Ida (K) ,Tove, Selma , Jass , Ebba.L , Emmali , Martina , Emma.L , Frida , Tuva 

Avb: Sara , Alicia , Jennie 

Målen : Tove , Emma.L , Alicia , Martina 

 


Nyhetsarkiv
Provträningar2019-10-09 15:39
Div 1 Norra Svealand2019-06-11 12:43
2019-03-21 20:27
Valbocupen 9-10/2 20192019-02-11 14:03
Div 1 fastställd2017-12-05 13:47
Rimbo Cup 20182017-11-14 15:39
2017-05-02 23:05
2017-05-02 22:15
2017-05-02 21:50
2017-04-21 17:59
2017-04-12 00:38
2017-04-12 00:30
2017-04-12 00:21
2017-04-12 00:12
2017-04-11 23:55
Damvikingen 20162016-12-04 23:28
Upplandscupen2016-10-14 23:12
Ida avgjorde i 93:e2016-04-16 20:46