SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rimbo Idrottsförening
Fotboll
Flickor 2016/2017

Föräldrarmöte summering
2023-10-23 22:26

Stort tack till alla som kom på föräldrarmötet förra veckan och tack för ett bra möte :) 

Jag tänkte skriva här så ni alla får infon vad som sades på mötet. Ber om ursäkt för stavning och att det blev lite långt :D 

 

Först så presenterade vi oss för varandra. Det tycker jag är roligt och viktigt för framtiden. Förhoppningsvis kommer era barn spela fotboll i många år tillsammans och ni föräldrar kommer att umgås under matcher, cuper och kioskpass så va inte främlingar för varandra på träningar ;) 

 

Sen berättade jag om Rimbo IF och Arkadien. 

Rimbo IF är en ideell förening. Det betyder att alla ledare är där på sin egen tid och ingen får betalt för tiden dom lägger ner, utan vi gör det för våra barn. Rimbo IF äger Arkadien och bålbrohallen lilla gympahallen vid bålbroskolan.

Vi har 2 st anställda på kansliet och 2 st vaktmästare som tar hand om fotbollsplaner och ishall. 

 

Bonne,Linnea och Pontus presenterade sig som tränare. Just nu har vi 3 st som är med och styr träningarna men det är fler som hjälper till och det är jättebra.

 

Vi pratade sen om Föräldrargruppen och förväntingar och roller som behövs i laget. 

Nästa säsong kommer tjejerna börja spela matcher och då blir det mer runt omkring som ska funka. Ni kommer även börja får arbetspass från föreningen. I ert lag så finns det ca 20 spelare och det brukar blir ca 2-3 arbetspass per säsong. Man får stå i kiosken och sen är det varje sommar,  helgen innan midsommar en stor fotbollscup i Rimbo då jobbar alla lag och alla föräldrar. 

Det arbetet är inget man kan välja att stå över eller köpa sig fri ifrån. Det är vad vi gör för att föreningen ska kunna ha en balanserad ekonomi och inte behöva ta ut för höga avgifter för barnen. 

 

Vi pratade om rollen som lagledare. Vad gör en lagledare? den rollen kan va allt mellan att hjälpa till med kallelser eller skicka ut info i laget. boka matcher och cuper  eller hjälpa till med material. Denna roll blir lite vad man gör den till och vad tränarna vill ha hjälp med. 

 

Sen pratade vi om rollen som kioskanvarig. Denna roll är jätteviktig i ett lag så det inte landar uppgifter på era tränare. Ledarna måste få fokusera på fotbollen och inte lägga ner tid och kraft på kiosk. 

Så vad gör en kioskansvarig. Den rollen innebär att man är i kontakt med förening och går på möten gällande kiosken och Rimbo cup. 

Man gör ett arbetschema för lagets förlädrar och ser till att info kommer ut till laget om arbetspassen ni ska lösa under året. Man skickar ut kalleser och ser till att det flyter på bra under året. Det är alltså inte meningen att denna ska stå alla pass i kiosken utan se till att det funkar för laget. 

 

Försäljningsansvarig. När tjejerna blir äldre så behövs pengar. Varför, jo ni kanske vill göra roliga saker med laget typ avslutningar. Åka på cuper eller köpa in kläder. 

Då behöver man såklart pengar. Det kan man tjäna genom att göra försäljningar typ sälja kakor eller newbody eller vad ni nu skulle välja att sälja. Ni kan göra vad ni vill för att få in pengar till laget. Typ sälja hamburgare på ert poolspel.  leta sponsorer till kläder är också en bra grej. 

Denna roll får ju prata ihop sig med tränarna och föräldrargruppen vad är målet med pengarna och vad orkar gruppen med och när är det smart att göra försäljningar. Varje lag har ett konto hos förening där pengarna redovisas efter varje försäljning. 

 

Vi snackade om att dessa roller kan såklart flera föräldrar dela på för att göra det enklare. 

Så snälla tänk lite snacka hemma men dessa roller måste vi fylla till nästa år.

 

Nästa säsong ska ni börja lira matcher. sjukt kul!!! :D 

Ni kommer åka på nått som kallas Poolspel. Det är som en minicup där man möter flera lag samma dag. 

det ni föräldrar kan hjälpa ledarna med är att svara på kallelser och va hjälpsamma med skjuts. Det är inte tränarnas ansvar att fixa skjuts utan det hjälps föräldragruppen åts med. 

Vi pratade mycket om hur man hejar. Vi hejar på våra barn, peppar och gläds och tröstar när det behövs. Tränarna hjälper era barn med fotbollen, föräldrar hejar bara och instruerar inte på matcher.

Tänk på att det är barn som ofta är domare som också lär sig.

 

Träningar i Vinter inomhus, det kommer bli 1 träning i veckan.  Vi sa Lördagar på Mötet men efter mötet så blev en tid ledig i Bålbrohallen, så ni kommer träna Måndagar kl 18.00-19.00.

Under vinter så rekommender vi att låt barnen testa andra sporter. Typ innebandy, Ishockey, handboll,eller judo.

 

Jag vill att alla laddar hem appen sportadmin. den kommer behövas, där hittar ni kalleser, träningar och mycket annat bra. 

 

Vi pratade om informationsflöde. Just nu så skickar vi ut sms och mejlar. får alla sms i gruppen? 

men vi kanske behöver en till plattform där ni förlädrar kan prata med varandra. om skjuts, byte av kioskpass eller vad det nu kan vara. här får ni snacka ihop er och hitta en väg framåt. 

 

Avgifter. 

Medlemskap 200 kr enskild medlem. familj 400 kr. 

Spelaravgift 500 kr. 

Dessa kommer på fakturor på eran mejl från kansliet. har man det tufft ekonomiskt så finns det hjälp att få, Googla roslagsblomman. Har man 3 barn eller fler i föreningen så ta det med kansliet så får ni rabatt på avgiften. 

 

Detta kommer bli grymt :D  nu låter det kanske som massa jobb med kiosk och cuper och allt men jag lovar det är lätt och ni kommer ha så roligt tillsammans. Om alla hjälps åt så blir det toppen :D 

 

Jag tror detta var allt. skulle ni ha några frågor så hojta till. 

Jag kommer dra mig undan ert lag nu och lämnar det i era händer. 

 

Ha det bäst mvh ungdomsansvarig Kristian 


Nyhetsarkiv
2024-04-17 08:34
2024-03-26 12:47
Uppstart Flickor 20162022-04-18 11:34