Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rimbo Idrottsförening
Ishockey
A-lag

Referat: Flemingsbergs IK - Rimbo IF
Förlust mot Flemmingsberg i Seriepremiären
2020-10-10 18:36
Seriepremiären är gjord och förbi och kan sammanfattas med en enda mening: Upp som en sol och ned som en pannkaka. 

Vi åker till Flemingsberg med i stort sett ordinarie lag, har tur med  den ökända Stockholmstrafiken och inleder matchen på ett lysande sätt. Wiberg gör 0-1 på en tippning på skott från Kalle, Kotkajuuri gör 0-2 med assist från Felix S och Avegård skickar in 0-3 i ett helt öppet mål efter en snygg passning från Viktor Pahlén. Vi avslutar med Tigerhielms första mål i Rimbo-tröjan och går till pausvila med grepp om matchen och 0-4. 

Flemingsberg kommer ut lite piggare än i första och får in 1-4 men vi sveper in 1-5 genom Pahlén, ett snyggt mål där han gör två gubbar och kliver i slottet med ett snabbt avslut. Sedan rasar det mesta.
Utvisningarna kommer tätare och Flempan gör 2-5 och 3-5 i PP och för upp energin. Vi tappar positionerna och börjar fokusera på domaren. 

Tredje har knappt börjar innan Flempan har både reducerat och kvitterat och vi kommer inte rätt i spelet. Efter det är det mest utvisningar, åt båda hållen, gnäll på domaren och sjaskigt spel innan vi hamnar i OT. Där fortsätter utvisningarna att ramla in, några välförtjänta, några kanske inte så mycket. I OTs sista minut gör Flempan 6-5 och vi får åka hem med en pinne i premiären. 

Finns en hel del att ta med oss hem inför premiären hemma mot Lidingö.
Övertidsseger mot Lidingö Vikings
2020-10-02 23:36
Kvällens match mot Lidingö slutar med vinst 5-4 OT, men det satt långt inne.

Första perioden är det ett relativt högt tempo och det är inte något lag som har kommandot. Chanserna fördelas mellan lagen men det är Lidingö som hittar nätet först, sju minuter rasslar det till bakom Martin Olsson i kassen och de hittar även tvåan strax därefter. Det är bara att bita ihop och det dröjer inte länge innan 8 Kotkajuuri (17 Pahlén, 7 Liljander) på liten yta och dålig vinkel hittar den lucka som behövs för att överlista Lidingös målvakt
. Vi får ett litet övertag i slutet av perioden och slit leder till powerplay för första formationen gör det som förväntas av dem. Ett fint passningspel resulterar i en mer eller mindre ren 89 Avegård (21 Nilsson, 17 Pahlén) framför kassen som bara behöver sätta till bladet och det är reducerat till 2-2 när vi går till vila.

Andra perioden är inget skönspel, det blandas Hawaii- och raggarhockey. Det blir lite grinigare och utvisningarna duggar tätt. När vi efter en utvisning blir fulltaliga trillar pucken fram till 15 Pettersson som kliver ut från botbänken och hänger dit ledningsmålet.

Vi fortsätter att hamna fel, framförallt i defensiven. Lidingö vänder spelet och kommer med bredd, vi stöter och hamnar flera tillfällen i man mindre i defensiven. Sådant straffar sig och Lidingö kvitterar till 3-3. Eriksson och Beusang ser inte glada ut när vi går in för vila.

Period tre är inte gammal när 22 Johnsson får läge efter framspelning av 10 Helmér och 15 Pettersson. Wille har visat sig tidigare vara duglig med klubban och vi är åter i ledning. Martin räddar strax efteråt en straff och det är chanser åt båda hållen. En helt ren Lidingöspelare tar i för kung och fosterland på några meters håll, men laddningen ger också Martin tid att komma ut i banan, skottet är enkelt rakt i bröstet.
Även om det är nära några gånger så hamnar vi i läget 4-4 vid full tid.

I OT hamnar vi i underläge väldigt snart, 14 Norén får två minuter för hög klubba. Vi gör det bra i boxplay, lugnt och disciplinerat. Som oftast i 3 on 3 är det relativt avvaktande, inget av lagen vill gå bort sig. Med tre sekunder kvar tar vi oss ner i rundeln med någorlunda kontroll på pucken. Efter en bökig situation kommer pucken ut i slottet där 15 Pettersson lyckas få kontroll på pucken och kan avsluta matchen.

Träningsmatcherna är nu spelade för denna försäsong, det blev bara fyra denna gång. Vi ligger inte riktigt på den nivå vi skulle önska, men i dessa tider är det som det är. Vi kör sista veckans träning inför seriepremiären som sker borta på fredag mot Flemingsberg.

Vi tackar för stödet från publiken (50 st) och våra frivilliga som agerade publikvärdar och sekretariat. Vi kommer fortsatt att sälja biljetter till hemmamatcherna inom de regler som gäller för vårt tillstånd så längre restriktionerna ligger kvar. Mer info finns på hemsidan om hur du säkrar din biljett, eller så klickar du enkelt på länken här nedanför:

Träningsmatch för A-laget – nu med publik
2020-09-27 08:26
Äntligen kära hockeyfans – på fredag har vi möjlighet att släppa in 50 åskådare under träningsmatchen mot Lidingö Vikings. Dock med vissa restriktioner
Två förlänger – ett nyförärv
2020-05-02 16:03
Sportgruppen kan idag presentera ytterligare två förlängningar, och ett nyförärv, i hemvändande och Rimbofostrade Simon Stensvik, som återvänder till moderklubben efter en kortare sejour i Hallstavik.
Beskedet: Vi stannar i Rimbo
2020-04-22 19:52
Här är ytterligare två som stannar i Rimbo.
Forwarden Timothy Avegård och backen Karl Pettersson förlänger sina kontrakt.
– Det känns jättekul att båda fortsätter, dom kommer bidra med mycket rutin och hjärta, säger sportgruppens Niklas Eriksson.

Timothy Avegård kom till Rimbo under säsongen 2013-2014 och gjorde förra säsongen 30 poäng (12+18) på 33 matcher.

Karl Pettersson spelade endast 18 matcher förra säsongen, som till stor del förstördes på grund av en trasig axel. Kommande säsong blir hans femte i Rimbotröjan.
Lagbygget fortsätter
2020-04-11 17:09
Sportgruppen med Niklas Eriksson i spetsen verkar inte ha gått på påskledighet. Idag meddelar han att de båda Rimbospelarna David Wiberg, 22 och Johan Kristoffersson, 20, har valt att förlänga med Rimbo. Två poängstarka forwards som Niklas har stora förväntningar på:

– Både David och Johan tog enorma kliv i sin utveckling förra säsongen och har all potential att fortsätta på den inslagna vägen. Det här är två väldigt viktiga kuggar i vårt lagbygge så det känns jättebra att dom stannar, säger Niklas.

David och Johan kommer i vinter göra sin tredje raka säsong i Rimbotröjan.
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 23/10 19:10
11 - 0  
Tis 20/10 19:00
1 - 4  
Fre 16/10 19:40
6 - 4  
Tis 13/10 19:00
3 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 23/10 12:00 
Ishockeysektionen, 26/09 16:00 
Ishockeysektionen, 25/08 08:58 
Ishockeysektionen, 13/03 12:59 
Ishockeysektionen, 09/12 12:50 
Nyheter från föreningen