SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Ishockey
A-lag

Fortsatt nedstängning för hockeyns A-lag
2020-11-13 18:05
På fredagen kom det besked vi alla väntade oss – A-lagets matcher under resten av året skjuts på pausas. Och tillsvidare får laget heller inte bedriva några gemensamma träningar.

I ett beslut från Tävlingskommittén i Region Öst står följande att läsa:
Skärpta allmänna råd – det här gäller för dig!
2020-10-29 20:17
Under torsdagen beslöt folkhälsomyndigheten, efter samråd med bland annat smittskyddsläkarna i Stockholm om skärpta allmänna råd. Dessa nya restriktioner påverkar oss alla, men framför allt vår seniorverksamhet som nu pausas.
Biljetter till A-lagets hemmamatcher
2020-10-29 09:57
Nu släpper vi biljetterna till nästa hemmamatch. Då vi inte har några fasta sittplatser i Arkadienhallen gäller fortfarande regeln om maximalt 50 åskådare på våra matcher.

Förköp gäller som vanligt och kan köpas via länken nedan:

Referat: Flemingsbergs IK - Rimbo IF
Förlust mot Flemmingsberg i Seriepremiären
2020-10-10 18:36
Seriepremiären är gjord och förbi och kan sammanfattas med en enda mening: Upp som en sol och ned som en pannkaka. 

Vi åker till Flemingsberg med i stort sett ordinarie lag, har tur med  den ökända Stockholmstrafiken och inleder matchen på ett lysande sätt. Wiberg gör 0-1 på en tippning på skott från Kalle, Kotkajuuri gör 0-2 med assist från Felix S och Avegård skickar in 0-3 i ett helt öppet mål efter en snygg passning från Viktor Pahlén. Vi avslutar med Tigerhielms första mål i Rimbo-tröjan och går till pausvila med grepp om matchen och 0-4. 

Flemingsberg kommer ut lite piggare än i första och får in 1-4 men vi sveper in 1-5 genom Pahlén, ett snyggt mål där han gör två gubbar och kliver i slottet med ett snabbt avslut. Sedan rasar det mesta.
Utvisningarna kommer tätare och Flempan gör 2-5 och 3-5 i PP och för upp energin. Vi tappar positionerna och börjar fokusera på domaren. 

Tredje har knappt börjar innan Flempan har både reducerat och kvitterat och vi kommer inte rätt i spelet. Efter det är det mest utvisningar, åt båda hållen, gnäll på domaren och sjaskigt spel innan vi hamnar i OT. Där fortsätter utvisningarna att ramla in, några välförtjänta, några kanske inte så mycket. I OTs sista minut gör Flempan 6-5 och vi får åka hem med en pinne i premiären. 

Finns en hel del att ta med oss hem inför premiären hemma mot Lidingö.
Övertidsseger mot Lidingö Vikings
2020-10-02 23:36
Kvällens match mot Lidingö slutar med vinst 5-4 OT, men det satt långt inne.

Första perioden är det ett relativt högt tempo och det är inte något lag som har kommandot. Chanserna fördelas mellan lagen men det är Lidingö som hittar nätet först, sju minuter rasslar det till bakom Martin Olsson i kassen och de hittar även tvåan strax därefter. Det är bara att bita ihop och det dröjer inte länge innan 8 Kotkajuuri (17 Pahlén, 7 Liljander) på liten yta och dålig vinkel hittar den lucka som behövs för att överlista Lidingös målvakt
. Vi får ett litet övertag i slutet av perioden och slit leder till powerplay för första formationen gör det som förväntas av dem. Ett fint passningspel resulterar i en mer eller mindre ren 89 Avegård (21 Nilsson, 17 Pahlén) framför kassen som bara behöver sätta till bladet och det är reducerat till 2-2 när vi går till vila.

Andra perioden är inget skönspel, det blandas Hawaii- och raggarhockey. Det blir lite grinigare och utvisningarna duggar tätt. När vi efter en utvisning blir fulltaliga trillar pucken fram till 15 Pettersson som kliver ut från botbänken och hänger dit ledningsmålet.

Vi fortsätter att hamna fel, framförallt i defensiven. Lidingö vänder spelet och kommer med bredd, vi stöter och hamnar flera tillfällen i man mindre i defensiven. Sådant straffar sig och Lidingö kvitterar till 3-3. Eriksson och Beusang ser inte glada ut när vi går in för vila.

Period tre är inte gammal när 22 Johnsson får läge efter framspelning av 10 Helmér och 15 Pettersson. Wille har visat sig tidigare vara duglig med klubban och vi är åter i ledning. Martin räddar strax efteråt en straff och det är chanser åt båda hållen. En helt ren Lidingöspelare tar i för kung och fosterland på några meters håll, men laddningen ger också Martin tid att komma ut i banan, skottet är enkelt rakt i bröstet.
Även om det är nära några gånger så hamnar vi i läget 4-4 vid full tid.

I OT hamnar vi i underläge väldigt snart, 14 Norén får två minuter för hög klubba. Vi gör det bra i boxplay, lugnt och disciplinerat. Som oftast i 3 on 3 är det relativt avvaktande, inget av lagen vill gå bort sig. Med tre sekunder kvar tar vi oss ner i rundeln med någorlunda kontroll på pucken. Efter en bökig situation kommer pucken ut i slottet där 15 Pettersson lyckas få kontroll på pucken och kan avsluta matchen.

Träningsmatcherna är nu spelade för denna försäsong, det blev bara fyra denna gång. Vi ligger inte riktigt på den nivå vi skulle önska, men i dessa tider är det som det är. Vi kör sista veckans träning inför seriepremiären som sker borta på fredag mot Flemingsberg.

Vi tackar för stödet från publiken (50 st) och våra frivilliga som agerade publikvärdar och sekretariat. Vi kommer fortsatt att sälja biljetter till hemmamatcherna inom de regler som gäller för vårt tillstånd så längre restriktionerna ligger kvar. Mer info finns på hemsidan om hur du säkrar din biljett, eller så klickar du enkelt på länken här nedanför:

Träningsmatch för A-laget – nu med publik
2020-09-27 08:26
Äntligen kära hockeyfans – på fredag har vi möjlighet att släppa in 50 åskådare under träningsmatchen mot Lidingö Vikings. Dock med vissa restriktioner
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 27/10 19:00
3 - 5  
Fre 23/10 19:10
11 - 0  
Tis 20/10 19:00
1 - 4  
Fre 16/10 19:40
6 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockeysektionen, 07/02 15:27 
Ishockeysektionen, 19/12 10:59 
Ishockeysektionen, 01/12 13:45 
Ishockeysektionen, 26/11 16:00 
Ishockeysektionen, 24/11 11:33 
Nyheter från föreningen