SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Pojkar 2015

Höstens träningar är snart slut och vi tar uppehåll innan inomhusträningar startar.
2022-10-03 18:57

Information i kort sammanfattning:

  • Den här veckan är de sista träningarna utomhus för året och träningarna både tisdag 4/10 och lördag 8/10 är på Mullevallen. Alltså inte på Arkadien
  • Efter den här veckans träningar är det uppehåll i några månader. Sen börjar vi träna inomhus. Mer information om när vi tränar inomhus kommer att skickas ut.
  • Låt gärna ditt barn prova på andra idrotter medan vi har paus i fotbollsträningarna.
  • Det kommer att bli ett föräldramöte och information om det kommer att skickas ut. Fler föräldrar behövs för att hjälpa till med olika saker runt omkring laget.

 

Längre information

Vecka 40 sker höstens sista utomhusträningar på Mullevallen både tisdag och lördag. Arkadiens fotbollsplaner har nu stängt för säsongen och vi tränar alltså på Mullevallen tisdag 4/10 kl. 17.30-18.30 och lördag 8/10 kl. 10-11.

 

Vi tar ett uppehåll med träningar innan inomhusträningarna drar igång. Vi väntar på att få en träningstid i Långsjöhallen och så snart vi har träningstiden informerar vi om denna. Förmodligen blir det liknande förra vintern, alltså en träningstid i veckan som ligger på helgen. Uppehållet blir troligen under ett par månader.

 

Under lagets uppehåll rekommenderar vi att ditt barn ges möjlighet att prova på andra idrotter. Nu under höst/vinter finns det flera lagsporter i Rimbo som handboll, ishockey eller innebandy. Det finns också andra idrotter som tennis och bordtennis. Att prova på andra sporter är utvecklande på flera sätt, dels motoriskt och fysiskt men också socialt.

 

Under hösten som gått har flera av oss ledare gått Svenska fotbollsförbundets tränarutbildning C genom Upplands fotbollsförbund. Utbildningen ges återkommande för den som är intresserad. Fokus har varit på fotboll som en idrott med glädje och att det i barnfotbollen handlar om att leka och lära. Det långsiktiga lärandet prioriteras framför det kortsiktiga.

 

Vi hade under hösten tänkt kalla till ett föräldramöte men tiden går fort när man har roligt och vi har inte hunnit med det. Vi får återkomma till föräldramöte helt enkelt. Anledningen till föräldramöte är att vi framöver kommer att behöver mer draghjälp från spelarnas föräldrar. Vi blir gärna fler ledare/tränare. Under kommande år behöver vi få igång föräldra-ansvar till lagkassan vilket innebär att ansvara för planering av olika sorters försäljning eller liknande aktiviteter. Vi behöver också få igång föräldra-ansvar för lagets kioskansvar vilket ingår när våra barn spelar i Rimbo IF. Sist men inte minst ger ett föräldramöte möjlighet för dig som förälder att komma med input, synpunkter eller frågor om hur lagets träningar och aktiviteter ska utföras. Vi som ledare hoppas också kunna beskriva hur vi tänker i förhållningssätt under träningar och kommande match-spel. Vi hoppas också kunna lyssna in vad du tänker att ditt barn har behov av på träning och i laget.

 

Som vanligt är du alltid välkommen att höra av dig till oss ledare - antingen efter träning (innan är det ofta fullt sjå med att rodda inför träning) eller på mail/telefon/SMS.

 

Allt gott så länge så ses vi på Mullevallen!

 

/Hälsar ledarna för pojkar födda 2015.

 

Tips! Här kommer en bra kortfilm från Svenska Fotbollsförbundet:

Fotbollens Spela Lek och Lär

 

 


Nyhetsarkiv
Föräldrarmöte 5/42022-04-06 20:19
Föräldrarmöte 5/42022-03-28 16:43
Ungdomsavslutning 16/102021-10-13 15:09
Inställd träning 18/92021-09-18 08:22
Start av fotbollslag P152021-05-26 15:18